Μια ρωγμή στον χρόνο…

Δεν με γνωρίζεις… Δεν ξέρεις πως είμαι. Δεν θα με αναγνωρίσεις αν με δεις στον δρόμο να περνώ  δίπλα σου.

Και εγώ δεν ξέρω ποιος είσαι. Δεν γνωρίζω το πρόσωπο σου. Δεν ξέρω τι δουλεία κανείς. Ποτέ δεν έχουμε ανταλλάξει κουβέντα και ποτέ δεν έχουμε πιει έναν καφέ ή μια μπύρα μαζί .

Παρόλα αυτά ξέρω τι σκέφτεσαι,  ή μάλλον μαντεύω τους φόβους και την αγωνιά σου.

Και εσύ με την σειρά σου, συμμερίζεσαι την δική  μου.

Και συναντιόμαστε εδώ. Αργά, τα βράδια. Όταν όλα ησυχάζουν… Και μαθαίνει ο ένας τον άλλο πάλι από την αρχή. Και έτσι δημιουργείται ένα δέσιμο και μια ανταλλαγή. Και έρχεται και ένα χτύπημα στον ώμο… Σαν φίλοι από παλιά. Έτσι απλά. Για μια καλή συνέχεια…

…Κι όλα αυτά χωρίς να με ξέρεις. Και όλα αυτά χωρίς να σε γνωρίζω…

…Ένα πράγμα που θέλω πολύ καιρό να σου πω είναι ένα μεγάλο μπράβο. Ξέρω πολύ καλά πόση δύσκολη είναι η κάθε μέρα σου. Οι υποχρεώσεις. Οι κόντρες. Οι συμβιβασμοί. Οι πόροι που ποτέ δεν είναι αρκετοί. Όλοι να ζητούν και να φαίνεται ότι, όσα  και να κάνεις να μην είναι σε καμία περίπτωση αρκετά…

…Παρόλα αυτά τα κατάφερες. Έδωσες το παρόν για μια ακόμα μέρα. Μια ακόμα μάχη κερδισμένη. Πρέπει να είσαι υπερήφανος  για τον εαυτό σου. Πραγματικά! Εγώ είμαι για σένα. Ξέρω ότι έχεις πολλά να τρέχουν. Βάρη τεράστια πιέζουν τους ώμους σου… Αυτό το μόνιμο σφίξιμο στο στήθος σου. Ένα μόνιμο αχ!

…Μην σταματάς! Δεν μπορείς να τα παρατήσεις τώρα. Έφτασες τόσο μακριά! Έχεις την καρδιά ενός ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ. Είσαι πιο δυνατός από ότι νομίζεις. Επιβίωσες από πολύ χειρότερα.  Ξέρω ότι όλες αυτές οι καταστάσεις αναμιγνύονται σε ένα συνονθύλευμα που σαν μέγγενη σε πνίγει και ομογενοποιεί τα πάντα. Το χθες έχει το άρωμα του σήμερα, και το σήμερα έχει το ίδιο χρώμα με το χθες…

…Τι μένει να κάνεις; Μόνο ένα πράγμα. Να παλέψεις να αλλάξεις το αύριο. Να γίνεις καλύτερος από αυτόν που ήσουν σήμερα. Ένα μικρό βήμα πιο πέρα.

…Μην ξεχνάς. Το μέλλον σου σε χρειάζεται. Το παρελθόν σου όχι.

…Θα τα καταφέρεις. Είμαι σίγουρος. Όλα θα πάνε κατ’ ευχή. Και θα είσαι μια χαρά. Πάντα είσαι! Απλά φρόντισε να είσαι παρόν. Άλλη μια μέρα!

F-E-A-R has two meanings: ‘Forget Everything And Run’ or ‘Face Everything And Rise.’ The choice is yours.  Ziglar
Nightacallers.gr

…Όταν κουράζομαι, όταν φτάνω σε ένα σημείο που η πραγματικότητα γύρω μου είναι μη συμβατή πια με μένα, διαλέγω να πάρω μια ανάσα… Να βάλω λίγο την πλάτη στον τοίχο και να ησυχάσω. Φτιάχνω μια ρωγμή στον χρόνο. Μια μικρή τρυπούλα στο συνεχές. Σαν αυτούς τους μικρούς κόλπους, που εμφανίζονται από το πουθενά στην μέση μιας καταιγίδας και  σου δίνουν το απάγκιο που τόσο πολύ χρειάζεσαι. Αυτές οι ρωγμές είναι που δίνουν μια μικρή ευκαιρία να ανασυνταχτείς. Να κρυφτείς λίγο από τα αρπακτικά που σε καταδιώκουν και επιστρέψεις πιο δυνατός …

Αυτές οι ρωγμές… Είναι η εικονική μου πραγματικότητα. Ίσως ο κόσμος που θα ήθελα να ζω. Ίσως ο κόσμος που προσπαθώ να φτιάξω.

Αυτές οι ρωγμές… Δεν σε αγγίζει τίποτα. Αλλά και τίποτα δεν αγγίζεις. Δεν μπορεί κάτι να σε στεναχωρήσει .Αλλά δεν μπορεί και κάτι να σε ευχαριστήσει. Μια κάλμα. Μια μπουνάτσα, που αν παρακρατήσει  γίνεται αποπνικτική. Σαν να αγαπάς βουβά, επειδή στην σιωπή δεν θα βιώσεις ποτέ την απόρριψη.

Αυτές οι ρωγμές… Δεν είναι για πολύ. Γίνονται εύκολα νησί λωτοφάγων… Από κρυψώνα, παγίδα απομόνωσης. Από καταφύγιο φυλακή.

Γι αυτό σου λέω. Συνέχισε να δίνεις το παρόν. Όσοι και να είναι οι βράχοι που σε πλακώνουν στο τέλος έρχεται η ανάσταση. Πάντα έρχεται.

Και να θυμάσαι ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκοτάδι σε περιβάλλει αρκεί μια μικρή αχτίδα φωτός για να διαλυθεί.  Να έχεις θετική σκέψη  και συγκεντρώσου στον Θεό! Άσε το θειο φως που έχεις μέσα σου να σε οδηγήσει. Απλά να είσαι παρόν και να έχεις εμπιστοσύνη. Όλα θα πάνε καλά!

Είμαι ο Manos@nightcallers.gr. Και είμαι εδώ για να διεγείρω το μυαλό, και να βοηθήσω  όσους περισσότερους μπορώ να γίνουν η καλύτερη εκδοχή τους. Όχι απαραίτητα γιατί θα συμφωνήσουν μαζί μου. Κυρίως γιατί αυτά που γράφω κάνουν κάποιους να σκεφτούν τα πράγματα γύρω μας δυο και τρεις φορές. Γιατί οι ανησυχίες και οι σκέψεις που μοιράζονται σε αυτό τον τόπο, κάνουν πολλούς να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι και ξεχασμένοι. Και  υπενθυμίζει ότι η φωνή, ο λόγος και η ύπαρξη του καθενός έχει μια θετική επίδραση σε κάποιον άλλον. Είτε το βλέπουμε αυτό είτε όχι.

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *