Love rules…

Από όλα όσα έχω καταφέρει να διαβάσω και να μάθω μέχρι τώρα, κανείς δεν έχει καταφέρει να μετρήσει, να κατανοήσει ή και να περιορίσει μέσα στο πλαίσιο των λέξεων την έννοια της ανθρώπινης αγάπης…

…Θα τολμήσω να πω ότι η αγάπη δεν είναι συναίσθημα…Είναι ενέργεια. Είναι χρόνος. Είναι προσοχή. Είναι η θέληση ενός ανθρώπου να ανοιχτεί και να διευρύνει τα όρια του, να αγκαλιάσει τον κόσμο που τον περιβάλλει με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την καθολική ολοκλήρωση τόσο του άλλου όσο και την δική του! Είναι μια κίνηση προς τους άλλους. Δεν είναι απλώς να δίνεις. Είναι να δίνεις με σύνεση και επίσης να αρνήσε με σύνεση. Είναι να επαινείς με σύνεση και να επικρίνεις με σύνεση. Είναι να διαφωνείς, να προσπαθείς, να αντιμετωπίζεις, να ενθαρρύνεις να σπρώχνεις και να τραβάς, όπως και να παρηγορείς, να αγκαλιάζεις και να να φιλάς…

Η Αγάπη είναι ηγεσία. Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που αναμφισβήτητα απαιτεί τη συμμετοχή ολόκληρου του είναι μας.-τόσο του εγκεφάλου όσο και της καρδιάς μας.

Νιώθω ότι οι περισσότεροι έχουme τόσο μεγάλη διάθεση και το αίσθημα της αγάπης που κρύβουμε μέσα μας είναι απεριόριστο… Η ικανότητα μας ωστόσο να αγαπάμε είναι περιορισμένη.

Αξίζει τον κόπο να εστιάσουμε σε αυτή την ικανότητα και να αφήσουμε την αγάπη να κυβερνήσει τη ζωή μας. Είτε πρόκειται για την αγάπη για τον εαυτό μας, είτε για τους άλλους, είτε για τον κόσμο γενικότερα, το να αφήσουμε να αναλάβει τα ηνία, μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα απρόσμενα ευεργετικά:

1. Αυθεντικές συνδέσεις: Προσεγγίζοντας τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις με βάση την αγάπη, ανοίγεστε σε αυθεντικές συνδέσεις. Οι γνήσιες, βαθιά ριζωμένες σχέσεις ευδοκιμούν όταν η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη, οδηγώντας σε αυξημένη συναισθηματική ικανοποίηση και αίσθηση του ανήκειν.

2. Συναισθηματική ανθεκτικότητα: Η αγάπη έχει μια απίστευτη ικανότητα να ενισχύει τη συναισθηματική ανθεκτικότητα. Όταν προσεγγίζετε τις προκλήσεις της ζωής με άγκυρα την αγάπη, είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες με χάρη και σθένος. Η αγάπη σας δίνει τη δυνατότητα να ανακάμψετε από τις αποτυχίες και να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες με θετική, ελπιδοφόρα νοοτροπία.

3. Εσωτερική ειρήνη και ολοκλήρωση: Το να επιτρέπετε στην αγάπη να διαπερνά τις σκέψεις και τις πράξεις σας προάγει την εσωτερική ειρήνη και την εκπλήρωση. Όταν ενεργείτε από έναν τόπο αγάπης, ευθυγραμμίζεστε με τον αληθινό σας εαυτό, οδηγώντας σε μια βαθιά αίσθηση ικανοποίησης και σκοπού.

4. Προσωπική ανάπτυξη: Η αγάπη είναι καταλύτης για προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση. Σας ωθεί να ενεργείτε με καλοσύνη, ενσυναίσθηση και συμπόνια, προωθώντας τη συνεχή προσωπική ανάπτυξη και τη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας και των άλλων.

5. Θετικός αντίκτυπος: Αφήνοντας την αγάπη να κυριαρχήσει στη ζωή σας, μπορείτε να γίνετε μια δύναμη θετικής αλλαγής στον κόσμο. Είτε πρόκειται για πράξεις καλοσύνης, είτε για φιλανθρωπία, είτε απλώς για να είστε μια πηγή υποστήριξης για τους άλλους, η κυματοειδής επίδραση των ενεργειών που καθοδηγούνται από την αγάπη μπορεί να καταλύσει ουσιαστική αλλαγή στην κοινότητα σας και πέρα από αυτήν.

Το να αγκαλιάσετε τα αποτελέσματα, του να αφήσετε την αγάπη να κυβερνήσει τη ζωή σας είναι ένα ταξίδι – ένα ταξίδι που απαιτεί θάρρος, πειθαρχία και προθυμία να ανοίξετε την καρδιά σας στον κόσμο. Δεν είναι πάντα εύκολο, και θα υπάρξουν στιγμές αμφιβολίας και πρόκλησης, αλλά οι ανταμοιβές υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων…

Αναλογιστείτε πώς εκδηλώνεται σήμερα η αγάπη στη ζωή σας και πώς μπορείτε να την προσκαλέσετε περισσότερο.

Είτε πρόκειται για πρακτικές αυτοφροντίδας, είτε για την καλλιέργεια σχέσεων, είτε για τη συνεισφορά σε σκοπούς που σας ενδιαφέρουν με πάθος, κάντε σκόπιμα βήματα για να αφήσετε την αγάπη να γίνει η κατευθυντήρια δύναμη στη ζωή σας.

Θυμηθείτε, ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη από αγάπη και ο καθένας από εμάς έχει τη δύναμη να γίνει φάρος φωτός και συμπόνιας.

Αφήστε την αγάπη να κυριαρχήσει και παρακολουθήστε τη ζωή σας να γίνεται μια απόδειξη της μεταμορφωτικής και γεμάτης δέος επιρροής της.

Ίσως τελικά ανακαλύψετε ότι «Αγάπη είναι αυτό που κάνει η αγάπη!»

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *