10 συμπεριφορές που σας κάνουν ξεχωριστές για την ζωή μας!

People are not as beautiful as they look and talk. They are only as beautiful as they love, as they care, as they share. Ritu Ghatourey

10 μικρές συμβουλές για όλες εσάς που επιθυμείτε να παίζετε σημαντικό ρόλο στην ζωή μας…

1. Να είστε ο τύπος που δίνει.

Πάντα βρίσκω τους ανθρώπους που παρέχουν αυθόρμητα, να είναι μοναδικοί. Είναι ανιδιοτελείς, και αυτό από μόνο του, τους κάνει ξεχωριστούς.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε κάποια χάρη, κάντε την χωρίς να θέλετε κάτι πίσω.  Εάν τότε λάβετε κάτι σε αντάλλαγμα, θα είναι υπέροχο. Αν όχι, θα έχετε κερδίσει την χαρά της προσφοράς.

2. Να γελάτε με τον εαυτό σας

Όταν παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ σοβαρά, τον κρατάμε σε ένα απίστευτα υψηλό επίπεδο – το οποίο αναπόφευκτα προκαλεί προβλήματα τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας. Κάθε φορά που δεν εκπληρώνεται   αυτό το πρότυπο, νιώθουμε απογοητευμένοι και άσχημα για τον εαυτό μας.

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ… σοβαρά, έχουν βρει τις ισορροπίες τους, είναι εντάξει με το ποιοι είναι και τι κάνουν, επειδή αγαπούν τον εαυτό τους με τις ατέλειες του. Εάν κάτι δεν πηγαίνει  όπως το έχουν φανταστεί, εξακολουθούν να έχουν την ικανότητα να χαμογελούν.

«Το να μπορείς να γελάς με τον εαυτό σου είναι ένα σημάδι πνευματικής δύναμης.»  John Haltiwanger

“Η ανθρώπινη φυλή έχει μόνο ένα πραγματικά αποτελεσματικό όπλο και αυτό είναι το γέλιο.” Mark Twain,

Αγκαλιάστε την ατελή πλευρά σας χωρίς φόβο. Ερωτευτείτε με αυτό. Μάθετε να γελάτε με τον εαυτό σας όπως θα κάνατε με τον καλύτερο φίλο σας όταν κάνει κάτι αστείο. Και μην αφήνετε μικρά πράγματα να σας μαυρίζουν την μέρα. Επιλέξτε να γελάσετε μαζί τους, αντ ‘αυτού.

3. Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε άλλους

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά όταν βλέπω κάποιον που προσπαθεί να εντυπωσιάσει, το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνομαι είναι  ανασφάλεια.

Όταν κάποια μιλάει για τον εαυτό της φυσικά – χωρίς να παραποιεί  την πραγματικότητα- και επίσης ενδιαφέρεται πραγματικά να μάθει περισσότερα για εμάς, είναι ευχάριστο να βρισκόμαστε μαζί της. Η συνομιλία είναι ισορροπημένη και δημιουργική.

Οι  θετικοί  άνθρωποι συνήθως μιλούν για τον εαυτό τους μόνο όταν τους ζητηθεί και δεν σας κατακλύζουν με πάρα πολλές λεπτομέρειες. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να εντυπωσιάσουν τους άλλους. Όταν τους μιλάτε είναι χαλαροί, φυσικοί και αυθόρμητοι.

Εάν συχνά προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους άλλους,  μάλλον θέλετε περισσότερη δουλειά  με τον εαυτό σας και στην αυτοπεποίθησή σας. Όταν γνωρίζετε την αξία σας και έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση, δεν θα αισθανθείτε την ανάγκη να αποδείξετε τον εαυτό σας σε κανένα.

4. Να έχετε όρια.

Να ορίζετε υγιή όρια. Αρκεί να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε τα συναισθήματα και την άποψη και του άλλου ατόμου. Ποτέ μην εγκαταλείπετε  το ποιες πραγματικά  είστε, σύμφωνα με τα πρότυπα , τις αξίες και τα θέλω σας – εφ ‘όσον αυτό δεν υποτιμά τον άλλον. Μείνετε ο εαυτός σας. Γίνεται το καλύτερο που μπορείτε.

5. Έχετε  υπό έλεγχο τα συναισθήματά σας.

Το να ελέγχετε τα συναισθήματά σας είναι μία από τις πιο ελκυστικές ιδιότητες που μπορείτε να έχετε. Μερικές φορές είναι δύσκολο ιδίως όταν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν στην κυριολεξία να σας τρελάνουν. Ωστόσο σας καθορίζει , ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεστε στα ερεθίσματα των άλλων. Όχι ο τρόπος που σας συμπεριφέρονται οι άλλοι.

Και  ίσως μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να έχετε τον έλεγχο.

«Όποτε κάποιος λέει ή κάνει κάτι που σας προκαλεί, πάρτε μια βαθιά ανάσα και βγάλτε ένα στυλό και ένα κομμάτι χαρτί. Στη συνέχεια, αφήστε τον εαυτό σας λίγο χρόνο να ηρεμήσει- αν μπορείτε να περιμένετε να περάσουν 24 ώρες -προτού προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια». Μπάρι Ντέιβρετ

Το να σημειώνετε  ό,τι συμβαίνει στο μυαλό σας θα σας βοηθήσει να διαλύσετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Αν αφιερώσετε χρόνο για να ηρεμήσετε, θα σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε, να αναλύσετε και τελικά να ελέγχετε τα συναισθήματά σας  πριν αυτά σας κυριεύσουν

6. Να είστε χαρούμενες με την επιτυχία άλλων ανθρώπων.

Ο φθόνος είναι αναμφίβολα μια από τις χειρότερες απειλές για κάθε είδους σχέση. Μίζεροι , ανασφαλείς άνθρωποι είναι εγγενώς ζηλότυποι, γεγονός που τους εμποδίζει να συνδεθούν ουσιαστικά με άλλους. 

«Όταν ο σύντροφός σας είναι οπαδός σας, και το αντίστροφο, ο δεσμός γίνεται ισχυρότερος, επειδή και οι δύο αισθάνεστε ότι έχετε έναν αληθινό σύμμαχο δίπλα σας». Σον Κέρναν

 Και αυτό  νομίζω ότι ισχύει για κάθε είδους σχέση.

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Μπορείτε να είστε τόσο επιτυχημένες όσο και οι άλλοι. Το σημαντικό είναι να συνεχίζετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας όπως κάνουν και αυτοί.

Μάθετε να γιορτάζετε τα επιτεύγματα των άλλων και ειδικά των δικών σας ανθρώπων. Ακόμα κι αν δεν είναι η δική σας επιτυχία, έχετε έναν λόγο να νιώθετε καλά – για τον σύντροφο σας. Απλώς σταθείτε δίπλα του και νιώστε καλά. Μην αισθάνεστε απειλημένες από την επιτυχία τους , κάντε το ως αφορμή για να γιορτάσετε τη ζωή.

7. Να είστε παθιασμένες με κάτι.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι πολύ παθιασμένοι με κάτι, είναι πολύ ελκυστικοί. 

Οι άνθρωποι που επιδιώκουν μια καριέρα, ένα χόμπι ή οποιοδήποτε είδος ονείρου με πάθος μεταδίδουν μια αίσθηση  συγκίνησης  για την ζωή, που δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις. Ο ενθουσιασμός και το πάθος είναι μεταδοτικά και αυτό  σας  καθιστά πραγματικά από μόνο του αξέχαστες.

Ωστόσο ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν μπορείς να εκβιάσεις το πάθος. Επομένως  βεβαιωθείτε ότι βρήκατε κάτι το οποίο πραγματικά αγαπάτε. Μπορεί να γράφετε, να παίζετε ένα όργανο, η δουλειά σας, ένα σπορ, οτιδήποτε.

Ορίστε τον σκοπός της ζωής σας και ακολουθήστε τον. Εάν δεν έχετε εντοπίσει ακόμα κάτι, δοκιμάστε διαφορετικά πράγματα. Να μάθετε, να ταξιδεύετε και να διαβάζετε πολλά. Απολαύστε τη διαδικασία. Τελικά θα βρείτε το μονοπάτι της ζωής σας και θα ερωτευτείτε. Και μαζί θα σας ερωτευτούμε και εμείς.

8. Να είστε ευγενικές, ειδικά με τους ξένους.

Όταν συμπεριφέρεστε άσχημα στους άλλους, δείχνετε  ότι έχετε χαμηλή ακεραιότητα, ενσυναίσθηση και ακόμη και πιο χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τα άτομα με υψηλό επίπεδο αυτοσεβασμού δεν αισθάνονται την ανάγκη να   λειτουργούν υπεροπτικά και να υποτιμούν τους άλλους.

Να είστε χαμογελαστές, ευγενικές και φιλικές.  Όσο επιθυμείτε οι άλλοι να είναι καλοί με σας, θυμηθείτε ότι και οι άλλοι χρειάζονται καλοσύνη. Γίνετε το άτομο που φωτίζει την ημέρα μας.

9. Να έχετε αυτοπεποίθηση. Μείνετε ταπεινές.

Άνθρωποι που είναι σίγουροι, το δείχνουν από τον τρόπο που περπατούν, από τον τρόπο που μιλούν και από το πώς φαίνονται χαλαροί σε όλες τις συνθήκες. Η αυτοπεποίθηση τους είναι πηγαία γιατί ξέρουν την αξία τους και πιστεύουν στον εαυτό τους.

Έμαθαν να αγκαλιάζουν τον ατελή και πιο αυθεντικό τους εαυτό. Και είναι εξαιρετικά ταπεινοί.

Προσωπικά θεωρώ τον συνδυασμό  αυτοπεποίθησης και ταπεινότητας ιδιαίτερα ελκυστικό.  Δεν θα αισθάνεσαι  ποτέ ότι θα απειληθείς  από μια τέτοια παρουσία ενώ  είναι σαφώς πιο εύκολο  να ανοιχτείς και να  συνδεθείς  ουσιαστικά με ένα  τέτοιο άνθρωπο.

Να θυμάστε ότι τα ελαττώματά σας δεν σας κάνουν απωθητικές. Σας κάνουν αυθεντικές  και δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από αυτό. Μάθετε να αγκαλιάζετε την ευάλωτη πλευρά σας, δείτε την ομορφιά που μπορεί να κρύβετε μέσα της. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης της αληθινής εμπιστοσύνης.

Ωστόσο, θυμηθείτε  ότι οι άλλοι είναι τόσο όμορφοι και μοναδικοί όσο είστε και εσείς. Κανείς δεν είναι καλύτερος από κανέναν. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε ταπεινοί.

10. Να φροντίζετε το σώμα σας

«Φροντίστε το σώμα σας. Είναι το μόνο μέρος που πρέπει να ζήσεις. “

Τζιμ Ροχ

Όταν αγαπάτε αληθινά τον εαυτό σας, τον  φροντίζετε όπως θα κάνατε με ένα αγαπημένο πρόσωπο – γιατί όπως θέλετε το καλύτερο για αυτό, έτσι θέλετε επίσης το καλύτερο και  για εσάς.

Το σώμα και το μυαλό σας είναι τα πιο πολύτιμα περιουσιακά σας στοιχεία. Θυμηθείτε ότι η συνεχής αγάπη και φροντίδα του εαυτού σας, δίνει το καύσιμο που πρέπει ώστε  να είστε σε φόρμα κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει όχι μόνο να τρώτε υγιεινά τρόφιμα, να πίνετε πολύ νερό και να ασκείστε – το οποίο είναι απαραίτητο – αλλά και να διατηρείτε την υγεία σας υπό έλεγχο και να την κάνετε πρώτη σας προτεραιότητα.

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται πάντα να ανεβαίνεις έναν Γολγοθά για να κάνεις την ζωή σου πιο όμορφη. Απλά πράγματα όπως τα παραπάνω, μικρά βήματα, αρκούν  να μεταμορφώσουν τη σχέση σας με τον εαυτό σας και με τους άλλους.

Εάν θέλετε  να είστε κομμάτι της ζωής μας με θετικό τρόπο, να θυμάστε: όλα εξαρτώνται από το πώς συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας σε πρώτο χρόνο  και σε δεύτερο το πώς συμπεριφέρεστε στους άλλους. Και τα δύο αποτελούν   συνιστώσες  που είναι υπό τον έλεγχό σας.

Για να σημαδεύσετε την ζωή μας και να είστε αμετακίνητες από το κέντρο της καρδιάς μας δεν είναι απαραίτητα να είστε πανέμορφες. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να μας κάνετε να βιώνουμε  έντονα θετικά συναισθήματα όταν είστε δίπλα μας. 

Τότε να είστε σίγουρες ότι θα είστε πραγματικά μοναδικές  για τον καθένα από εμάς. Γιατί γίνεστε ο λόγος  που νιώθουμε  ευπρόσδεκτοι, ζωντανοί, ότι εισακουόμαστε, ότι αξίζουμε, ότι κάποιος μας αγαπάει, και μας υποστηρίζει .

«Μερικές φορές δεν ξέρεις πόσο καταπληκτική είσαι. Ο τρόπος που με κάνεις να χαμογελώ, με ανεβάζει και γεμίζεις τον κόσμο μου με αγάπη. Το κάνεις  αυτό ακόμα και όταν δεν είσαι καλά και αυτό σε κάνει ένα πανέμορφο πλάσμα…. Ευχαριστώ!»

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *