Μικρές παράδοξες αλήθειες της καθημερινότητας μας…

Μερικές  από  τις πιο σημαντικές αλήθειες στη ζωή δεν βγάζουν νόημα όταν τις εξετάζεις στην  επιφάνεια, αλλά μόλις φτάσεις  κάτω από αυτή, ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος…

Άργησα σχετικά να το συνειδητοποιήσω, αλλά είμαι πια σίγουρος ότι  ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας  καθορίζεται  από  μια εγγενή παράδοξη αλήθεια.

Δυστυχώς, τα “μυστήρια” αυτά είναι συχνά δύσκολο να αποκαλυφθούν νωρίς, αλλά ουσιαστικά είναι από τις καταστάσεις που καίνε το μυαλό σου και σε αφήνουν τα ατενίζεις το κενό μη ξέροντας τι άλλο να κάνεις. Είναι σαν να ανοίγετε το διακόπτη της κουζίνας σας  και να  βλέπετε τα φώτα της κρεβατοκάμαράς σας αναμμένα.

Εγώ τα περισσότερα από αυτά τα ανακάλυψα κάθε δεύτερη Τετάρτη κατά τη διάρκεια μιας πανσελήνου…😜😜😜

 Ωστόσο, υπάρχει επίσης κάποιο καλό κάτω από όλη αυτή τη σύγχυση.

 Μόλις ανακαλύψετε τους μηχανισμούς, θα καταλάβετε τη ζωή πολύ καλύτερα και θα είστε σε θέση να πλοηγηθείτε με  αυτοπεποίθηση αντί  να  συντρίβετε το πλοίο σας σε ένα βράχο κάθε δύο εβδομάδες  χωρίς να γνωρίζετε γιατί και πώς.

Να  λοιπόν μερικές από για τις παράδοξες αλήθειες της ζωής που μου αποκαλύφθηκαν κάποιες Τετάρτες με πανσέληνο…

 Είθε να σας ανοίξουν τα μάτια σας  όσο  άνοιξαν και τα δικά μου.

-Όσο περισσότερο προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε, τόσο λιγότερο εντυπωσιασμένοι θα είναι όλοι.

Κάντε το να φαίνεται αβίαστο – χωρίς στόχο, χωρίς κόπο, απλά και χαλαρά.

 Εντυπωσιακό  =  Αποτέλεσμα / Προσπάθεια

Σε κανέναν δεν αρέσουν πραγματικά όσοι προσπαθούν σκληρά για να εντυπωσιάσουν. Όσο περισσότερο σε βλέπουν να παλεύεις να φανείς , τόσο λιγότερο γοητευμένοι θα είναι. Αν θέλετε να είστε εντυπωσιακοί, κάντε το να φαίνεται αβίαστο!!!

Τα ελαττώματα που βλέπετε στους άλλους είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση του εαυτού σας.

Υποσυνείδητα, προβάλουμε  τις ανασφάλειές μας σε άλλους, επικρίνοντας  λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες που πολλές φορές είναι πράγματα που φοβόμαστε για εμάς.

Το να συμβιβαστείς με αυτά απαιτεί να τιθασεύσεις το εγώ σου και να είσαι ταπεινός, αλλά όταν το κάνεις, μπορείς να φτάσεις στη ρίζα του προβλήματος και να αρχίσεις να δουλεύεις  βελτιώνοντας τον εαυτό σου.

-Ανθρώπους που δεν εμπιστεύονται δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς.

Όλοι έχουμε ακούσει τουλάχιστον μια ιστορία για έναν σούπερ ζηλιάρη φίλο ή φίλη, που τσεκάρει το τηλέφωνο του συντρόφου του και τον κατηγορεί για απιστία, μόνο και μόνο για να πιαστεί στο κρεβάτι κάποιου άλλου λίγους μήνες αργότερα.

 Βλέπεις τον κόσμο μέσα από την προοπτική σου, όπως όλοι οι άλλοι τον βλέπουν μέσα από τη δική τους. Οι άνθρωποι συχνά σχηματίζουν υποθέσεις σχετικά με τη συμπεριφορά των άλλων με βάση τη δική τους. Αν δεν εμπιστεύονται τους άλλους, οι πιθανότητες είναι επειδή  στην ουσία ξέρουν ότι οι άλλοι δεν μπορούν να τους εμπιστευτούν.

-Πετυχαίνετε όχι παρά τις αποτυχίες σας, αλλά εξαιτίας τους.

Υπάρχει ένας απλός λόγος που κάθε επιτυχημένος άνθρωπος απέτυχε σκληρά πριν γίνει κορυφαίος. Χωρίς αποτυχία, η επιτυχία είναι αδύνατη. Ο Μάικλ Τζόρνταν  πχ εκδιώχθηκε από την ομάδα μπάσκετ του λυκείου του…

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν είναι επιτυχημένοι επειδή απέτυχαν λίγες φορές, αλλά επειδή απέτυχαν τόσες πολλές. Η επιτυχία προέρχεται από την αδυσώπητη βελτίωση και η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος τους.

Μη φοβάσαι να αποτύχεις.

Όσο περισσότερο αποτυγχάνετε, τόσο περισσότερα μαθαίνετε και τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχετε.

 “The master has failed more times than the beginner has even tried.”

— Stephen McCranie

Αυτό που σας φοβίζει περισσότερο είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία σας για μια καλύτερη ζωή.

Η ανάπτυξη συμβαίνει όταν φεύγετε από τη ζώνη άνεσής σας. Και ο φόβος σας είναι ένας εξαιρετικός δείκτης για το που αυτή  τελειώνει.

Αυτό που δειλιάζουμε να κάνουμε περισσότερο είναι συνήθως αυτό που επιβάλλεται  να κάνουμε πιο πολύ.

Όσο περισσότερο μπορείτε να το έχετε, τόσο λιγότερο θα το θέλετε.

Εκτιμάς τα πράγματα περισσότερο όταν είναι λιγότερο διαθέσιμα. Υποσυνείδητα, ο εγκέφαλός σου, σου λέει ότι αυτό πρέπει να είναι κάτι το ιδιαίτερο, οπότε καλύτερα να πάρεις  αυτό το  τελευταίο κομμάτι της τούρτας πριν φύγεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατασκευαστές  όπως η Prada μάλλον καίνε τις τσάντες τους αντί να τις πωλούν με έκπτωση – διατηρεί την προσφορά χαμηλή και την αντικειμενική αξία υψηλή.

 Η ζωή γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν ξέρεις  αυτό το κόλπο. Όχι μόνο μπορείτε να εντοπίσετε προσπάθειες να σας δελεάσουν με περιορισμένες προσφορές, αλλά εξηγεί επίσης γιατί το να είστε πολύ διαθέσιμοι σκοτώνει τη σεξουαλική  σας έλξη και λέγοντας ναι σε κάθε αίτημα υποτιμά το χρόνο και την εργασία σας.

«Πουθενά δεν είναι τόσο όμορφο το νερό όσο στην έρημο γιατί  πουθενά αλλού δεν είναι τόσο σπάνιο.»

Edward Abbey

Περισσότερες επιλογές σημαίνουν συνήθως λιγότερη ικανοποίηση.

Λατρεύω τα εστιατόρια επειδή σερβίρουν καλό φαγητό και είμαι ένας αμετανόητος λιχούδης κατά βάθος. Αλλά υπάρχει ένα πράγμα που δεν αντέχω. Τα μεγάλα μενού!!! Με μπερδεύουν. Είμαι εκεί για να φάω, όχι για να διαβάσω ένα βιβλίο. Στο τέλος, πάντα διαλέγω ένα τυχαίο πιάτο και ξοδεύω το μισό μου χρόνο αναρωτώμενος τι γεύση θα είχε το  νούμερο 83 και αν έπρεπε τελικά να το παραγγείλω.

Στην ψυχολογία, αυτό είναι γνωστό ως overchoice syndrome. Όσο περισσότερες εναλλακτικές λύσεις έχετε τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι είστε με την επιλογή σας, επειδή θα μπορούσε να υπάρχει κάτι καλύτερο.

 Ας το κρατήσουμε  απλό. Να είμαστε ρεαλιστές. Μην το πολυσκέφτεστε. Ναι, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε άλλα δέκα τρέιλερ ταινιών ή να σκεφτείτε άλλους 50 τρόπους για να περάσετε το βράδυ σας. Αλλά περισσότερες επιλογές δεν φέρνουν πάντα περισσότερη ικανοποίηση – μερικές φορές φέρνουν μόνο λύπη.

¨Το γεγονός ότι κάποια επιλογή είναι καλή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περισσότερες επιλογές είναι καλύτερες”.
— Barry Schwartz

Η μόνη σταθερά στη ζωή είναι η αλλαγή

Ο Ηράκλειτος, μάλλον ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του όταν είπε αυτά τα διάσημα λόγια.

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Από τα μικροσκοπικά κύτταρα στο σώμα σας, το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες , η θέση των πλανητών, όλα αλλάζουν όλη την ώρα.

Υπάρχουν δύο διδάγματα που πρέπει να αντλήσετε από αυτό. Πρώτον, απολαύστε  τα καλά που συμβαίνουν στην ζωή σας  όσο διαρκούν. Η φάση του μήνα του μέλιτος είναι εκπληκτική, αλλά τα άγρια συναισθήματα σύντομα θα ηρεμήσουν. Απόλαυσέ το όσο κρατήσει.

Δεύτερον, οι κακές καταστάσεις δεν είναι για πάντα επίσης – ναι! Η μακρά, βαρετή εργάσιμη μέρα σου θα τελειώσει κάποια στιγμή. Δεν θα  έχεις  για πάντα ραγισμένη καρδιά.  Ακόμα και ο ενοχλητικός γείτονάς σου είτε θα μετακομίσει είτε θα πεθάνει κάποια στιγμή… Μην απελπίζεστε – τα  κακά πράγματα δεν είναι εδώ για να μείνουν. Η μόνη σταθερά στη ζωή είναι η αλλαγή.

Τα προβλήματα σας κάνουν ευτυχισμένους

Θα αμφισβητήσω την ψυχική υγεία οποιουδήποτε λέει “Θα ήθελα άλλη μια μερίδα πολύ μεγάλων προβλημάτων με λίγο από δύσκολες προκλήσεις  παρακαλώ”. Ωστόσο, τα προβλήματα είναι ζωτικής σημασίας για την ευτυχία σας, αν και όχι άμεσα.

Αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο δεν είναι το ίδιο το πρόβλημα, αλλά η επίλυσή του. Το να προσπαθείς να χάσεις βάρος σημαίνει προβλήματα. Το να χτυπιέσαι  στο γυμναστήριο είναι δύσκολο και οι δίαιτες είναι χάλια. Αλλά αν ξεπεράσεις τον πόνο, νιώθεις υπέροχα για τον εαυτό σου και τον τρόπο που έλυσες τα προβλήματά σου. Είσαι ευτυχισμένος.

Δυστυχώς, αυτό δεν διαρκεί για πάντα. Ένα  σημερινό six-pack  δεν θα κρατήσει τα επίπεδα ευτυχία σου ψηλά για πολύ..

Χρειάζεσαι μάλλον ένα νέο πρόβλημα να λύσεις. Αν δεν είχες εμπόδια να ξεπεράσεις, η ζωή θα γινόταν γρήγορα βαρετή. Τι θα κάναμε  λοιπόν χωρίς προκλήσεις;

Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα, μην θυμώσετε ή στεναχωρηθείτε. Δείτε το ως αυτό που πραγματικά είναι – μια άλλη ευκαιρία για ευτυχία.

Να θυμάστε: Θα εκπλαγείτε με το τι πραγματικά προσελκύουμε όταν αρχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτό που μας αξίζει!

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η we buy cars no title λέει:

    I think this is among the most important info for me.

    And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The website style
    is wonderful, the articles is really excellent : D.
    Good job, cheers

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *