Καπέλο εσείς;

Ένα πρόβλημα… Μια εμμονή …Ξυπνάς με αυτό …Κοιμάσαι με αυτό… Και αυτό εκεί να επιμένει.Και να γιγαντώνεται. Να μην βρίσκειςαπαντήσεις  με τίποτα.

Αρχίζεις να αμφιβάλλεις. Απογοήτευση. Κούραση.

 Παραίτηση;

Όχι ακόμα… Ίσως έχεις ένα μυστικό όπλο στην ντουλάπα σου… Στην ντουλάπα με τα καπέλα!

Sometimes deciding who you are is deciding who you’ll never be again.Nightcallers.gr

Το Λευκό καπέλο έχει να κάνει με πληροφορίες που γνωρίζουμε. Με πράγματα που χρειαζόμαστε. Το λευκό καπέλο αφορά την εξέταση των γεγονότων!

Το Κίτρινο καπέλο συμβολίζει την φωτεινότητα και την αισιοδοξία. Αυτός που φοράει αυτό το καπέλο εξερευνά τα θετικά, εξετάζει το πόσο αξίζει κάτι και τα οφέλη από κάθε πιθανή δράση.

Το Μαύρο καπέλο αφορά την κριτική. Είναι «ο δικηγόρος του διαβόλου ».Όταν το φοράς προσπαθείς να καταλάβεις γιατί κάτι δεν λειτουργεί. Που εντοπίζονται οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι, τα εμπόδια που κάνουν τα πράγματα να πάνε στραβά. Ίσως το ισχυρό καπέλο, εξαιρετικά χρήσιμο…Τείνει να γίνει εξαιρετικά τοξικό αν πολυχρησιμοποιηθεί, γιατί με αυτό εστιάζεις κυρίως στα αρνητικά.

Το Κόκκινο καπέλο αφορά συναισθήματα, ένστικτο, διαίσθηση.Οποίος φοράει το καπέλο αυτό, εκφράζει συναισθήματα, τι διαισθάνεται, μοιράζεται φόβους, συμπάθειες, αντιπάθειες, εκφράζει τι αγαπάει και τι απεχθάνεται.

Το Πράσινο  καπέλο εστιάζει στην δημιουργικότητα, στις πιθανότητες στις εναλλακτικές και στις νέες ιδέες. Είναι μια ευκαιρία για αυτόν που το φοράει να εκφράσει νέες οπτικές, απόψεις και αντιλήψεις.

Το Μπλε καπέλο χρησιμοποιείται για να διαχειριστεί αυτός που το φοράει τη διαδικασία της σκέψης. Είναι ο μηχανισμός ελέγχου που διασφαλίζει, ότι οι κατευθυντήριες γραμμές των 6 καπέλων σκέψης τηρούνται.

…Φορέστε τα καπέλα με την ησυχία σας. Αφιερώστε σε κάθε καπέλο από δέκα λεπτά, και  εξετάστε το πρόβλημα που σας απασχολεί υπό το πρίσμα που επιβάλλει το κάθε καπέλο.

Φορέστε και αλλάξτε τα καπέλα με οποιαδήποτε σειρά επιθυμείτε. Σημειώστε μετά από κάθε καπέλο όλα αυτά που σας κάνουν εντύπωση και σας μένουν στην μνήμη …Κάπου εκεί μέσα θα είναι και η λύση του προβλήματος…

…Τα καπέλα θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την ικανότητα να σκέφτεστε πιο δημιουργικά. Θα κατανοήσετε την ανάγκη να διαχωρίζεται την διαδικασία σκέψης σε ξεχωριστές καταστάσεις λειτουργίας και να μαθαίνετε να αφιερώνεστε  σε μια λειτουργία την φορά. (N.Fotopoulos)

Όλες οι πληροφορίες που έχετε διαθέσιμες θα αξιοποιηθούν στο έπακρο!

Θα ανακαλύψετε πιο εύκολα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχουν νέες προτάσεις και ιδέες. Αδυναμίες και φόβοι θα αναδυθούν πιο εύκολα, θα αναγνωριστούν και αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Το συναίσθημα και η διαίσθηση θα γιγαντωθούν και θα αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων.

Και η λύση που τελικά θα προκύψει από αυτή την διαδικασία θα είναι όσο πιο κοντά στην αλήθεια που κρύβεται μέσα σας.

 Γιατί τα καπέλα μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα για όλους. Αλλά σε κάθε ένα από εμάς κάθε καπέλο έχει την δική του ιδιαίτερη δύναμη και διαφορετικό μέγεθος. Και κάθε καπέλο θα μιλήσει με διαφορετικό τρόπο σε κάθε ένα από εμάς.

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *