Τόσο όμορφοι όσο νοιαζόμαστε….

Μην περιμένεις την τέλεια στιγμή. Πάρε τη στιγμή και κάν’ την τέλεια. Μην περιμένεις να γίνουν όλα μαγικά …Δες τον άλλο. Νιώσε τον άλλο, άκουσε τον, κατάλαβε τον. Άσε τον άλλο να μπει μέσα σου και δώσε το είναι σου σε αυτόν. Γίνε οικείος με τον άλλο.

Οικείος: συγγενής, φιλικός, κάτι που σου ανήκει, δικός σου, ιδιωτικός, κατάλληλος, ταιριαστός, συμβατός με την φύση του άλλου…(Wikipedia)

Χρειάζεσαι κάτι άλλο για να καταλάβεις αν μια σχέση, με τον φίλο , με τους γονείς, με τον/την σύντροφο, το παιδί  ακόμα και με εσένα τον ίδιο είναι σε σωστό δρόμο;;;

Να γίνεις το άτομο που θα σπάσει τον κύκλο. Αν σε κατακρίνουν, διάλεξε την κατανόηση. Αν σε απέρριψαν, διάλεξε την αποδοχή. Αν σε έχουν κάνει να ντρέπεσαι, διάλεξε συμπόνια. Να είσαι το άτομο που εσύ χρειαζόσουν να στηριχτείς όταν πονούσες, όχι το άτομο που τελικά σου έκανε κακό. Προσπάθησε να ανέβεις πιο ψηλά από αυτό που σε λύγισε– να γιατρευτείς αντί να αφήσεις την πληγή να σε ορίζει-ώστε να μπορείς να ενεργείς  μέσα από την καρδιά σου, όχι από τον πόνο σου (L.Deschene)

Να είσαι ο λόγος που κάποιος αισθάνεται ότι ο κόσμος τον καλοδέχεται, ότι είναι ευπρόσδεκτος,  ότι  είναι ορατός, ακούγεται, εκτιμάται. Ότι κάποιος τον αγαπά και τον υποστηρίζει.

Ξέρετε …. νομίζω   τελικά ότι « οι άνθρωποι δεν είναι τόσο όμορφοι όσο φαίνονται και μιλάνε. Είναι τόσο όμορφοι όσο αγαπούν, είναι τόσο όμορφοι  όσο νοιάζονται, είναι τόσο όμορφοι στον βαθμό που μοιράζονται.» (R. Chatourey)

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *