Ο Τίγρης και ο Γάιδαρος.

 Ο Γάιδαρος λέει στον Τίγρη: «Το γρασίδι είναι μπλε!»

Ο Τίγρης απαντάει: «Όχι φίλε… Το γρασίδι είναι πράσινο!»

Απάτη.

Προοδευτικά  τα αίματα άναψαν και άρχισε η συζήτηση  να ξεφεύγει από τα όρια.

Oι δύο εμπλεκόμενοι, λοιπόν, αποφάσισαν να  θέσουν την αντιδικία τους  στην κρίση του Άρχοντα  Λιονταριού.

Καθώς πλησίαζαν τον Θρόνο, ο Γάιδαρος ξεκίνησε να φωνάζει με όλη του την δύναμη: «Υψηλότατε δεν είναι αλήθεια ότι το γρασίδι είναι μπλε;;;;»

Το Λιοντάρι τον κοιτάει κατάματα, γέρνει το κεφάλι συγκαταβατικά και του απαντά: «Αν το πιστεύεις ότι το γρασίδι είναι μπλε, τότε ναι ,έχεις δίκιο… Το γρασίδι είναι μπλε.»

Ο Γάιδαρος ενθουσιάστηκε, όρμησε προς τα εμπρός και συνέχισε να ουρλιάζει: «Ο Τίγρης διαφωνεί μαζί μου, με κοντράρει  και αυτό με ενοχλεί. Πρέπει να τον τιμωρήσεις !»

Ο Βασιλιάς σηκώθηκε όρθιος και μεγαλόφωνα ανακοίνωσε: « Ο Τίγρης θα τιμωρηθεί .Τρεις μέρες απόλυτης σιωπής!»

Ο Γάιδαρος πανηγύρισε έξαλα και γεμάτος χαρά άρχισε να χοροπηδά , εγκαταλείποντας το σκηνικό ικανοποιημένος και γεμάτος από τον θρίαμβο του βροντοφώναζε: «Το γρασίδι είναι μπλε! Το γρασίδι είναι μπλε!»

…..Καθώς έμειναν μόνοι, ο Τίγρης πλησιάζει το Λιοντάρι και τον ρωτάει με σχετική πίκρα: «Μεγαλειότατε, γιατί τιμωρήσατε εμένα; Ούτως ή άλλως το γρασίδι είναι πράσινο!!!»

Το Λιοντάρι χαμογέλασε με ευγένεια: « Και το ξέρεις και έχεις και την ικανότητα να σκεφτείς ότι το γρασίδι είναι πράσινο.»

«Τότε γιατί τιμωρούμαι  έγω;» απόρησε ο Τίγρης.

Ο Βασιλιάς απάντησε: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ερώτηση αν το γρασίδι είναι μπλε ή πράσινο. Η τιμωρία έχει να κάνει με το είναι εξαιρετικά υποτιμητικό για ένα γενναίο και έξυπνο πλάσμα σαν και εσένα, να σπαταλάει  τον πολύτιμο χρόνο του με έναν κ@π@ν@. Και επιπλέον, έρχεσαι και  ενοχλείς και σπαταλάς και τον δικό μου χρόνο με κάτι που έχεις αξιολογήσει και ήδη ξέρεις  την αλήθεια .»

…..Βλέπετε η μεγαλύτερη σπατάλη ενός από τους  πιο πολύτιμους πόρους που έχουμε, του χρόνου μας, είναι το να διαφωνείς  με έναν ηλίθιο, με έναν φανατικό που δεν τον ενδιαφέρει ουσιαστικά ούτε  η πραγματικότητα ούτε η αλήθεια, παρά μόνο η επικράτηση των πεποιθήσεων ή των παραισθήσεων του.

Πότε μην ξοδεύετε χρόνο σε συζητήσεις χωρίς νόημα. Υπάρχουν άνθρωποι, στους οποίους ακόμα και αν παρουσιάσετε όλα τα επιχειρήματα του κόσμου, δεν  έχουν την ικανότητα να καταλάβουν .Ή δεν επιθυμούν να καταλάβουν. Το μόνο που θέλουν είναι να διαφωνήσουν. Πολλές φορές τυφλωμένοι από τον εγωισμό, το μίσος ή και  την αποστροφή , το μόνο πράγμα που επιζητούν διακαώς είναι απλά το να έχουν δίκιο. Ακόμα και όταν δεν έχουν!

….Πολλές φορές  η όραση μας θολώνει  περισσότερο εξαιτίας αυτών που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε και λιγότερο από την πραγματική έλλειψη γνώσεων.

Όταν η άγνοια  ουρλιάζει, η ευφυΐα προχωρά πιο πέρα!

Tip : “ Αλλάξτε τα φύλλα σας μα κρατήστε ανέπαφες τις ρίζες σας. Αλλάξτε τις απόψεις σας αλλά τηρείτε τις αρχές σας. ” V. Hugo

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Stella λέει:

    Πόσο δίκιο έχεις, Manos, ξανά!!! Πληθαίνουν τα περιστατικά γύρω μας που οι άνθρωποι αρνούνται να δεχτούν το αυτονόητο,μερικές φορές… εναντιώνονται σε όλους και σε όλα. Ας μην πάμε μακριά ,θέμα: κορονο’ι’ο ς!!!! Υπάρχουν αυτοί που δεν δέχονται καμία άποψη,μήτε επιστημονική,μήτε φιλική,μα ούτε ακούνε τα λόγια των ανθρώπων που σώθηκαν από του χάρου τα δόντια και βγήκαν νικητές ,ούτε αυτών που χάσανε πρόσωπα αγαπημένα και προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους ανοίγοντας τα μάτια άλλων συνανθρώπων τους,γειτόνων τους, συντοπιτών τους…και είναι αυτοί, άτομα που ενώ έχουν την ικανότητα να καταλάβουν , αρνούνται .Δεν θέλουν . Εχουν κλειστά τα ώτα μα και τα όμματα τους και γίνονται αγέλη διψασμένη και επικίνδυνη• συμπαρασέρνοντας στο πέρασμά τους και αυτούς που δυστυχώς ,μη έχοντας σωστή κρίση ή έχοντας έλλειψη σχετικής μόρφωσης μετατρέπονται σε κάθε περίσταση σε εύκολους στόχους που με ιδία θέληση, τους ακολουθούν…… Και αυτό είναι που με τρελαίνει. Ποιοι είμαστε πια;Τι γίναμε;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *