Σκόρπια πράγματα…

Περίεργο καλοκαίρι …Μια μελαγχολία  όλο-όλο … Μια χαρά … Σαν να μην ήταν . Ίσως περιμέναμε πολλά από αυτό μετά από την έξαρση της πανδημίας…

Τεμπέλιασα και χάθηκα σε σκόρπιες  σκέψεις…

…Μια μικρή λίστα καταγραφής σκέψεων που έρχονταν και έφευγαν …Έτσι για να πάρει πάλι μπροστά το σύστημα και να σας ανταμώσω πάλι εκεί που σας είχα αφήσει…

«…Νιώθετε ποτέ, ότι δεν έχετε ούτε ένα λεπτό για τον εαυτό σας; Η ζωή  να φαίνεται να περνάει τόσο γρήγορα φορές   φορές …

…Η τρέχουσα στιγμή να  μοιάζει σαν να κοιτάτε πίσω σε μια ανάμνηση;

…Τίποτα ουσιαστικό ή τίποτε διαφορετικό να μην έχει συμβεί πραγματικά για όσο καιρό μπορείτε να θυμηθείτε;

…Να αναρωτιέστε επίμονα  μήπως υπάρχει ένας τρόπος να προσθέσετε ένα ακόμα λεπτό στο ρολόι;

When things change inside you, things change around you.Nightcallers.gr

…Οι μέρες γίνονται  θολές όταν  δημιουργούμε λιγότερες αναμνήσεις. Και αυτό είναι το πιο κοντινό στο να ζεις σε μια φυλακή θαρρώ. Η ψευδαίσθηση του χρόνου συνδέεται με το πώς αντιλαμβανόμαστε τις αναμνήσεις και πόσες νέες αναμνήσεις δημιουργούμε.

…Έχουμε μάθει να καταναλώνουμε τόσες πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα. Και συνήθως πληροφορίες από τις  ζωές των άλλων. Οι οποίες και τις περισσότερες φορές είναι και ψεύτικες και κατασκευασμένες. Κυρίως όμως καταναλώνουμε  περισσότερο  αλλότρια ζωή από ότι δημιουργούμε δικιά μας. Και αυτό μας δίνει   την εντύπωση ότι η μέρα μας  είναι σύντομη και μη παραγωγική.

…Ο χρόνος δεν αλλάζει πότε. Η αντίληψη μας για τον αυτόν όμως, παραμορφώνεται και μετασχηματίζεται.

… Η εξοικείωση κάνει τον χρόνο να κινείται πιο γρήγορα.

…Η ειρωνεία είναι ότι κάποτε επιθυμούσαμε η ζωή να κινείται πιο γρήγορα. Αλλά όταν τελικά το κάνει, θέλουμε να σταματήσει. Πονάει να νιώθουμε ότι ο χρόνος τελειώνει. Θέλεις απλώς να πιάσεις τη ζωή στα χέρια σου και να της ζητήσεις να σταματήσει. Πάρτε μια ανάσα! Αφήστε με να απολαύσω αυτή τη στιγμή πριν τη χάσω, σας παρακαλώ.

…Για πράγματα που κάνετε καθημερινά, προσπαθήστε να απολαμβάνετε αυτές τις στιγμές. Δώστε όλη σας την προσοχή στην εμπειρία. Να είστε προσεκτικοί. Ζήστε τη στιγμή. Είστε “παρόντες”όταν αφήνετε πίσω τις έγνοιες σας. Όταν επικεντρώνεστε απλώς στη χαλάρωση και την εξερεύνηση. Νομίζω ότι όλο αυτό λέγεται «αργή διαβίωση». Μια μικρή επιβράδυνση του ρυθμού της ζωής . Λίγο φρένο. Όχι λοιπόν, στο αύριο που προσπαθεί να μπει στα χωράφια του σήμερα.

…Η έκθεση του μυαλού μας σε νέες εμπειρίες, σε άγνωστα νερά αναπτύσσει όχι μόνο το μυαλό, αλλά πιστεύω ότι διευρύνει , πλαταίνει και  την εμπειρία του χρόνου που περνάει.

…Η ταχύτητα είναι ο εχθρός του βάθους, της λεπτομέρειας, των πλούσιων εμπειριών και των σχέσεων αξίας…

….Αν θέλετε να έχετε περισσότερες από αυτές τις παιδικές εμπειρίες όπου οι μέρες και οι εβδομάδες εκτείνονται, δημιουργήστε μια ζωή όπου εκθέτετε συνεχώς τον εαυτό σας σε άγνωστα εδάφη. Πείτε ναι σε περισσότερες ευκαιρίες!

…Σταματήστε να βιάζεστε.

  Ο εγκέφαλός σας δεν χρειάζεται να ταξιδεύει τόσο γρήγορα όσο  προσπαθούν να επιβάλουν οι σύγχρονοι ρυθμοί . Απλώς χρειάζεται να ταξιδεύει με τον δικό σας ρυθμό, στον δικό σας χρόνο…

Ξέρω ότι υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να παρθούν. Αλλά δεν χρειάζεται να τις πάρουμε όλες  αμέσως. Ας μην προτρέχουμε τόσο πολύ.  Θα περάσουμε  τη γέφυρα όταν φτάσουμε  σε αυτήν.

…Λιγότερος χρόνος μπροστά στους υπολογιστές, λιγότερο μονότονη θα φαντάζει η ζωή μας.

…Όσες λιγότερες εμπειρίες αποθησαυρίζουμε , τόσο περισσότερο θεωρούμε ότι ο χρόνος πετάει…

Ακόμα και αυτά τα χόμπι μας. Ας μην τα αφήνουμε να γίνονται βάρος και να ελέγχουν την ζωή μας. Ποιότητα έναντι ποσότητας…

..Ισορροπία!

…Γεωμετρία.,,,

Τα πάντα τελικά στο σύμπαν φαίνεται ότι είναι θέμα γεωμετρίας… Και η ίδια μας η ζωή φαίνεται να ακροβατεί σε «γεωμετρικές» λεπτομέρειες, που λίγο αν χαθούν, καταρρέουν  οι δομές που υποστηρίζουν…

…Το μίσος  κι ο θυμός  έχουν λύσει ποτέ κάποιο από τα προβλήματα που μας βαραίνουν;

…Από τα πολλά και πλουμιστά που λέγονται κατά καιρούς, η πιο λυπηρή φράση είναι το : «Θα μπορούσε να έχει γίνει»

…Μάλλον είναι σημάδι ωριμότητας το να είσαι εντάξει με το ότι δεν είσαι εντάξει!

…Οι Κινέζοι λένε “when the heart is at ease, the body is healthy”.

…Ένα  από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε  είναι να υποθέσουμε ότι οι άλλοι σκέφτονται με τον ίδιο  τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς.

…If you only read the books that everyone is reading, you can only think what everyone is thinking. Murakami

…Υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στο προσπαθώ να βρω μια ζωή , και στο βρήκα κάτι για το  οποίο  ζω.

…Το νόημα της ζωής είναι να βρεις το ταλέντο σου, το δώρο σου. Ο σκοπός της ζωής είναι να το χαρίσεις στους άλλους. Pablo Picasso

…Για τον κόσμο μπορεί να είσαι ένας άνθρωπος, αλλά για έναν άνθρωπο μπορεί να είσαι όλος ο κόσμος. Dr. Seuss

…Το να λες συχνά το σε αγαπώ στους ανθρώπους νομίζω ότι είναι σαν το ξεμάτιασμα. Ξορκίζει το κακό!

…Όταν σε κυριέψει η θλίψη, φιμώνεται η ικανότητα σου να απλώνεσαι…

…Η σιωπή δεν είναι κενό. Είναι γεμάτη απαντήσεις! Είναι πηγή μεγάλης δύναμης!

…Με εκνευρίζουν οι φάσεις της ζωής μας που οτιδήποτε έρθει στο μυαλό , οποιοδήποτε συναίσθημα ξεπηδήσει στην καρδιά και κάθε σκηνικό που σχεδιάσει η φαντασία μας, επιστρέφουν πάνω μας σαν μπούμεραγκ.

…ποσό μαγικό και ταυτόχρονα αλλόκοτο, να γίνονται αναμνήσεις έντονες, στιγμές που όταν τις ζεις νομίζεις ότι δεν θα αφήσουν κάποιο αποτύπωμα μέσα σου; Και να μπορείς να τις  ανακαλείς με κάθε λεπτομέρεια;»

…Ελλιπείς μνήμες και ημιτελείς σκέψεις. Το υλικό μου για να γράψω… Αλλά όταν προσπαθείς να ανακαλέσεις θύμισες ,για να τις καταγράψεις και να τις μετασχηματίσεις σε λόγο, σε κατακλύζει μια μανιασμένη αγωνία. Μήπως κάτι ξεχαστεί και μείνει απέξω. Μήπως κάτι σημαντικό το κάνεις ασήμαντο. Μη το αφήσεις να χαθεί. Γράφεις για να θησαυρίσεις αναμνήσεις. Να θησαυρίσεις ζωή!   

Γύρισα!

Καληνύχτα!

nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *