Πεποιθήσεις λοιπόν!

… Συνεχίζουμε από εκεί που έχουμε μείνει… Αυτή η ονειρική δουλειά που θα κάναμε… Αυτό που θα θέλαμε αλλά να…. Δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουμε τελικά!

Γιατί στην ουσία πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε…

 Πεποιθήσεις λοιπόν…

Οι ερωτήσεις διεγείρουν την σκέψη.Ξεκινήστε να αναρωτιέστε! Nightcallers.gr

Δεν υπάρχουν σωστές και λάθος πεποιθήσεις. Υπάρχουν πεποιθήσεις που σε κρατάνε και σε παγιδεύουν και πεποιθήσεις που σε σπρώχνουν να ανοίξεις τα φτερά σου και να απογειωθείς.

Σκοπός  αρχικά είναι να αναγνωρίσουμε  ποιες είναι ποιες. Στην συνέχεια οφείλουμε να ενισχύσουμε τις θετικές και να περιορίσουμε, κι αν είναι δυνατόν να  αντικαταστήσουμε τις αρνητικές με άλλες, ενισχυτικές.

…Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που γεννιέται από μόνη της μέσα μας. Χρειάζεται κουράγιο για να κάνεις αλλαγές και να εισπράξεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Και ένας τρόπος για να κάνεις το αποφασιστικό βήμα, είναι να θυμηθείς. Να ανασύρεις και να ξαναζήσεις νοητικά όλες  τις μεγάλες στιγμές σου μέχρι  τώρα. Θυμηθείτε ότι μπορείτε, ότι έχετε την ικανότητα , ότι έχετε το κουράγιο για το παραπάνω βήμα. Τα έχετε όλα αυτά, γιατί τα είχατε και στο παρελθόν. Μπορείτε να το κάνετε γιατί απλά το έχετε ξανακάνει. Απλά θυμηθείτε το… Αυτές τις μικρές καθημερινές νίκες που ο καθένας από εμάς επιτυγχάνει. Κρατήστε τες και γεμίστε με αυτές τα αποθέματα αυτοπεποίθησης… Να τις γιορτάζετε αυτές τις μικρές νίκες… Και να τις επικοινωνείτε.. Θα σας δώσει φτερά.

Και μην μείνετε μόνο σε αυτό. Σήμερα κιόλας κάντε κάτι θαρραλέο… Σήμερα κιόλας  τολμήστε έστω κάτι μικρό. Κάτι που όμως θα σας βγάλει λίγο έξω από την ζώνη άνεσης σας. Πείτε επιτέλους αυτό το μεγάλο ΟΧΙ, σε αυτό που κάθε μέρα βασανίζει την ψυχή σας. Πείτε το μεγάλο  ΝΑΙ σε αυτό που διακαώς επιθυμείτε. Σταματήστε ότι έχει ήδη  λήξει. Πάρτε κάτι που έχετε ως δεδομένο και περάστε το σε άλλο  επίπεδο.

Σήμερα είναι αυτή η ημέρα… Στην άλλη όχθη σας περιμένει μια πιο δυνατή εκδοχή του εαυτού σας, χαρούμενη ,δυναμική, με μια ανοιχτή και ζεστή καρδιά. Αναγνωρίζω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά είναι ένα απαραίτητο βήμα για να προχωρήσεις. Οπότε το σημερινό σύνθημα είναι μόνο ένα:

 Απλά κάντε το!!!

Μια μικρή υπενθύμιση… Το να βγω  από την ζώνη άνεσης μου είναι από μόνο  του μια διαδικασία που θα χρειαζόταν ένα ολόκληρο βιβλίο για να τεκμηριωθεί πλήρως. Όσο πιο συνοπτικά, θα πρέπει να σας διευκρινίσω ότι όταν βγαίνουμε από την ζώνη άνεσης, περνάμε στην ζώνη στρες. Είναι η περιοχή που δοκιμάζουμε πράγματα και τις δυνάμεις μας. Αν δεν είμαστε προσεκτικοί και βιάσουμε την διαδικασία, μπαίνουμε πολύ γρήγορα στην ζώνη πανικού… Φοβόμαστε, χάνουμε τον έλεγχο και τον προσανατολισμό μας με αποτέλεσμα να ξαναμαζευόμαστε πιο βαθειά στην ζώνη άνεσης και φαινομενικής ασφάλειας. Επομένως η πιο ορθή έκφραση  είναι να επεκτείνουμε σταδιακά, προσεκτικά και προοδευτικά την ζώνη άνεσης μας και όχι να την εγκαταλείπουμε βιαία σαν να πηδάμε στον γκρεμό!

Επόμενη τροφή για σκέψη και άσκηση:

Α. Υποθέστε ότι σας έχει μείνει μόνο μια εβδομάδα ζωής. Ποιά είναι τα 5 πράγματα που οπωσδήποτε θα κάνατε, αν ξέρετε ότι το τέλος πλησιάζει; Πάρτε τον χρόνο σας. Σκεφτείτε το …Όχι μόνο με το μυαλό αλλά κυρίως με την καρδιά και την ψυχή… Καταγράφτε το!

Β. Κλείστε τα μάτια. Αναλογιστείτε λίγο το παρόν σας και τα άτομα που έχουν σημαδέψει θετικά την ζωή σας. Τουλάχιστον , άτομα που έχουν συμβάλλει στην πρόοδο σας σε μεγάλο βαθμό. Μέντορες, δάσκαλοι, ο σύντροφος σας, ένας συνάδερφος , ένα φίλος, οι γονείς, τα παιδιά σας…. Οποιοσδήποτε… Πάρτε ένα στυλό και γράφτε χειρόγραφα,  σε 5 από αυτούς –αν μπορείτε να ξεχωρίσετε 5-,από ένα γράμμα ευγνωμοσύνης. Ένα γράμμα που θα τους ευχαριστείτε για όλα τα καλά που σας έχουν προσφέρει. Για την στήριξη , την βοήθεια και την αγάπη  που λάβατε. Όχι παράπονα. Μόνο ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά που σας έχουν δώσει. Χειρόγραφα. (Είναι εντυπωσιακό το ποσό έντονα αποτυπώνετε το συναίσθημα στον γραφικό χαρακτήρα μας.) Πάρτε το χρόνο σας. Δείτε την επιδραση   που δημιουργεί η διαδικασία μέσα σας και επενδύστε σε αυτήν … Κι ας μην τα στείλετε ποτέ!

To be continued!

Καληνύχτα.

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *