Περί στόχων και αλλαγών!

Διαβάζοντας τις απαντήσεις για το πώς θα πρέπει να ζήσουμε σήμερα για να έχουμε το αύριο που επιθυμούμε, διέκρινα τρία πράγματα:

-Πρώτα από όλα, την εμφανή παρουσία αυτού του ερωτήματος ήδη μέσα στις ψυχές σχεδόν όλων.

-Δεύτερον, την επιθυμία όλων να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

-Αλλά και τρίτο,ν μια σχετική αοριστία και γενίκευση στις απαντήσεις. Σαν να θέλουμε να πούμε κάτι, σαν να φτιάχνουμε ένα σχέδιο αλλά οι λεπτομέρειες,  σαν να μην είναι ακόμα εκεί…

Για να δούμε αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι…

…”Για ό,τι αξίζει, ποτέ δεν είναι αργά ή στην περίπτωσή μου, πολύ νωρίς για να είσαι όποιος θέλεις να είσαι. Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Μπορείς να αλλάξεις ή να παραμείνεις ο ίδιος, δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτό το πράγμα. Μπορείς να κάνεις το καλύτερο ή το χειρότερο. Ελπίζω να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Και ελπίζω να δεις πράγματα που σε ξαφνιάζουν. Ελπίζω να νιώσεις πράγματα που δεν έχεις ξανανιώσει. Να συναντήσεις ανθρώπους με διαφορετική άποψη. Ελπίζω να ζήσεις μια ζωή για την οποία θα είσαι περήφανος. Αν διαπιστώσεις ότι δεν είσαι, ελπίζω να έχεις το θάρρος να ξεκινήσεις από την αρχή.”~ Eric Roth, The Curious Case of Benjamin Button Screenplay

“Thinking will not overcome fear, but action will.” ~W. Clement Stone.Νightcallers.gr

….Για μεγάλο μέρος της ζωής μας, παλεύουμε να ανακαλύψουμε ποιοι ήμαστε στην πραγματικότητα. Χάνουμε τον εαυτό μας στις σχέσεις, στην οικογένεια και στους φίλους. Αντί να ζούμε τη ζωή που μας ταιριάζει,  μεταμορφωνόμαστε σε χαμαιλέοντας, αλλάζοντας συνεχώς για να ταιριάξουμε  σε κάθε περιβάλλον, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εδραιωθούμε σε κάθε υψηλό πόστο που οι άλλοι έχουν θέσει για εμάς. Συγκρίναμε, συμβιβαστήκαμε, συνδυάσαμε και πουλήσαμε  την ψυχή μας ξανά και ξανά.

Ψάχνοντας μανιωδώς για απαντήσεις  προκειμένου να ξεκλειδώσουμε το μυστικό της δυστυχίας μας, κατηγορούμε, χρεώνουμε , απαιτούμε και βρίσκουμε τις λάθος απαντήσεις σε όλα τα λάθος μέρη. Έτσι,   τελικά , μην έχοντας άλλη διέξοδο, στρεφόμαστε στον εαυτό μας. …Αν δεν έφταιγαν οι άλλοι, μήπως τελικά φταίμε εμείς;

Είχαμε επιλογές.  Όλα όσα ήταν μπροστά μας, ήταν εκεί επειδή εμείς, και μόνο εμείς, τα είχαμε  βάλει εκεί.

  Είναι καιρός να βγούμε  έξω και να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας. Μερικές φορές κοιτώντας τον καθρέφτη δεν έχουμε  ιδέα ποιοι  ήμαστε.

Πώς θα μπορούσαμε  να περιμένουμε από κάποιον άλλο να μας εκτιμήσει, όταν  είμαστε ένα μπερδεμένο και διαστρεβλωμένο χάος, ένα μείγμα από όλους όσους  έχουμε επιτρέψει να μας διεισδύσουν, παρέα με όλα τις αρνητικές πεποιθήσεις που είχαν με κάποιο τρόπο επιβληθεί στον εαυτό μας .

Τα σωθικά μας πονούν και υποφέρουμε , συνειδητοποιώντας ότι ο λόγος για αυτό,  είναι ότι δεν ζούμε  τη ζωή που προορίζετε  για εμάς. Ζούμε  για  όλους τους άλλους και μάλλον κάνουμε  πολύ κακή δουλειά ακόμα και  σε  αυτό._S. Myles

 Πρέπει  να αλλάξουμε. Ξέρουμε  ότι δεν θα συμβεί   μέσα σε μια νύχτα— έχει πάρει πολύ χρόνο για να γίνουμε αυτοί  που  ήδη είμαστε και το να αλλάξουμε, θα  είναι μια διαδικασία.

Καθοριστικό ρόλο στην πορεία αυτή της μεταμόρφωσης μας, θα παίξουν όχι μόνο η αποφασιστικότητα μας και η ανάγκη μας αλλά και η ρεαλιστικότητα των στόχων που θέτουμε.

Ο στόχος οφείλει να είναι συγκεκριμένος. Τι θέλω; Τι χρειάζεται για να το πετύχω; Γιατί αυτός ο στόχος είναι σημαντικός για εμένα;

Ο στόχος οφείλει να είναι μετρήσιμος. Να μπορεί να προσδιοριστεί η πρόοδος ώστε να γνωρίζουμε τι έχουμε καταφέρει .

Ο στόχος να είναι επιτεύξιμος. Έχουμε τις ικανότητες να το καταφέρουμε; Μπορούμε να τις αποκτήσουμε τώρα; Τι μας παρακινεί προς τα εκεί;

Ο στόχος να είναι σχετικός .Γιατί θέτουμε αυτό τον στόχο τώρα; Αξίζει πραγματικά τον κόπο; Ευθυγραμμίζετε με τις υπόλοιπες ανάγκες μας;

Ο στόχος να είναι  χρονικά προσδιορισμένος.

Βοηθάει  θεωρώ επιπλέον, σε στιγμές  ησυχίας ,στοχασμού και ανασκόπησης , σε στιγμές εσωτερικού διαλόγου να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε τις παρακάτω ερωτήσεις…

Πού θέλω να είμαι σε πέντε χρόνια ;( Δεν προτείνω  γεωγραφικό προορισμό… Προτείνω  μια διαφορετική αίσθηση ζωής!)

-.Πώς  θα ήθελα να νιώθω σε πέντε χρόνια; Πού θα ήμουν συναισθηματικά, σωματικά, ψυχικά; (Αφήστε τα πάντα να πάρουν την φυσική τους θέση μέσα σας.)

 –Τι κακές συνήθειες πρέπει να σταματήσω;

Τι λάθη έχω κάνει  σήμερα; ( Θα διαπιστώσετε ότι ζώντας εστιασμένοι στην στιγμή, μάλλον θα είναι λίγο δύσκολο να συνεχίσετε να σκοντάφτετε.)

Ποιον ζηλεύω ή θαυμάζω; Τι ιδιότητες έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Με ποιον τρόπο μπορώ να μάθω από αυτούς; Τι είναι αυτό που με εμπνέει ;

ι ιστορίες έχω πει στον εαυτό μου ;( Μόλις καταρρίψετε τα αρνητικά αφηγήματα που σας έχουν ποτίσει, θα ανακαλύψετε πόσο μαγικοί είστε και θα αρχίσετε να προσελκύετε ότι πραγματικά σας αξίζει.)

Ποιον αγαπάω και ποιος με αγαπάει;( Μην θεωρείτε τους ανθρώπους δίπλα σας δεδομένους… Εκτιμήστε τους και μην σταματάτε να το δείχνετε…)

Αν δεν υπήρχε κανείς να με κρίνει, ποιος θα ήμουν; ( Ίσως η πιο δυνατή εσωτερική ερώτηση από όλες… Προσπαθώντας να την απαντήσεις, ανακαλύπτεις ότι μάλλον ζεις σε ένα ψέμα που συνήθως οι κοινωνικές προσδοκίες σκηνοθετούν για εμάς. Προσπαθήστε να είναι μόνο ένας άνθρωπος ευχαριστημένος με τον τρόπο που ζείτε. Ο εαυτός σας. Μην αφήνετε το βάρος της επίκρισης των άλλων να σας συνθλίψει.)

Αν αρχίσετε να αναρωτιέστε τα παραπάνω σε ημερήσια βάση, θα ανακαλύψετε ότι κάθε μέρα θα παίρνετε και πιο ξεκάθαρες απαντήσεις. Κάντε μια δοκιμή!

Αν συνειδητοποιείτε ότι είσαστε  παγιδευμένοι σε μια ύπαρξη που δεν σας αρέσει, να ξέρετε  ότι ήδη  έχετε όλες τις απαντήσεις για να ελευθερωθείτε.Μέσα σας. Είναι  απλό. Κάντε το πρώτο μικρό βήμα. Δεν θα  νιώσετε απλά διαφορετικά. Θα γίνετε ένα διαφορετικό άτομο.

Θα γίνετε ο εαυτός σας.

Tip:Μια από τις βασικότερες αλλαγές στην ζωή είναι η  αλλαγή της σκέψης από το  “προσέξτε με” σε αυτό που αποκαλεί ο Λάο Τσε “ζώντας στην αφάνεια”, να γίνετε πιο αφανείς.

…”Η θάλασσα μένει χαμηλά. Και επειδή μένει χαμηλά όλα τα ποτάμια και τα ρέματα εκβάλουν σ’ αυτήν επειδή μένει ταπεινή, επειδή μένει σε εκείνη τη θέση που επιτρέπει σε όλα να έρθουν. Γιατί  είναι  η  θάλασσα  βασίλισσα  εκατοντάδων ποταμών; Διότι κείτεται χαμηλότερα από αυτούς”. Η ταπεινότητά της δίνει τη δύναμή.

Στην πραγματικότητα, αυτό που εγώ 😎 τουλάχιστον έχω καταλάβει, είναι ότι  από τις πιο ευτυχέστερες στιγμές στη ζωή μου, είναι όταν μπορώ να πράξω ελεύθερα χωρίς να ξέρει κανείς τι κάνω.

Η ικανότητα και η θέληση να πράττουμε ανώνυμα.

Το  να μπορείς  να  πραγματοποιήσεις  σχεδόν  οτιδήποτε  θέλεις,  χωρίς  την  εμμονή  της

αναγνώρισης

Η ικανότητα να προσφέρεις ανώνυμα. Wayne Dyer

Καληνύχτα.

 Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *