Ο Βασιλιάς είναι μόνος του και είναι μέσα μας!

Σε καθένα από εμάς αναλογεί ένα μικρό βασίλειο. Ένα βασίλειο που τα σύνορα του ορίζονται – περιορίζονται από το πνεύμα και την σάρκα μας. Σε αυτή την αίθουσα του θρόνου στεκόμαστε συνεχώς, προσπαθώντας να διώξουμε εχθρούς, να διευρύνουμε τις κατακτήσεις, να υψώσουμε κάστρα, να φτιάξουμε τους νόμους και αποδώσουμε δικαιοσύνη… Στα μέσα μας… Στο είναι μας…

Let the past make you better, not bitter.Nightcallers.gr

Στην πορεία αυτή ίσως αξίζει να θυμόμαστε:

 • Ένας Βασιλιάς δεν έχει ποτέ φίλους. Ένας Βασιλιάς έχει μόνο ακόλουθους και εχθρούς.
 • Έχει κερδίσει ποτέ κάποια μάχη ενάντια σε αντίπαλο που σέβεσαι; …Μοιάζει το συναίσθημα περίεργο… σαν να νιώθεις ενοχές  μόλις η έξαψη της μάχης χαθεί. Αχρείος νιώθεις που ταπείνωσες κάποιον ανδρειωμένο και τίμιο.
 • Η μοναξιά της θέσης είναι αβάσταχτη. Πολλές φορές καλείσαι  να πάρεις αποφάσεις που ένας  συνηθισμένος άνθρωπος δεν θα κλιθεί να πάρει ποτέ στην ζωή του. Μαθαίνεις να σέβεσαι τον πολέμου, όπως μόνο ένας άντρας που έχει δει την πιο τερατώδη μορφή του, μπορεί. Δεν τον αναζητάς. Δεν τον επιθυμείς. Αν όμως προκύψει τον αντιμετωπίζεις με άκαμπτη σύνεση . Γιατί ο μεγάλος πόλεμος είναι μέσα μας. Και μόνο τότε γινόμαστε άρχοντες και βασιλιάδες της μοίρας μας , όταν καταφέρνουμε να ελέγξουμε το πνεύμα και τα συναισθήματα μας στην κορύφωση αυτής της εσωτερικής μάχης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε απόλυτα και τις συνέπειες των δικών μας επιλογών και πράξεων.
 •  Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι για αυτό   που μας περιμένει. Είτε για αυτό που μας αξίζει.
 • Ο πόλεμος  είναι αιματηρός και άψυχος!
 • Δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν, ούτε να αναγνωρίσεις τα βαθύτερα κίνητρα του αν δεν τον γνωρίσεις. Ποσό μάλλον τον ίδιο σου τον εαυτό!
 • Παραμονή της μεγάλης μάχης σου και φοβάσαι να ομολογήσεις ότι ακόμα και την ύστατη στιγμή αναρωτιέσαι πως έφτασες μέχρι εδώ… Τι είναι αυτό που επιθυμείς; Ποιες δυνάμεις συνωμότησαν για να σε φέρουν σε αυτό το σημείο; …Την μάχη αυτή όμως την χρειάζεσαι τόσο εσύ όσο και όλοι αυτοί που η ζωή τους εξαρτάται και στηρίζεται σε  σένα!
 • Ακόμα και οι μεγαλύτεροι ηγέτες εδαφών, ανθρώπων, επιχειρήσεων, πόρων, επηρεάζονται από την οικογένεια  τους. Μερικές φορές καταναλώνονται και αφομοιώνονται  από την οικογένεια και τους οικείους  τους.
 • H Ειρήνη σφυρηλατείται μέσα από το καμίνι της νίκης!
 • Μερικοί θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κερδίσουν. Ένας πραγματικός όμως ήρωας μένει πάντα αληθινός στον εαυτό του.
 • Οι πιο σημαντικές μέρες της ζωής μας είναι πιθανότατα η μέρα που γεννιόσαστε και η μέρα που ανακαλύπτουμε γιατί έχουμε γεννηθεί.
 • Το να είμαστε αυθεντικοί σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε  το ποιοι είμαστε. Χρειάζεται απλά να γνωρίζουμε την αλήθεια μας. Να είμαστε σε επαφή με το υποσυνείδητό μας. Και στην ουσία να σταματήσουμε να καθαριζόμαστε από μια ανάμνηση, αλλά να μας καθοδηγεί ένα ξεκάθαρο όραμα του μέλλοντος μας.
 • Μέσα από την βίωση της  ελευθερία μας, το μυαλό μας δημιουργεί την πραγματικότητα που επιθυμούμε.
 • Χρειαζόμαστε πρόθεση ζωής. Μια βαθειά, αποφασιστική δήλωση για τον τρόπο που θέλουμε να ζήσουμε. Η πρόθεση είναι ο στυλοβάτης της απόφασης, της στοχοθεσίας και της δράσης.
 • Η ικανότητα να εκτιμάμε κάθε στιγμή είναι η βάση για μακράς διαρκείας ευτυχία για κάθε άνθρωπο. Οφείλουμε να είμαστε ανάλαφροι, σαν σε μια κατάσταση ροής, που ναι μεν έχουμε στόχους σαφείς, αλλά η ευτυχία μας δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα αυτών των στόχων. Το να είμαι στην στιγμή και το να μπορώ να ενστερνιστώ την εμπειρία μου στο εδώ και τώρα όπως ακριβώς συμβαίνει δεν σημαίνει εφησυχασμός και παραίτηση. Μέρος του αγώνα είναι!
 • Κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα μικρό βήμα. Αναμφισβήτητα το κάθε πρώτο βήμα έχει το πρόσωπο της αγάπης και της εμπιστοσύνης. Σε ένα χώρο όπου υπάρχουν  η αγάπη και η εμπιστοσύνη, μπορούμε να δημιουργήσουμε οτιδήποτε θελήσουμε για τον εαυτό μας,  μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο να ζωντανέψει, μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
 • Η εμπιστοσύνη είναι μια ποιότητα ύπαρξης που προέρχεται από την καρδιά. Είναι επιλογή. Και η αγάπη είναι το ισχυρότερο των οπλών γιατί είναι το κανάλι που μας συνδέει με τον εσωτερικό μας ανώτερο εαυτό και την αλήθεια που κρύβεται μέσα μας. Και εκεί είναι που φωλιάζει η μεγαλύτερη δύναμη.
 • «Είμαστε Ήλιος  και Σελήνη φίλε μου .Είμαστε η θάλασσα και η στεριά. Δεν είναι το πεπρωμένο μας να γίνουμε ο ένας σαν τον άλλο, παρά να αναγνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, να μάθουμε να βλέπουμε τον άλλον και να τον τιμούμε για εκείνο που είναι. Ο καθένας του άλλου  το αντίθετο και το συμπλήρωμα.» H.Hesse-Μοναδικότητα!!!
 • Βιολογικά και ψυχολογικά. Είμαστε μοναδικοί . Η ψυχολογική μας μοναδικότητα συνδέεται με την προσωπική μας ιστορία και τις εμπειρίες μας, καθώς και τις ερμηνείες που δίνουμε σε αυτές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους. Σε καθένα από εμάς υπάρχει μια ξεχωριστή αλήθεια.
 •  Ίσως πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε με τα μάτια, και  να αρχίσουμε να βλέπουμε μέσα από αυτά.
 •  Χρειάζεται να υπερβούμε τις εικόνες, τις πεποιθήσεις και τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας. Να ζήσουμε μια αλλαγή στην αντίληψη μας για το ποιοι είμαστε. Να φτάσουμε και να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας εαυτό, που είναι η αληθινή πηγή της δύναμης μας, η πυξίδα και το λιμάνι μας, ο αλχημιστής και ο θησαυρός μας. Μεταμόρφωση !!!
 • Όταν γνωρίσουμε τον αληθινό εαυτό μας, εφόσον κάνουμε ξεκάθαρες τις προθέσεις ζωής μας, όταν θα έχουμε αποδεχτεί το παρόν μας για αυτό που είναι, όταν αγαπήσουμε, εμπιστευτούμε και συνδεθούμε με τον εαυτό μας και τους άλλους, όταν αποδεχτούμε την μοναδικότητα μας, τότε και μόνο τότε είναι η ώρα που θα μπορούμε να δώσουμε προσοχή στην διαίσθηση και στις ιδέες μας και να προσπαθήσουμε να τις εφαρμόσουμε στην πράξη. Είναι η ώρα που ο Βασιλιάς θα κάνει την κίνηση του!
 • Αργά και σταθερά, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον εαυτό και την ζωή μας. Μπορούμε να αποκτήσουμε μια σαφή εσωτερική  κατεύθυνση. Έχουμε βρει νόημα, ικανοποίηση, σκοπό και εκπλήρωση. Μπορούμε να ξεκινήσουμε την κατάρρευση της παλιάς, ψεύτικης ταυτότητας και να βοηθήσουμε να αναδειχτεί βήμα βήμα ο αληθινός  μας Εαυτός. Ο βασιλιάς  πέθανε. Ζήτω ο Βασιλιάς.
 • Tip: Το πιο ασφαλές μέρος είναι πάντα το κέντρο του κυκλώνα!

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *