Ποια εικόνα θα διαλέξουμε;

Όλοι μας έχουμε δυο εικόνες για τον εαυτό μας:

-Αυτή που έρχεται κατευθείαν από τον καθρέφτη.

-Μια εσωτερική εικόνα, η οποία φαίνεται κυριολεκτικά να ελέγχει την ζωή μας.

Είδωλο δυνάστης..nightcallers.gr

…Αν κοιτάξετε γύρω σας θα βρείτε ανθρώπους που έχουν πολύ φτωχή εικόνα για τον εαυτό τους ή πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δεν σε κοιτάνε κατευθείαν στα μάτια, δεν κάνουν απευθείας χειραψία, είναι ντροπαλοί και συνεσταλμένοι. Πορεύονται μέσα στην καθημερινότητα τους, κρυμμένοι από την ίδια την ζωή. Δεν τους αρέσει ο εαυτός τους. Δεν ξέρουν τον εαυτό τους.

Στον καθένα από εμάς υπάρχουν ωστόσο απίστευτα, λαμπερά στοιχεία, ανεκτίμητοι εσωτερικοί θησαυροί.

Για να τους ανακαλύψουμε πρέπει να μελετήσουμε την ουσία της ύπαρξης μας. Να ανακαλύψουμε περισσότερες πτυχές. Να μάθουμε ποιοι είμαστε. Τους φόβους, τις επιθυμίες και τα απωθημένα μας. Θα χρειαστεί να ψηλαφίσουμε στο σκοτάδι με τα ακροδάχτυλα όχι το πρόσωπο που φαίνεται στον καθρέφτη αλλά αυτό που είναι θαμμένο στα βάθη του υποσυνείδητου μας. Να ανασύρουμε την οντότητα που από την κλειστή πόρτα των εσώψυχων μας, καταδυναστεύει την στιγμή μας και καθορίζει κάθε κίνηση και δονεί κάθε χορδή  συναισθήματος που νιώθουμε. Να ανοίξουμε ειλικρινή διάλογο και να ακούσουμε τι έχει να μας πει. Και να γκρεμίσουμε το θόλο είδωλο του καθρέφτη που αλλοιώνει το σήμερα, που μας συρρικνώνει, που δεν είναι αποκύημα δικό μας αλλά όλων αυτών των στοιχειών που μας στραγγαλίζουν και βιάζουν το είναι μας, καθορίζοντας την καθημερινότητα μας. Πόσο διάλογος αλήθεια….

Όταν αρχίζεις να συνειδητοποιείς ποιος πραγματικά είσαι και πόσο φανταστικά στοιχεία έχεις, ανέρχεσαι σε υψηλότερα στάδια δημιουργικότητας. Ψηλώνεις. Στέκεσαι ορθότερα. Αλλάζεις την ζωή σου, τις σχέσεις σου, το εισόδημα σου, την υγεία σου, σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Το απολαμβάνεις όλο και περισσότερο. Μα πάνω από όλα το ζεις ειλικρινά. Γνήσια. Υπηρετώντας την γνήσια εικόνα σου. Τον πραγματικό σου εαυτό …

Με άλλα λόγια να καταφέρουμε να ταυτίσουμε το είδωλο του καθρέφτη με το είδωλο που υπάρχει στην ψυχή μας. Τα μέσα μας να ταυτιστούν με τα έξω μας….

Υπάρχει τρόπος;;;;;

To be continued…

Τip:Όταν τα κόκκαλα σας έχουν κουραστεί να μεταφέρουν τα προβλήματα όλων των άλλων, όταν οι πνεύμονές σας έχουν κουραστεί να δίνουν πνοή – ζωή σε άλλους ανθρώπους, γυρίστε πίσω στον εαυτό σας για λίγο. Εκτρέψτε την ενέργειά σας προς τα μέσα. Γίνετε ένα ξανά με την ειρήνη.( B.Chapata)

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *