Οι καλές ιστορίες είναι για να λέγονται!

«Μόνο αυτοί που έχουν κάνει μεγάλα λάθη, μπορούν να κατακτήσουν λαμπρούς στόχους.» Bushido

Εκεί που πηγαίνεις είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που αφήνεις πίσω.Nightcallers.gr

Τα  απόλυτα  παιδικά μας όνειρα  και η πραγμάτωση τους, άγγιζαν τα όρια της τρέλας…  Τα υπόλοιπα όμως που έγιναν στην ζωή μας μέχρι τώρα, δεν ήταν απλά όνειρα. Ήταν ρεαλιστικοί στόχοι που ο ένας μετά τον άλλο  έγιναν πραγματικότητα…

…Ότι πετύχεις στον δρόμο προς την πραγμάτωση του στόχου σου, έχει συνέπειες. Καθώς έρχεσαι αντιμέτωπος με διάφορες καταστάσεις στο ταξίδι σου, αναγκάζεσαι  και παίρνεις αποφάσεις. Μερικές σωστές, άλλες όχι και τόσο. Αυτές οι αποφάσεις σε σμιλεύουν. Στρώνουν το δικό σου μονοπάτι, γράφουν την δική σου ιστορία, σκηνοθετούν την δική σου περιπέτεια. Με όλα τα καλά και όλα τα κακά.

…Για τους περισσότερους από τους μαχητές της ζωής, η προσευχή  είναι μια προσωπική εμπειρία. Ένας δρόμος για να καταπνίξεις τον φόβο και την αβεβαιότητα σου πριν την τελική μάχη…

…Το να εκπληρώνεις παιδικά όνειρά, το να σπας φράγματα που θεωρούσες απροσπέλαστα… Όλα ξεκινάνε από ένα μέρος που φαντάζει ασήμαντο. Στους δρόμους μιας μικρής γειτονιάς, με φίλους, συμμαθητές και αδέρφια. Όλα ξεκινάνε με μια μικρή προσευχή…

…Αργά αλλά σταθερά αρχίζει να γίνεται σαφές μέσα μας, τι είναι αυτό στο οποίο θέλουμε να γίνουμε σπουδαίοι. Στις οθόνες του παιδικού μας μυαλού, θυμόμαστε να παίζουν όλοι αυτοί οι ήρωες που τα κατάφεραν πριν από εμάς. Και μια φωνούλα μέσα μας να ψιθυρίζει: «Φαντάσου να σαι εκεί …και να το ζήσεις!»

…Οι ιστορίες φτιάχνονται για να ειπωθούν. Γράφτε  λοιπόν μια ιστορία απίθανη.

Ξαναγράψτε την δική σας. Από την αρχή. Ποτέ δεν είναι αργά για να φτιάξεις μια καλή ιστορία άλλωστε…

Και  ορίστε ένας τρόπος:

Βρείτε μια φωτογραφία σας. Μια από αυτές τις άσχημες, τις σκοτεινές που φαίνεστε παράξενοι, θυμωμένοι και σκυθρωποί… Κάτω από αυτή την φωτογραφία γράφτε μια λίστα με όλα όσα πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να καταφέρετε…: « Δεν μπορώ να έχω αρκετά χρήματα, δεν θα γίνω ποτέ αποδεκτός, δεν θα έχω ποτέ το κορίτσι των ονείρων μου, δεν θα βρω ποτέ την δουλειά που επιθυμώ …»

Βρείτε μια άλλη φωτογραφία. Από τις καλές σας. Μια από αυτές που είστε χαρούμενοι, λαμπεροί , μια φώτο που σας δείχνει να περνάτε καλά.

Από κάτω γράφτε μια καινούργια λίστα, αντιστρέφοντας την προηγούμενη, την αρνητική: «Μπορώ να έχω τόσα χρήματα όσα χρειάζομαι, είμαι αξιαγάπητος, μπορώ να έχω την σχέση που επιθυμώ, μπορώ να τα καταφέρω κτλ…»

Βάλτε αυτές τις φωτογραφίες με τις αντίστοιχες λίστες, την μια δίπλα στην άλλη. Ποια εκδοχή του εαυτού σας επιθυμείτε να είστε;;;

Ο θλιμμένος τύπος  με τις αρνητικές πεποιθήσεις ή ο χαρούμενος, γεμάτος αυτοπεποίθηση άνθρωπος, που βάζει στόχους και τους καταφέρνει;

…Όποτε είστε κουρασμένοι, όποτε νιώθετε όχι αρκετοί, όποτε νιώθετε στην γωνιά, κοιτάξτε την χαρούμενη λίστα. Σβήστε την μελαγχολική ιστορία, πιστέψτε και γράψτε την καινούργια, την χαρούμενη!

…Ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε για να γράψεις, για να φτιάξεις μια καλή ιστορία.

Και μια καλή ιστορία δεν κουράζεσαι ποτέ να την λες.

Την δική σας καινούργια ιστορία…

Tip: τροφή για σκέψη… Αν δεν υπήρχαν στερεότυπα, τα άγχη και οι δυσκολίες της καθημερινότητας, ποια θα ήταν η ονειρική σας δουλεία; Τι θα ήταν αυτό που θα αγαπούσατε να κάνετε κάθε μέρα προκριμένου να έχετε το εισόδημα που επιθυμείτε ; Μη βάζετε κανένα όριο και κανένα περιορισμό στις σκέψεις σας. Γράφτε το !

To be continued…

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *