Ξεκλείδωσε το κλουβί.

Φανταστείτε ένα λιοντάρι  που μεγαλώνει   σε ένα κλουβί, που ποτέ δεν έχει έρθει σε επαφή με την άγρια φύση, και έχει όλες του τις εμπειρίες μέσα  στο κλουβί.
Αφού λοιπόν το λιοντάρι είναι μεγαλωμένο μέσα στο κλουβί και όλες του οι εμπειρίες είναι από  το περιβάλλον αυτό, το οποίο πια θεωρεί ως φυσικό, θα αφήνατε ποτέ ξεκλείδωτη την πόρτα;
Θα κλειδώνατε την πόρτα , γιατί ξέρετε, ότι παρότι το φυσικό περιβάλλον του λιονταριού είναι πια η αιχμαλωσία και το κλουβί, τα ένστικτα  του τον σπρώχνουν προς τα εκεί που πραγματικά ανήκει.
Και ο λόγος για τον οποίο αρκετοί από εμάς νιώθουμε τόσο απογοητευμένοι , είναι γιατί συνεχώς βηματίζουμε στο κλουβί μια δουλειάς, μιας σχέσης, μιας κατάστασης ή ακόμα και μιας ζωής που μας περιορίζει, που είναι αλλότρια και διαβρωτική. Που δεν είναι για εμάς και στην οποία δεν είμαστε αυτό που γεννηθήκαμε να είμαστε.
Μπορεί να μην έχουμε την υποδομή, μπορεί να μην έχουμε εκπαιδευτεί για αυτό αλλά το ένστικτο, μας σπρώχνει προς τα έξω. Προς τα εκεί που πραγματικά ανήκουμε.
Γιατί  ένα λιοντάρι στο κλουβί δεν παύει να είναι λιοντάρι. Και μια ψυχή ελεύθερη δεν παύει να δονείται και να λαχταρά την φυσική της θέση σε όποιο κλουβί και να την βολέψεις, με ότι δόλωμα και αν την δελεάσεις.
Αν δεν κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς δεν σπαταλάς μόνο τον χρόνο σου αλλά σπαταλάς και την ζωή σου.
Σταμάτα να συρρικνώνεσαι σε μέρη που πια δεν σε χωράνε.
nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *