Τι σας κάνει έξαλλους…(Οι απαντήσεις!)

Η δική μου θέση πολύ σύντομα: Έξαλλος… αυτός  που έχει παρασυρθεί από εντονότατα συναισθήματα, ο εκτός εαυτού, ένας άλλος..

Αυτό έμενα με κάνει έξαλλο… Το να γίνω έξαλλος… Κάποιος άλλος… Πολύ με θυμώνει. Που θα πάει, θα μάθω και εγώ!

Μερικές από τις απαντήσεις σας:

Οι μόνοι άνθρωποι που αναστατώνονται όταν θέτεις όρια είναι αυτοί που επωφελήθηκαν από το ότι δεν είχες κανένα.Nightcallers.gr

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Τι μας κάνει έξαλλους! Προσπαθώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που συνέβη αυτό. Πολλά είναι αυτά που με λυπούν, με αποκαρδιώνουν και με προβληματίζουν. Έξαλλη όμως ανέκαθεν με έκανε ένα πράγμα: Η βλακεία!!! Οι ηλίθιες απόψεις που τεκμηριώνονται από «έγκριτες» θεωρίες που κάποιος κάπου διάβασε (ναι, στο διαδίκτυο) και συνήθως χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν την ανεύθυνη συμπεριφορά αυτού που τις εκφράζει. Λόγω της υπερέκθεσης μου σε τέτοιες απόψεις στην εργασία μου, έχω αναπτύξει μια δεξιότητα, να μη χάνω την ψυχραιμία μου όσο κι αν βράζω μέσα μου (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον) και να διαχειρίζομαι την κατάσταση διασφαλίζοντας την τήρηση των ορίων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να θυμηθώ πότε έγινε αυτό τελευταία φορά. Όχι το να ακούσω βλακείες, το να γίνω έξαλλη. Γιατί ενώ απ’ το πρωί άκουσα τουλάχιστον 2 τέτοιες θεωρίες, παρέμεινα απαθής με το βλέμμα του βοδιού, το ίδιο και τις προηγούμενες ημέρες. Κουράστηκα; Έπαθα ανοσία; Κάποια υποσυνείδητη μορφή αυτοάμυνας; Ισοπέδωση από την απότομη άρση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων; Πραγματικά δεν ξέρω! Κι αν αυτή τη στιγμή είμαι έξαλλη με κάποιον, είμαι με μένα μόνο. Γιατί με την μη αντίδρασή μου εξέθεσα σε κίνδυνο την υγεία την δική μου και πολλών άλλων ανθρώπων που υποτίθεται έπρεπε να προστατεύω. Και κάπως έτσι μερικές φορές, γράφοντας απλά 5 γραμμές, μπορεί να ξαναβρούμε τον παλιό καλό (ή για μερικούς κακό) μας εαυτό.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Αν και καταβάλλω προσπάθειες να μην γίνομαι έξαλλη με τόσες παθογένειες γύρω μου…θα πω ότι δεν καταφέρνω να μη γεμίσω με απογοήτευση…Γιατί οι άνθρωποι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας…τα θέλουν όλα στο πιάτο…και ενώ κυνηγούν την σύντομη οδό, απαιτούν γρήγορη επιτυχία…

Και προπάντων…ειναι αυτοί που νιώθουν μονίμως κουρασμένοι και ριγμένοι….Γιατί έχω συναναστραφεί με ανθρώπους επιστήμονες και με αγράμματους και δεν έχω δει τη διαφορά…

Γιατί βλέπω όλοι να αισθάνονται γεμάτοι με…τους φίλους του Σ-Κ, της εκδρομής…τους φίλους τέλος πάντων που είναι το συμπλήρωμα μιας τακτοποιημένος ζωής, ενώ αξίζει να αναζητά κανείς τις φιλίες τις ανικανοποίητες, τις ημιτελείς, που τρέφονται με μυθιστορηματικές φαντασιώσεις και ριψοκίνδυνες ενατενίσεις…

Γιατί αναφορικά με τον σεβασμό στα δικαιώματα της γυναίκας… βλέπω να πηγαίνουμε… Εμπρός προς τα πίσω!

Γιατί…, γιατί ,όσο ψάχνω, τα γιατί περισσεύουν…

Κ ξέρω ότι το δύσκολο σκέλος είναι το πώς

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Έξαλλη με έχουν κάνει όλοι αυτοί οι φόνοι που γινονται συνεχως το τελευταίο διάστημα,εχουν εκτροχιστει οι ανθρωποι ….μα πιο πολύ εξαλλη με εχει κανει αυτή η μάνα που μπόρεσε και σκότωσε τα 3 παιδιά της …μου φαίνεται αδιανόητο και με θυμώνει πολύ….δεν το χωράει το μυαλό μου πως μια μάνα μπορεί να σκοτώσει …αυτά τα πλάσματακια που έβγαλε από τα σπλάχνα της  …😞από την άλλη έχω μεγαλώσει με ναρκισσιστες μητέρες και ένα μέρος από όλο αυτό μπορώ να το καταλάβω αλλά όχι τον φόνο!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 Είμαι όντως έξαλλη! Με τους εισβολλείς! Αυτούς που “εισβαλλουν”  γενικώς! 

Επειδή απλά μπορούν!  

Είμαι έξαλλη με τις κυβερνήσεις που εισβάλλουν σε άλλες χώρες επιθετικά καταστρεφοντας όνειρα, μέλλον, ζωές. 

Επειδή απλά μπορούν!

Ειμαι έξαλλη με όσους αφαιρούν ζωές παιδιών. … κανιβαλίζοντας τα άψυχα σώματά τους, τα κόκκαλά τους, τις ψυχές τους.

Επειδή απλά μπορούν!

Είμαι έξαλλη με πρώην “στοργικούς” συζύγους ή συντρόφους που βασανίζουν ή και δολοφονούν ανυπερασπιστες γυναίκες.

Επειδή απλά μπορούν!

Είμαι έξαλλη με όλους τους “αρνητές”. Περιφέρονται άνετοι, σίγουροι για όσα λένε και όσα κάνουν.( Άλλωστε το διάβασαν και στο internet!)

Είμαι έξαλλη με όσους βασανιζουν ζώα για να γελάσουν οι ίδιοι και τα ανθρωποειδή γυρω τους.

Επειδή απλά μπορούν!

Προσπαθώ να βρώ σε όλες αυτές τις κατηγορίες ελαφρυντικά. Έστω ένα! 

Προσπαθώ να μην ειμαι αυτή που πρώτη θα σηκώσω και θα πετάξω την πέτρα. 

Προσπαθώ να γίνω η λύση και όχι το πρόβλημα.

Ειλικρινά όμως…. ακόμη στην προσπάθεια είμαι!

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Τι με κάνει έξαλλη αυτό το διάστημα…

Εξαλλη..λιγο υπερβολική λέξη..θυμωμένη όμως με κάνουν μάλλον πολλά γενικά..τόσα πολλά που μερικές φορές αναρωτιέμαι…μήπως είμαι υπερβολική? Μήπως θα έπρεπε να είμαι πιο ανεκτική? Μήπως τελικά το να ζεις και να είσαι ενεργό μέλος μιας κοινωνίας είναι άθλος?

Όταν συναντώ αγένεια ή ψεύτική ευγένεια θυμώνω..

Όταν ο άνθρωπος που είναι απέναντι μου δεν με σέβεται θυμώνω..

Όταν αντιληφθώ πως κάποιος προσπαθεί να με εξαπατήσει ή να εκμεταλλευθεί την ανοχή μου θυμώνω..

Όταν συναντώ ανθρώπους που αδιαφορούν για τους κανόνες και τους νόμους της κοινωνίας στην οποία ζούμε και τους καταπατούν χωρίς αναστολή γιατί θεωρούν τους εαυτούς του εξυπνότερους από τους υπόλοιπους θυμώνω..

Όταν κάποιος προσπαθεί να μου επιβάλει τις απόψεις του γιατί αποφάσισε πως είναι οι σωστές θυμώνω..

Όταν συναντώ ανθρώπους που θέλουν να κάνουν θόρυβο για το κενό που κουβαλούν και να προβάλουν τους εαυτούς τους σαν θείο δώρο προς την κοινωνία θυμώνω..

Ένα θέμα ωστόσο προβάλλει στις μέρες μας εντονότερο από ποτέ και με θυμώνει τόσο πολύ ωστέ πραγματικά σαστίζω απέναντί του είναι η βία που συναντάμε σε όλα τα επίπεδα…Βία,βία, βία παντού..ο νόμος της ζούγκλας,..η βία κάθε ισχυρού απέναντι σε κάθε αδύναμο…

Ο ηγέτης του ισχυρού κράτους σκορπά τον θάνατο, την καταστροφή και την δυστυχία..με σημαία πάντα δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους ολοκληροί λαοί διαλύονται μέσα σε λίγες εβδομάδες..άνθρωποι ξενιτεύονται,,περιουσίες καταστρέφονται, χιλιάδες ζωές χάνονται…γιατί???

Αλλά και στις κοινωνίες που βιώνουν ειρήνη…γυναίκες, παιδιά, ζώα δολοφονούνται..κι εμείς απλώς μετράμε παρακολουθώντας δελτία ειδήσεων..” α κι αλλη μία γυναίκα σήμερα..α και αλλο ένα παιδί..” 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *