Παίζω και μαθαίνω…

Στην πορεία προς κάποιον στόχο της ζωής σας, παρατηρείστε τις προσπάθειες σας, την προσέγγιση , τον τρόπο σας , την ένταση, την αμεσότητα που χρησιμοποιείτε… Και καταγράφετε τα αποτελέσματα. Βρείτε τι είναι αυτό που τελικά δουλεύει για εσάς. Και τροφοδοτήστε το. Κάντε  πιο πολύ από αυτό. Από αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, που σας φέρνει περισσότερο εισόδημα, που επηρεάζει θετικά τις ζωές των άλλων. Κάντε πιο πολύ από  αυτό που τελικά προχωρά την πυξίδα σας προς τα εμπρός.

Yes you can!!! Nightcallers.gr

Ταυτόχρονα βρείτε όσα δεν προωθούν τον καλύτερο εαυτό σας και κάντε λιγότερο από αυτά. Παρατηρείστε τους ανθρώπους που σας κρατάνε πίσω, και απομακρύνετε τους. Ανακαλύψτε  τις καθημερινές δράσεις , που κλέβουν τον πολύτιμο χρόνο σας, την ζωή σας και το μέλλον σας και  αντικαταστήστε τες από πιο εποικοδομητικές…

Πόσο άδικο είναι να σπαταλάμε χρόνο σε στείρες δραστηριότητες, που δεν μας προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό,  και ταυτόχρονα μας μικραίνουν από αυτό που θα μπορούσαμε να είμαστε, ενώ την ίδια ώρα διαμαρτυρόμαστε ότι δεν μας φτάνει η μέρα για να κάνουμε   όσα θέλουμε…

Θα μου πείτε,  δεν είναι όλα ρόδινα στην ζωή μας και δεν έρχονται όλα πάντα όπως τα θέλουμε… Προφανώς..Αλλά όπου συγκεντρώνεται η προσοχή μας, εκεί ρέει η ενέργεια μας. Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, είναι οι στιγμές που πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα  μας και να αναδείξουμε την πυγμή μας. Όταν τα πράγματα αγριεύουν, όλα θα εξαρτηθούν από το τον τρόπο που εμείς θα σταθούμε απέναντι στην δυσκολία και τι θα αποκομίσουμε ως μάθημα από αυτή την διαδικασία. Και ο τρόπος αυτός είτε θα μας διαλύσει  είτε θα μας  σμιλεύσει και θα μας αναδείξει.

Απέναντι σε κάθε τι που μας εκτροχιάζει από την πορεία μας,  οφείλουμε να αντεπιτεθούμε με κουράγιο προς τον στόχο μας, παρά να απογοητευτούμε και να τα παρατήσουμε. Μαθαίνουμε, προσαρμοζόμαστε και συνεχίζουμε. Και αυτή η δράση μας καθορίζει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οφείλουμε να επικεντρωθούμε στις λύσεις. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν και όλα τα λάθη που μας οδήγησαν σε μια δύσκολη κατάσταση. Μπορούμε ωστόσο να μάθουμε και  καθορίσουμε το μέλλον μας.

«Επιτυχία  είναι ο προορισμός στον οποίο φτάνεις όταν πορεύεσαι από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάσεις τον ενθουσιασμό σου.»Τσώρτσιλ

Την επομένη φορά λοιπόν που κάτι θα δείχνει να στραβώνει , από το πιο απλό  έως το πιο πολύπλοκο, συγκεντρώστε την ενέργεια σας και εστιάστε στην λύση και όχι στο πρόβλημα.

Ο χειρότερος  αντίπαλος μας σε αυτό το ατελείωτο αγώνα για ένα καλύτερο και μεγάλο εαυτό,  υπάρχει ένας εχθρός που θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του να διεισδύσει στο πίσω μέρος του μυαλού μας και να μας ελέγχει. Και ο εχθρός αυτός  είναι οι αρνητικές σκέψεις, η τοξικότητα και η απαισιοδοξία.

Οι σκέψεις μας μπορούν στην κυριολεξία να μας τρελάνουν. Οι σκέψεις μας , καθορίζουν αυτό που είμαστε. Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε.

Δυστυχώς όμως, αρκετές φορές, οι σκέψεις μας δεν μας υπηρετούν με τον καλύτερο και ωφελιμότερο τρόπο.

Πρέπει λοιπόν, να είμαστε διαρκώς σε επίγνωση του τρόπου που σκεφτόμαστε και να αναγνωρίζουμε τις αρνητικές σκέψεις είτε είναι  σκέψεις επίκρισης,   ηττοπάθειας,  ανεπάρκειας, υποτίμησης και μεμψιμοιρίας. Οφείλουμε να κάνουμε μια παύση και να αναρωτηθούμε αν πράγματι αυτές οι σκέψεις έχουν υπόσταση, αν μπορούν να έχουν αληθινά θεμέλια… Και σε δεύτερο χρόνο να τις αντικαταστήσουμε με τις πιο θετικές και δυνατές επιλογές.  

Ένα ακόμα μεγάλο όχι λοιπόν στην αρνητικότητα και την τοξικότητα. Και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ΝΑΙ σε μια αισιόδοξη και θαρραλέα προσέγγιση , την οποία θα επενδύσουμε με την πίστη και την δύναμη μας.

…Κάντε ένα μικρό διάλειμμα .Από όλους και όλα. Καθίστε πίσω αναπαυτικά. Θαυμάστε την ζωή σας. Δείτε τα λάθη σας και αποκτήστε σοφία από αυτά. Θυμηθείτε τα βάσανα που δοκιμάσατε και πάρτε δύναμη και κουράγιο . Παρόλο αυτά συνεχίζετε, είστε ακόμα εδώ και προχωράτε προς τα εμπρός. Να είστε περήφανοι γι αυτό.

Συνεχίστε. Συνεχίστε να υπομένετε. Συνεχίστε να επιμένετε και να διατηρείτε την εστίαση σας στον στόχο. Και να θυμάστε ότι όσο σκοτάδι και να υπάρχει γύρω μας , στο τέλος πάντα ο ήλιος ανατέλλει !!!

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *