Θα ήθελα να έιμαι …

Σας έχω μια άσκηση σήμερα…Δοκιμάστε για τις επομενες 15 ημέρες, να αφιερώνετε 5 λεπτά και μέσα στην ησυχία και την απομονωση σας να διαβάζετε το παρακάτω….

Δώστε του μια ευκαιρία και είμαι σίγουρος ότι μόνο κάτι καλό θα συμβεί…..

Θα ήθελα να εκπροσωπήσω ένα νέο τύπο Ανθρώπου.

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που διεξάγει καθημερινό πόλεμο στη μετριότητα και τις σύγχρονες ανέσεις, όντας δυνατός στην απόφασή μου όχι μόνο να επιβιώσω  αλλά και να ευημερώ

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που απορρίπτει την πεποίθηση ότι η ζωή  συρρικνώνεται όσο μεγαλώνεις. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια αρχή.   Είμαι εδώ για να κάνω τα επόμενα  χρόνια καλύτερα από τα τελευταία.

 Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που ξέρει ότι το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον του και επαναπροσδιορίζει  την ταυτότητά του σε κάθε σκέψη, απόφαση και επανάληψη.

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που γιορτάζει τη δύναμη του χαρακτήρα δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό, αποδεχόμενος τη πιθανότητα του χειρότερου και την ευάλωτη θέση όλων μας.

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που δίνει ένα χέρι βοηθείας όταν οι άλλοι είναι κάτω ή που βάζει πλάτη  στα δύσκολα του άλλου του, όταν πια εκείνος  έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό και δεν έχει άλλο…

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που υπερασπίζεται το σωστό, που στέκεται δυνατός για την οικογένειά του,  που αντιμετωπίζει τον  σύντροφο του ως θησαυρό ζωής.

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που  έχει  μόνο μια ζωή να ζήσει, ένα μόνο σώμα και μια ευκαιρία να τον θυμούνται ως σύμβολο μεγαλείου.

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που δεν έχει χρόνο να σπαταλήσει

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που είναι φάρος φωτός για τα παιδιά, κάτι για το οποίο αυτά θα είναι  περήφανα στο μέλλον .

Θα ήθελα να είμαι ο άντρας που πρέπει  ώστε  να  μπορώ να παρέχω στην οικογένειά μου.

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που  μετουσιώνεται σε ένα κύμα καλού για την κοινότητα.

Θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που θα ζήσω τα επόμενα  χρόνια καλύτερα από τα τελευταία!

… Κάθε φορά που είστε έτοιμοι να βγείτε από το σπίτι, δείτε μια φωτογραφία των ανθρώπων ή του ανθρώπου που αγαπάτε περισσότερο. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και δώστε μια σιωπηλή υπόσχεση ότι θα προσέχετε, ότι θα είστε ασφαλής και ότι η σημερινή ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Και όποτε θέλετε να αγκαλιάσετε την στιγμή, να είστε παρόν και να συμμετέχετε ενεργά στα όσα γίνονται γύρω σας, να επαναλαμβάνεται χαμηλόφωνα μια ερώτηση στον εαυτό σας: Για ποιον το κάνεις αυτό και γιατί;

Για ποιον το κάνεις αυτό και γιατί; Θα σας οδηγεί στο να μείνετε συγκεντρωμένοι και θα σας επαναφέρει όποτε χάνεστε στον κυκλώνα της καθημερινότητας…

 Έξτρα Κέρασμα: Να προσέχετε τις σκέψεις σας, γιατί αυτές γίνονται οι πράξεις σας… Να προσέχετε τις πράξεις σας γιατί αυτές γίνονται οι συνήθειες σας… Να προσέχετε τις συνήθειες σας γιατί αυτές γίνονται ο χαρακτήρας σας…Να προσέχετε τον χαρακτήρα σας γιατί αυτός γίνεται το πεπρωμένο σας…(Lao Tzu)

Απλά …προσέχετε τις σκέψεις σας …τώρα, σήμερα, αύριο…

Εσείς έχετε όλοι την δύναμη… Στις σκέψεις σας….

Καλήνυχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η anna λέει:

    Μία συμβουλή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου προς τους νέους είναι η εξής μη συμφιλιωθείς με την παρακμή, θα κάνουμε αντίσταση στην παρακμή
    Στο νέο τύπο ανθρώπου (σχετικά με τη μετριότητα) θα ήθελα να προσθέσω και αυτό θα ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που δε θα συμφιλιωθεί με την παρακμή αλλά που προσπαθώ στη ζωή μου να είμαι ο άνθρωπος της αλήθειας, της αγάπης, ο άνθρωπος της δικαιοσύνης που δεν είναι εύκολο αλλά συνεχίζω και προσπαθώ για μια ζωή καλύτερη, δημιουργική, ουσιαστική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *