Oι ήσυχοι νικητές…

Μια από τις αγαπημένες κατηγορίες ανθρώπων, για μένα, είναι πάντα οι ήσυχοι άνθρωποι. Ξέρετε αυτοί που είναι σαν τα υβριδικά αυτοκίνητα που πρώτα τα βλέπεις και μετά ενδεχομένως να ακούσεις κάτι…

Και ακόμα πιο αγαπημένοι, αυτοί που κερδίζουν ήσυχα..Οι ήσυχοι νικητές.

Αυτοί οι τύποι μου αρέσουν γιατί:

Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να δείχνουν νικητές. Αυτό τους φαίνεται εξοντωτικό. Η έκθεση και το υπερβολικό «κοίτα με» θαμπώνει την λάμψη τους και δείχνει να υποβιβάζει την επιτυχία τους. Γι αυτό και το αποφεύγουν.

Προτιμούν να παράγουν αποτελέσματα παρά να κομπιάζουν για ότι έχουν ήδη πετύχει. Επιλέγουν να είναι σιωπηλοί  σε σχέση με την επιτυχία τους. Δείχνουν να έχουν καλυτέρα πράγματα να κάνουν από το να παλεύουν στα social προκειμένου να κτίσουν το brand τους.

Συνήθως κάνουν πολλές ερωτήσεις. Δεν τους αρέσει να δείχνουν ότι έχουν απαντήσεις για όλα. Χρησιμοποιούν  τις ερωτήσεις ως δίοδο σε καινούργιες καταστάσεις και ιδέες. Ιδέες νέες που θα τους οδηγήσουν με την σειρά τους σε καινούργιες , ήσυχες νίκες.

Άλλωστε κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις και κανένας δεν θα γίνει καλύτερος απλά δίνοντας απαντήσεις σε κάθε τι.

Δεν διστάζουν να αναγνωρίσουν την αξία κάποιου άλλου.

Το να προσπαθείς συνέχεια να φαίνεσαι ο καλύτερος και να τοποθετείς τον εαυτό σου στο πιο ψηλό σκαλί , μάλλον είναι τοξικό αποτέλεσμα ενός εγωισμού που πάσχει.

Καλύτερα λίγο πιο πίσω… Στην σκιά, μακριά από τα φώτα των προβολέων, αναγνωρίζοντας την συμβολή ,την αξία και των υπόλοιπων.

Και ξέρετε η τύχη αγαπάει τέτοιους ανθρώπους και φαίνεται να τους τροφοδοτεί συνεχώς με τα  δώρα της.

Έχουν χιούμορ και υψηλό επίπεδο αυτοσαρκασμού.

Αντιμετωπίζουν την ζωή μάλλον σαν ένα πείραμα. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να έχουν πάντα δίκιο. Αναγνωρίζουν τις στιγμές που πρέπει να κάνουν κάτι για να λύσουν τον κόμπο της έντασης. Και αυτό μοιάζει με υπερδύναμη μερικές φορές. Και το καταφέρνουν  απλά με ένα χαζό αστείο για τον εαυτό τους. Και αφού διαλυθεί η ένταση, αυξάνεται  η αποτελεσματικότητα.

Έχουν αλλεργία στην δημόσια αναγνώριση και αποθέωση.

Το μόνο που δέχονται, είναι η δυνατότητα και η θέληση να κάνουν την δουλειά τους με πολύ αφοσίωση και επαγγελματισμό. Και συνήθως όταν κάποιος μένει σε αυτό το πλαίσιο, όλο και κάτι καλό προκύπτει.

Ντύνονται κανονικά.

Μερικές φορές αναρωτιέμαι πως η καλή τύχη, τους εντοπίζει μέσα στο ανώνυμο πλήθος. Ανακατώνονται με τον κόσμο. Χάνονται και γίνονται ένα με τους πολλούς. Τίποτα στην εμφάνιση τους, και στα όσα κατέχουν δεν φανερώνει το πραγματικό μέγεθος των επιτυχιών τους.

Απέχουν από τα media.

Μάλλον θεωρούν την δόξα εφιάλτη. Προτιμούν να μην δείχνουν το πρόσωπο τους στο κοινό και να μπορούν να απολαμβάνουν την ανωνυμία τους.

Αγαπούν την ειρήνη και την ησυχία. Αφήνουν τις νίκες τους να μιλήσουν. Ένας φάρος, όπως και να χει, είναι ορατός ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι.

Οι ήσυχοι νικητές διαφέρουν. Έχουν  άλλους λόγους που το κάνουν.

Οι στιγμές της επιτυχίας, της νίκης είναι απλά μια κουκίδα στην γραμμή του συνεχούς της ζωής τους.

Το να κάνουν αυτό για το οποίο είναι ταγμένοι ,το να κάνουν την δουλεία τους είναι αυτό που τους αρέσει. Αυτό και μόνο αρκεί για να τους γεμίσει.

Το νόημα που αποκτά η ζωή τους,  η πραγμάτωση και  η ηθική ανταμοιβή που λαμβάνουν από αυτό , είναι το μαργαριτάρι στο στέμμα. Σε τέτοιο βαθμό  που αν κάποιοι πιο εξωστρεφείς το αντιληφτούν και το διατυμπανίσουν, μπορεί να τους κάνει να εξαφανιστούν και να αλλάξουν τελείως πορεία και ζωή.

Η δυσκολία και η πρόκληση εντοπίζεται στο ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τους εντοπίσεις, να βρεθείς κοντά τους και να καταλάβεις τα βαθύτερα κίνητρα τους και πολύ περισσότερο να διδαχθείς από αυτούς.

Ωστόσο είναι ζωντανά παραδείγματα ότι μπορείς ταυτόχρονα να ησυχάσεις και να καταφέρεις απίθανα  πράγματα.

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αποσυρθείς. Να κάνεις μέρες να γράψεις  ή να μιλήσεις σε οποιονδήποτε.

Το να καταφέρεις νίκες μεγάλες, νίκες ουσιαστικές, νίκες που μένουν και νίκες που έχουν θετικό αντίκτυπο στους γύρω, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φωνάζεις συνέχεια για το ποιος είσαι και να χεις τα φώτα πάνω σου.

Το να νικήσεις έχει να κάνει  με το να χάνεσαι μέσα στην δουλεία σου, μέσα στην ησυχία σου και να κάνεις πράξη την φωνή της ψυχής σου. Και να είσαι σίγουρος ότι αυτοί που πρέπει , θα δουν. Και θα εκτιμήσουν.

Οι ήσυχοι νικητές αλλάζουν τον κόσμο με μικρές μικρές ανακαινίσεις και με πράγματα που μπορεί να μην έχετε ξαναδεί παλιότερα.

Κάντε μια παύση… «Κοιτάξτε» λίγο πίσω από τα φώτα. Ακούστε λίγο προσεκτικά, πέρα από την  «φανταχτερή φασαρία». Ψάχτε για τον άνθρωπο με το βιβλίο ή τον άνθρωπο με το site😎😎😎😎… που κάθετε στην γωνία και δεν μιλάει…

Μπορεί να σας εκπλήξει… Και να ησυχάσετε και εσείς …Και στο τέλος να κερδίσετε…

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Μ.Γ. λέει:

    Όταν είχα πρωτοπιασει δουλειά,εγινε ένα συμβάν,εν ώρα υπηρεσίας,δυσκολο στη διαχείριση και ως προς το αποτέλεσμα.Αφου κ οι ποιο μεγάλοι κ ποιο έμπειροι τα είχανε χαμένα.Οταν τελειωσε λοιπόν το περιστατικό,γυριζει ένας από τους μεγάλους προς το μέρος μου λέγοντας:μπράβο βρε μικρό μας εβγαλες άσπροπροσωπους σήμερα,εισαι ήρεμη δύναμη!Βέβαια εγώ που να καταλάβω τότε τι εννοούσε!Το κατάλαβα πολύ πρόσφατα!!Χαχαχα!!! Πάντως όλο αυτό είναι έμφυτο,ειναι τρόπος ζωης,αλλιως θέλει πάρα πολυ δουλειά για να έχει αποτέλεσμα.!!Και δεν το εκτιμανε και πολυ,δυστυχως!😎😎

  2. Ο/Η niki λέει:

    Πολύ όμορφο άρθρο! Μπράβο manοs! Ευχαριστούμεν σε για την αφύπνιση. Θυμήθηκα τα λόγια της μάνας μου….”το άδειον κάρον κόρη μου, κάμνει θόρυβο πολλύν!” (Η καραμαξα δλδ). Πόση αλήθεια κρυβεται πραγματικά στα λόγια των προτινών ανθρώπων….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *