Οι απαντήσεις σας στην ερώτηση σκέψης Νο1…

Σας θυμίζω ότι η αρχική μου ερώτηση ήταν : “Πως οφείλω να ζήσω σήμερα για να δημιουργήσω το αύριο που επιθυμώ;”

Παραθέτω μερικές απο τις απαντήσεις . ‘Ολες σεβαστές και κατανοητές, αν και σε μερικές γραμμές αρκετά θεωτηρτικές. Όλα τελικά αξιολογούνται όταν από το χαρτί περάσουν στην πράξη…

Μια μόνο παρατήρηση….Οποια κι αν ήταν η απάντηση σας, σας προτρέπω να είστε υπόλογοι απέναντι στον ευατό σας. Στις δευσμέσεις σας. Αφου ξέρετε τι θέλετε να κάνετε, πάρτε μια αποφαση και κάντε το πρώτο βήμα, να το κάνετε πράξη. Και το πρώτο αυτό βήμα είναι η δεύσμευση απέναντι στον εαυτό σας και το μέλλον σας.

Δικές σας οι ήττες, δικές σας και οι νίκες.

Sometimes we have to feel weak in order to know what it’s like to feel strong. Sometimes you have to be broken to realize you’ll never be shattered.Nightcallers.gr

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ξεκινώντας σήμερα όλες τις αλλαγές που θα με φέρουν κοντά στο αύριο που επιθυμώ! Καταστρώνω σχέδιο, οραματίζομαι το αύριο που θέλω, και ξεκινώ να το εφαρμόζω σήμερα κιόλας!
Έτσι κ αλλιώς το σήμερα είναι η μόνη πραγματικότητα που έχουμε…

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Να εκτιμάς τη ζωή που ζεις με όσα τώρα σου προσφέρει και να αξιοποιείς αυτά που έχεις τώρα στη διάθεση σου..

Το αύριο είναι μέλλον ..

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Θέλω : Να έχω χρόνο, διάθεση, πρόθεση και ασίγαστη επιθυμία να μαθαίνω καινούρια πράγματα…

Να εφαρμόζω όσα με έμαθαν οι παλιοί…

Να ασχολούμαι μέχρι… όσο πάρει με τα νέα παιδιά…

Να φιλοσοφώ τη ζωή κάθε μέρα , γιατί έτσι θα μάθω να ρουφάω την κάθε στιγμή…

Να σέβομαι περισσότερο από όλους κ όλα τον εαυτό μου.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Οφείλω λοιπόν να σεβαστώ τις ανάγκες και τις επιθυμίες πρώτα τις δικές μου ….συνήθως τα προηγούμενα χρόνια έβαζα πάνω από όλα τις ανάγκες και τις επιθυμίες ολων των υπολοίπων εκτός από τις δικές μου….τον τοποθετουσα τοσο χαμηλα …μέχρι που βρέθηκα με 15κιλα περισσότερα και έτοιμη να εκραγω ….😔

Το οφείλω λοιπόν στον εαυτό μου να του δώσω την προτεραιότητα που του αξίζει και γι αυτό πήρα και αυτή τη μεγάλη και δύσκολη απόφαση!!

Μπήκα στη διαδικασία να φανταστώ τον εαυτό μου 15 χρόνια μετά….(πολλή καλή άσκηση 😊)και συνειδητοποίησα πως θα ήθελα τελικά να ζήσω διαφορετικά …πιο ανθρώπινα…με λιγότερες ώρες δουλειάς και περισσότερες απολαύσεις …και  πολλα ταξιδια ,και φυσικα να δώσω την ευκαιρία στα παιδιά μου για ένα καλύτερο μέλλον…έτσι λοιπόν αλλάζω τα πάντα….δύσκολο αλλά ….φαντάζει τόσο συναρπαστικό….είναι σαν να ζεις δυο ζωές….μηδενιζεις …και ξανά από την αρχή…..ολα διαφορετικά :η γλωσσα ,οι ανθρωποι ,οι εικονες ,ο τροπος σκεψης ,οι ευκαιριες στην εργασια ,η νοοτροπια ,ο τροπος ζωης και ποσα αλλα ακομη…., μια ευκαιρία να γράψω την ιστορία μου από την αρχή με τα δικά μου γράμματα   και όχι των άλλων ….

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Προσπάθησε να ζεις ποιοτικά , ζήσε την ζωή σου με σεβασμό προς τους άλλους , αλλά και την ίδια την Ζωή. Η ζωή εξάλλου δεν είναι κάτι που το απέκτησες με κόπο ή τρόπο. Η ζωή σου δόθηκε όπως τα δανεικά που σε εύλογο χρονικό διάστημα ο δανειοδότης, θα την πάρει πίσω. Δεν γνωρίζεις το πότε αλλά το σίγουρο είναι αυτό. Το αύριο που επιθυμούμε πρέπει να είναι ο αντικατοπτρισμός του σήμερα αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Εξάλλου μπορεί να μην υπάρχει αύριο για τον καθένα.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Να ζήσω το σήμερα χωρίς να επιθυμώ κάτι στο αύριο

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *