Περί πάθους (Το έχουμε;)

«Η ζωή δεν μετριέται από τον

αριθμό των αναπνοών που

παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που

μας κόβουν την ανάσα.»

nightcallers.gr

Καθώς παρατηρώ τις ζωές όλο και περισσότερων ανθρώπων , νομίζω ότι μου γεννάται όλο και πιο έντονα η εντύπωση ότι μέσα στο τσουνάμι των ψυχών μας, οι άνθρωποι  δεν παλεύουμε να ανακαλύψουμε το νόημα της ζωής… Παλεύουμε να νιώσουμε ότι είμαστε ζωντανοί .

Περί  πάθους λοιπόν η επόμενη δοκιμασία μας… Περιμένω την γνώμη σας , παραθέτοντας κάποιους προβληματισμούς που μπορεί να βοηθήσουν.

Το έχουμε;

-Τι είναι πάθος;

-Όταν κάποιος έχει ένα πάθος, πάσχει;

-Το πάθος φέρνει  πάθη;

-Το πάθος έχει δύναμη; Δημιουργεί ή καταστρέφει; Σε απογειώνει ή σε καθηλώνει;

-Μπορεί το πάθος και η λογική να συνυπάρχουν;

-Είναι το πάθος προϋπόθεση δημιουργικότητας;

-Πρέπει να ελέγξεις το πάθος σου; Μπορείς; Ελέγχετε το πάθος;

-Χρειαζόμαστε το πάθος στην ζωή μας;

– Το πάθος καταργεί την αυτονομία σου;

-Το ερωτικό πάθος διαφοροποιείται  από τις υπόλοιπες κατηγορίες; Αγιοποιείται;

-Το πάθος και η οδύνη πορεύονται χέρι χέρι;

-Μοιάζει το πάθος με το λάθος;

-Τελικά το πάθος είναι αρρώστια ή ευλογία;

-Έχετε μετανιώσει όταν παραδοθήκατε στο πάθος ή νιώθετε τυχεροί που ζήσατε μια τέτοια εμπειρία;

-Πόθος; Πάθος; Υπάρχει διαφορά;

-Το πάθος καταβροχθίζει την ζωή; Καίει τον χρόνο;

-Ντύνει το πάθος την ψυχή μας με σάρκινα μέλη και την κάνει πιο φανερή; Την τρέφει;

-Κόλαση ή Παράδεισος τελικά  ο προορισμός του πάθους;

Αυτά….κι ότι άλλο θεωρηθεί ότι σας εκφράζει στα σχόλια ή στο γνωστό info@nightcallers.gr

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Stella λέει:

  Πάθος,ε; ….χμ!
  Πάθος, κόλλημα,πωρωση σαν αυτή που έπαθα δλδ. με nightcallers.gr?😊
  Μου ξύπνησες την τάση που είχα ως έφηβη: να εκφράζομαι στο χαρτί!! Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου!!!😱

  Για μένα άλλο πάθη και άλλο πάθος. Επηρεασμενη ίσως, από τα πάθη του Χριστού που φέρνουν πόνο, λύπη, στεναχώρια, δάκρυα, καταστροφή, πληγές αθεράπευτες, θάνατο . Τα πάθη Του βέβαια ενέχουν την Λύτρωση και την Ανάσταση Του αλλά Εκείνος ήταν θεάνθρωπος,είχε αυτή τη δυνατότητα!Εάν ο άνθρωπος ακολουθήσει τα πάθη του, από το πιο ελαφράς μορφής που φαίνεται ότι δε ζημιώνει τρίτους (κάπνισμα) έως το χειρότερο (ναρκωτικά,τζόγος κ.α.) με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην καταστροφή του.
  Οικονομική καταστροφή…διάλυση οικογενειών….φυλάκιση ..προκλιση ατυχημάτων και δυστυχημάτων…επίσης, καθιστά τον εαυτό του ευάλωτο σε θέματα υγείας ή του επιφέρει θάνατο.
  Αν κάποιος μπορεί να ξεφύγει; Αν δε το σταματήσει στο ξεκίνημα του , δύσκολο…Ανοίγουν για αυτόν οι πόρτες της κολάσεως και δε νομίζω πως υπάρχει επιστροφή από αυτή την δίνη!

  Το πάθος για μένα είναι το ίδιο και το αυτό με το πάθος για τη ζωή,με το γέλιο, την χαρά. Μοιάζει με τα ξεφρενα παιχνίδια στο χιόνι….με ένα φλιτζάνι ζεστή γλυκιά σοκολάτα δίπλα στο τζάκι…. Πάθος είναι να γνωρίσεις νέους τόπους, νέους ανθρώπους και τις συνήθειες τους. Το ίδιο πάθος νιώθεις κι όταν ασχολείσαι με κάτι που αγαπάς. Το ίδιο πάθος νιώθεις όταν καταφέρεις κάτι το οποίο το θεωρείς ακατόρθωτο. Όταν ανακαλύπτεις δυνατότητές και ικανότητες τις οποίες δεν ξέρεις ότι έχεις. Ειναι αυτή η χαρά που γεμίζει τα μέσα σου και έχεις την τάση να γελάς συνεχώς…που νομίζεις ότι ψηλωσες 10 πόντους! Αυτό το πάθος είναι που σε κάνει να έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να πιάσεις την πέτρα και να την συνθλιψεις!
  Σαν το πάθος το ερωτικό που για χάρη του είσαι πρόθυμος να φτάσεις στα πέρατα του κόσμου με τα πόδια!!
  Σαν αθεράπευτα ρομαντική θα δώσω στο πάθος συγχωροχάρτι!!! Άλλωστε στον έρωτα όλα συγχωρούνται,έτσι δε λένε;;
  Ο έρωτας είναι στο μυαλό μου σαν λουλούδιασμένος τόπος με πουλάκια να κελαηδούν πετώντας στον καταγάλανο ουρανό!!☺️☺️ Σαν να είσαι σε νιρβάνα!
  Το πάθος μπορείς να το βρεις σε μια αγκαλιά …σε ένα χάδι …σε μια ματιά…σε ένα χαμόγελο!!! Υπάρχει παντού!!
  Είναι αυτό το πάθος το τρυφερό. Το γλυκό το πάθος που σαν το κόκκινο γλυκό κρασάκι ευφραινει την καρδιά σου και είσαι συνεχώς σε ευφορία. Το ίδιο πάθος σιγοκαιει μέσα σου και σε κρατάει ζεστό μια παγερή νύχτα του χειμώνα.
  Το πάθος….ο πόθος είναι που σε κρατάνε ξύπνιο το βράδυ. Το πάθος και ο πόθος χεράκι χεράκι κρατούν άσβεστη τη φλόγα της σχέσης σου, του γάμου σου.

  Ο πόθος έχει μέσα του πάθος ..
  Το πάθος έχει μέσα του λάθος…. γι’αυτό το λόγο είναι τόσο γεμάτη πλοκή η ζωή!! Μπορείς να την περιγράψεις με πολλές λέξεις και μέσα από την κάθε μια ξεχωριστά αλλά κι απ’όλες τις καταστάσεις μαζί, να συλλέξεις τις εμπειρίες σου!!! Να αγαπησεις. Να ερωτευτείς. Να γελάσεις. Να κλάψεις . Να στεναχωρεθεις. Να πικραθείς. Με λίγα λογια να ολοκληρωθείς!!!

 2. Ο/Η elena λέει:

  Πάθος …!!!!Άραγε είναι απαραίτητο στη ζωή μας ή περιττό;Καθόλου περιττό κάθε άλλο, αν δεν υπάρχει νομίζω ότι είναι όπως το αλάτι στο φαγητό μας,όταν δεν υπάρχει απλά δεν τρώγεται….
  Αν δεν έχεις πάθος για κάτι απλά δεν το απολαμβάνεις ,δεν σε νοιάζει και αν το χάσεις άρα δεν δίνεις το 100% τοις 100% σου,δεν είσαι δημιουργικός δεν ξυπνάς το πρωί με λαχτάρα για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ,δεν ζεις ,απλά επιβιώνεις.Αυτό που θέλω να πω είναι ΄ότι χωρίς πάθος π.χ .στη δουλειά σου απλά θα είσαι σαν όλους τους άλλους που ενδεχομένως κάνουν αυτό το επάγγελμα ,δεν θα ξεχωρίσεις γιατί αυτό που θα κάνεις απλά θα το διεκπεραιώνεις δεν θα το ζεις σαν κάτι συναρπαστικό που είναι μέρος της καθημερινότητας σου που σου δίνει ενέργεια και για άλλα πράγματα.
  Ας αφήσουμε όμως το επαγγελματικό κομμάτι και ας πάμε στο ερωτικό ,μπορεί να υπάρξει μια ερωτική σχέση χωρίς πάθος;DEFINITELY NOT!!!! Θα μου πείτε τώρα πόσες σχέσεις κρατούν που έχουν πάθος ;Σίγουρα αυτό που χαλάει τις σχέσεις δεν είναι το πάθος (δεν μιλάω για αρρωστημένο πάθος ,αυτό είναι άλλο πράγμα),το πάθος είναι αυτό που τη διατηρεί ζωντανή αλλιώς δεν σου κάνει αίσθηση και η σχέση πεθαίνει μαζί και συ….
  Φυσικά υπάρχουν και πάθη τα οποία μπορεί να σε καταστρέψουν …το αν θα τους επιτρέψεις να το κάνουν αυτό είναι στο χέρι σου ,εξαρτάται απο σένα και τι θέλεις απο τη ζωή σου ,αν θέλεις να είσαι έρμαιο των παθών σου ή οδηγός του πάθους σου για μια ζωή πιο δημιουργική ,πιο συναρπαστική και πιο ζωντανή!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *