Amor Fati.

Love your fate…The fate of your love

Amor fati… η αγάπη της μοίρας … Η πεποίθηση ότι οτιδήποτε προκύψει στο δρόμο σου πρέπει να το δεχθείς με ανοιχτή καρδιά. Μια στωική προσέγγιση των πραγμάτων.

….Αλλιώς ; Έχει άλλη όψη το νόμισμα;

Η μοίρα της αγάπης.

Όλοι έχουμε εσωτερικούς δαίμονες να πολεμήσουμε, τους οποίους ονομάζουμε φόβο, μίσος και θυμό. Αν δεν τους νικήςουμε τότε μια ζωή εκατό ετών είναι μια τραγωδία. Αν το καταφέρουμε τότε μια ζωή μιας μόνο ημέρας μπορεί να είναι ένας θρίαμβος…

…Υπάρχουν μέρες που όλο κάτι μας πιέζει…Για την ακρίβεια αναρωτιέμαι αν έχουν υπάρξει μέρες που να μην νιώθεις κάτι να σε σπρώχνει και να σε συμπιέζει… Να βαραίνει το κάθε σου κύτταρο .

Παρόλα αυτά, ότι και να είναι αυτό που μας σπρώχνει στα σκοινία του ρινγκ ,πάντα έχουμε την επιλογή να το αντιμετωπίσουμε με ένα μεγαλειώδες βλέμμα.

Γιατί καθένα από τα εμπόδια που προκύπτουν μπροστά μας και μας συμπιέζουν, ταυτόχρονα μας ευλογούν με το χάρισμα του πολεμιστή.Και αυτό το βλέμμα είναι που θέλω να έχω.

Self-care is how you take your power back.L.Delia-Nightcallers.gr

…Καταλαβαίνω ότι όταν είμαστε σε μια πραγματικά δυσχερή θέση , είναι εξαιρετικά δύσκολο να θυμόμαστε ότι ταυτόχρονα αυτή την ίδια στιγμή ευλογούμαστε, καθογηδούμαστε σε ανώτερα επίπεδα ανοχής και δύναμης.

Ότι με κάποιον μαγικό και ίσως ακατανόητο τροπο, από όλη αυτή την ταλαιπωρία θα προκύψει ένας πολύτιμος καρπός.

….Και όσο μεγαλώνω όλο και περισσότερο ανακαλύπτω αυτή την αντιφατική αλήθεια .

Μα το πιο σημαντικό που έχω ανακαλύψει μέσα από τις θύελλες του πόνου και των βασάνων που και εγώ έχω συναντήσει, είναι πως η μοναδική λύση που έχω είναι να προσανατολίζω τον εαυτό μου προς την κατεύθυνση της καρδιάς μου, του εσωτερικού μου κέντρου ,της ρίζας μου…Για να παραμείνω όσο πιο δυνατά αγκιστρωμένος στον πραγματικό μου πυρήνα, στην καλοσύνη και τον πλούτο της ύπαρξης μου, στην αγαθή αγάπη που ποτίζει το είναι μου.

Αν διαλέξεις διαφορετικό δρόμο, είναι εξαιρετικά εύκολο να παρασυρθείς στην δίνη της θλίψης, και όλων όσων υποφέρεις , να χαθείς και να λησμονήσεις ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας κάτι καλό πρόκειται να αναδειχτεί.

Κάτι μεγαλύτερο πρόκειται να αποκαλυφθεί μέσα από όλη αυτή την πίεση, όπως ακριβώς ένα διαμάντι αποκαλύπτεται μέσα από την σύνθλιψη του αρχικού πετρώματος.

Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να στρέψουμε το βλέμμα μέσα μας, και να γειώσουμε τους εαυτό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουμε ικανοί να «καθόμαστε» άνετα στα πιο άβολα μέρη. Να είμαστε σε θέση να παρηγορήσουμε το «απαρηγόρητο.»

…Αν κάτι δύσκολο συμβαίνει στην ζωή σας,πρέπει να εκπαιδεύσετε το κεφάλι σας να μείνει ψηλά κοιτάζοντας το ήλιο, και το εσωτερικό σας βλέμμα να στραφεί μέσα σας και να αναζητήσει τα ακλόνητα και τα αμετακίνητα της ψυχής σας.

Σε όλα τα δύσκολα μου,δυο πράγματα δικά μου ήταν πάντα εκεί. Να δώσουν μια ακόμα ώθηση και να προσφέρουν ένα παραπάνω στήριγμα.Πράγματα που κανείς δεν μπόρεσε να μου τα στερήσει ποτέ.

…Η ανάσα μου και η καρδιά μου.Αυτά τα ακλόνητα μέσα μου. Η πνοή και ο παλμός μου,

Και το μόνο που χρειαζόταν να κάνω, ήταν να τους δώσω υπόσταση και μορφή. Να μετρήσω και να συνειδητοποιήσω την ύπαρξη τους.

Φίλοι και αξιόπιστοι σύντροφοι. Αρκεί να έκανα λίγο Ησυχία. Και τους έβρισκα και τους δυο πάντα στο πλάι μου, σε κάθε αστοχία και κάθε δυσκολία.Πάντα εκεί για εμένα.Σταθεροί.Ανυπέρβλητοι σύντροφοι .

….Κάθε τι με το οποίο ερχόμαστε σε σύγκρουση ή σε επαφή καθημερινά είναι ένα κομμάτι από το δικό μας προσωπικό ταξίδι. Ένα τεστ και μια δοκιμασία που πρέπει να την αποδεχτούμε ως κάτι φυσιολογικό και αναπόφευκτο.

Θα ικετεύσουμε για μια εύκολη ζωή; Καλοδεχούμενη είναι αλλά θα είμαστε εμείς η εξαίρεση στον κανόνα;

Μα ότι κι αν έρθει κατα πάνω μας μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Και κάθε μια πρόκληση που καταφέρνουμε να ξεπερνάμε είναι ένα εμπόδιο που πολλοί άλλοι άνθρωποι το έχουν ακόμα μπροστά τους .Και την ώρα που εσύ περνάς μέσα από την προσωπική σου κόλαση, ταυτόχρονα μεταμορφώνεσαι σε οδηγό όλων των υπολοίπων που ακολουθούν.

Η δοκιμασία σου γίνεται ταυτόχρονα ο σκοπός και η αποστολή σου.

Να γίνεις εσυ ο φάρος που θα οδηγήσει τα βήματα των άλλων να αποφύγουν τις παγίδες και να αντέξουν στα βάσανα.

Μια τέτοια στάση απαιτεί περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο να έχετε αφήσει να ανθίσει μεσα σας ο εγγενής σπόρος της ανιδιοτελούς συμπόνιας. Της ανόθευτης αγάπης που σε φέρνει σε γλυκιά επαφή με τον βαθύτερο εαυτό σου.

Ένας εαυτός ανυπέρβλητος και πάνσοφος . Ένας εαυτός που θα σου επιτρέψει να πάρεις τις αποστάσεις σου από τα πεπεραγμένα και να δεις τα πάντα πιο σφαιρικά και πιο ολοκληρωμένα.

Σαν να βλέπεις μια ταινία. Την ταινία της ζωής σου.

Και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις τον φόβο.Να τον αναλύσεις. Να τον αφήσεις να υπάρξει , να τον απομυθοποιήσεις και στο τέλος να τον διαλύσεις.Όχι μέσα από την άρνηση αλλά μέσα από την αποδοχή.

Look and it shall lift!

Εισπνοή…

Εκπνοή…

Τα πρώτα βήματα που θα σας συνδέσουν με το αμετακίνητο μέσα σας.

Η πνοή σας βλέπει…Νιώθει …Αγωνιά…Και ο μόνος τρόπος να κερδίσετε τα φαντάσματα του μυαλού σας είναι να πάρετε από το χέρι την πνοή σας , να την εμπιστευτείτε και να την αφήσετε να σας καθοδηγήσει σε αυτά τα σκοτεινά μονοπάτια του φόβου.

Και κάπου εκεί θα συναντηθείτε με την μαχήτρια Αγάπη που υπάρχει μέσα σας…Να σας μιλάει …να σας κραυγάζει:

Θα είμαι πάντα εδώ,

Μες στο όπλο σου σφαίρα …

Να σκοτώνεις αυτούς,

Που σκοτώνουν την μέρα…(ξύλινα σπαθιά )

Σφαίρα για εσάς….Σφαίρα για όλους τους άλλους που θα σας ακολουθήσουν στο δρόμο της λύτρωσης τους.

Μάρτυρες και οδηγοί!

Θα είσαι πάντα εκεί….Μες στο όπλο μου σφαίρα….The fate of Love!

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *