Πρόσεχε τι είναι αυτό που προσέχεις!

What you think, you become. What you feel, you attract.

What you imagine, you create.- Budda

Δύο πουλιά ζουν σε μια σχετικά άνυδρη κοιλάδα.

 Ένα πουλί είναι γύπας… Όλη μέρα ψάχνει για νεκρή σάρκα για να καταναλώσει. Είναι βέβαιο για αυτόν  ότι ο κόσμος είναι ένα νεκροταφείο άψυχων, νεκρών πλασμάτων, που τον περιμένουν  για να γιορτάσει. Όπου κι αν κοιτάξει, υπάρχουν σάπια πτώματα για να τον συντηρούν. Ποτέ δεν παρατηρεί τα πολύχρωμα λουλούδια της ερήμου να εκκολάπτονται και να ανθίζουν, τις άγριες σαύρες να στριφογυρίζουν στο έδαφος, τα μικρά ποντίκια, τις χελώνες και τα φίδια να τρέχουν, να τρεμοπαίζουν και να αργοπορίζουν στην άμμο, ζώντας τη ζωή τους.

Το άλλο πουλί είναι κολιμπρί.

 Όλη την ημέρα, πετάει χαρούμενα από λουλούδι σε λουλούδι αναζητώντας γλυκό νέκταρ για να πιει. Είναι πεπεισμένο ότι ο κόσμος είναι μια Εδέμ ζωντάνιας, χρώματος και ζωής. Όπου κι αν κοιτάξει υπάρχουν αποδείξεις ότι μοιράζεται έναν καταπράσινο παράδεισο με άλλα πλάσματα της ερήμου. Ποτέ δεν παρατηρεί τα νεκρά ζώα που είναι διάσπαρτα στο έδαφος της ερήμου επειδή επικεντρώνεται στην γενναιοδωρία και την ομορφιά σε ένα μέρος που βρίθει από ζωή, αν ξέρεις που να ψάξεις.

 Και τα δύο πουλιά πετούν στην ίδια κοιλάδα κάθε μέρα.

 Η μόνη διαφορά είναι ότι το καθένα έχει τη δική του μοναδική αποστολή: να βρει αυτό που ψάχνει.

Ποιο πουλί είσαι;

 Έχει ειπωθεί τόσες πολλές φορές που έχει γίνει κλισέ. Αλλά είναι αλήθεια: Η ενέργεια ρέει εκεί που πηγαίνει η προσοχή.

Μπορείτε να περάσετε τις μέρες σας αναζητώντας λόγους για να είστε θυμωμένοι, καταθλιπτικοί και γεμάτοι οργή και σίγουρα θα τους βρείτε.

Ή μπορείς να εστιάσετε  την προσοχή σας στο καλό που είναι γύρω σας. Υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να είστε ευγνώμονες.  

Τι θα συνέβαινε αν εσύ, όπως το κολιμπρί, εστίαζες σκόπιμα την προσοχή σου στο καλό που είναι ήδη γύρω σου; Και μόνο στο καλό αγνοώντας τελείως τα μαύρα και άσχημα. Και ναι αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν θα ξαναδείς δελτίο ειδήσεων…

Παρατηρήστε τι παρατηρείτε.

 Ξεκινήστε να αναγνωρίζετε που θέτετε την προσοχή σας από επιλογή. Εάν εστιάσετε σκόπιμα σε αυτό που λειτουργεί τώρα, στο σωστό  και όχι σε αυτό που είναι λάθος, η προοπτική και ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε τον κόσμο σας θα αλλάξουν.

Όλοι έχουμε τη δύναμη να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, ποιοι θα είμαστε και τι είδους ζωές θα ζήσουμε.

Αυτό στο οποίο εστιάζετε, επηρεάζει με συνέπεια την ενέργειά σας. Η ενέργεια σας επηρεάζει τη στάση σας. Και η στάση σας, η συμπεριφορά σας επηρεάζει τη ζωή σας. Αντί να δώσετε λοιπόν  όλη την προσοχή σας στα άσχημα, εστιάστε με λέιζερ σε ό, τι είναι καλό.

Κάντε  συνήθεια να εστιάζεται την προσοχή σας στο όμορφό , το καλό και το ωφέλιμο για εσάς. Θα βρείτε πάντα το είδος του κόσμου που ψάχνετε. Τη στιγμή που κάποιος δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε οτιδήποτε, φαίνεται να μετασχηματίζεται και να δημιουργείται ένας μυστηριώδης, φοβερός, απερίγραπτα υπέροχος κόσμος από μόνος του.

Η προσοχή μας λοιπόν, μας μετατρέπει στους μικρούς Θεούς  στο συμπάν που φτιάχνουμε μόνοι μας…

Η προσοχή μας γίνεται η αγάπη μας… Δεν μπορείς να αγαπάς αν δεν πληρώσεις με χρόνο, σκέψη και αφοσίωση.

Τα πάντα στην ζωή έρχονται να μας διδάξουν. Και για να επωφεληθούμε πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εστιάσετε  σε κάτι που δεν θα το  απολαύσετε αν δεν επιλέξετε συνειδητά να εστιάσετε σε αυτό. Δείτε τα πράγματα που δεν μπορείτε να δείτε όταν βιάζεστε. Ακούστε κάτι  που δεν  προλαμβάνετε  να ακούσετε όταν αγχώνεστε. Εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας, τόσο απόλυτα, γίνεται ένα με αυτό που επιβάλλει η εσωτερική σας φωνή , ώστε όλα τα άλλα να φαίνονται να σταματούν για μια στιγμή.

Και επειδή στην πραγματικότητα τίποτα, ούτε ο χρόνος ούτε η ζωή  σταματούν πραγματικά, ίσως  πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που  θα κάνουν την κρίσιμη παύση. Να ησυχάσουμε. Για να δούμε, για να ακούσουμε, για να γευτούμε… για να αγγίξουμε και να καταλάβουμε: Είμαστε ο Γύπας; Η είμαστε το κολιμπρί:

Ίσως έτσι τελικά καταφέρουμε μεταξύ των άλλων να ησυχάσουμε. Και σε δεύτερο χρόνο να συνδεθούμε. Πρώτα με εμάς τους ίδιους. Έπειτα με τον κόσμο γύρω μας. Και τελικά με τον Θεό στον οποίο πιστεύει ο καθένας από εμάς….

When your bones are tired of carrying everyone else’s problems, and when your lungs are tired of breathing life into other people, return back home to yourself for a while. Shift your energy back inwards. Reunite with peace again…Billy Chapata

Δες που κοιτάς…Και θα μάθεις αυτά που μπορεί να αγνοείς!

nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *