Η επιμονή δρόμος για την επιτυχία…

Πάντα μου δημιουργούσε μεγάλη εντύπωση πως οι λεγόμενες μεγάλες προσωπικότητες, αυτούς που εγώ χαρακτηρίζω ως εξαιρετικά παραγωγικούς, διατηρούν τη δυναμική τους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα…

Φαίνεται ότι έχουν ως κοινό παρανομαστή στην δράση τους, το ότι  αφιερώνουν ένα τρελό χρονικό διάστημα στη δουλειά τους χωρίς να μπορούν να συγκρατηθούν.

Υποθέτω ότι για να είσαι παραγωγικός πρέπει να είσαι ένα “μονοπρόσωπο, καθοδηγούμενο, ασταμάτητο άτομο”.

Το θέμα είναι ότι μελετώντας την πορεία διαφόρων επιτυχημένων προσωπικοτήτων σε όλους τους χώρους, από την τέχνη και τον πολιτισμό μέχρι και την επιστήμη, η   ίδια αρχή  θεωρώ ότι μπορεί να έχει απόλυτη ισχύ και για πολλά , από τα δικά μας καθημερινά, δημιουργικά μυαλά.

Εάν μπορείτε να δημιουργείτε και να μοιράζετε επίμονα το προϊόν της εργασίας σας και να μην σταματήσετε, να  μην εγκαταλείψετε ή να σπάσετε τον κύκλο, νομίζω ότι και μπορείτε και  θα γίνετε ασταμάτητοι. Είναι ο νόμος της προόδου. Είναι σαν να μπορεί ο  καθένας να υποβάλει αίτηση και να γίνει καλύτερος με την πάροδο του χρόνου.

Προκύπτει ,μελετώντας πολλές αλλά και διαφορετικές περιπτώσεις, ότι με το πέρασμα του χρόνου, ο εγκέφαλος συνδέει καλύτερα τις ιδέες για να σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη δουλειά σας και να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Αν  επιμένετε να πορεύεστε στο μονοπάτι σας, να παραμένετε  παραγωγικοί, τότε οι δημιουργικές σας προσπάθειες θα αποδώσουν καρπούς. “Αναβάλετε μέχρι αύριο μόνο αυτό για το οποίο είστε πρόθυμοι να πεθάνετε, έχοντας το αφήσει ατελείωτο.” Πικάσο

Δοκιμάστε , δουλέψτε , επιμείνετε για όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν υπάρχει τρόπος να  παρακάμψετε αυτή την διαδικασία. Φαίνεται να είναι προϋπόθεση, η οποία απαιτεί από εσάς να δημιουργήσετε, να σχεδιάσετε, να παράγετε,να προπονηθείτε, να εφεύρετε, να κωδικοποιήστε, να διδάξετε, να γράψετε ή να τέλος πάντων να υπηρετήσετε το έργο που έχετε επιλέξει σε συνεχή ροή. Έτσι και μόνο έτσι γίνεστε καλύτεροι.

 Η εξάσκηση νομίζω ότι θα  σας οδηγήσει  σε ένα εντελώς διαφορετικό και δημιουργικό ταξίδι. Αν συνεχίσεις να επιμένεις, να βρίσκεις  αυτά που πραγματικά δουλεύουν για σένα και δεν σταματάς να τα κάνεις, θα εκπλήσσεσαι καθημερινά από τι μεγάλα πράγματα μπορείς να κάνεις.. Ο Καλ Νιούπορτ λέει, “Μέχρι να γίνεις καλός, δεν έχεις πλεονέκτημα.”

Και νομίζω ότι για να αρχίσεις να έχεις πλεονέκτημα και να είσαι καλός , πρέπει να είσαι παρόν στην θέση σου κάθε μέρα. Και ακόμα κι αν δεν είναι το σώμα σου εκεί , πρέπει να είναι το μυαλό σου. Πρέπει να είσαι παρόν με κάθε τρόπο και κάθε θυσία.

Μερικές συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν όπως έχουν βοηθήσει και μένα:

-Ξεκινήστε με περιέργεια και συνεχίστε να  την τροφοδοτείτε. Να συμπεριφέρεστε συνεχώς σαν να είστε μαθητές που έχτε να μάθετε πολλά πράγματα.

– Βαδίστε από την αρχή, έχοντας το τέλος κατά νου — να ξέρετε που  θέλετε να φτάσετε  πριν  ακόμα ξεκινήσετε.

-Κάντε την καλύτερη προσπάθεια σας νωρίς  το πρωί – χωρίς περισπασμούς.

-Αναλάβετε δράση σχεδόν κάθε μέρα — αφιερώστε χρόνο για αυτό που κάνετε καλύτερα.

-Προτού μάθετε οτιδήποτε άλλο, μάθετε να κάνετε άψογα τα βασικά.

-Βρείτε χρόνο να περιπλανηθείτε, θεωρώ ότι είναι ένας όμορφος τρόπος ο οποίος οδηγεί στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης. Η θάλασσα, ένα πάρκο, οι δρόμοι της πόλης, τα πάντα μπορούν να γίνουν ο καμβάς της παραγωγικής σας σκέψης. Οι σκόπιμοι περίπατοι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους αρκετοί προικισμένοι άνθρωποι καλλιεργούν και αναπτύσσουν τη σκέψη τους. Ο Μπετόβεν λάτρευε τους περιπάτους. Εγώ …την θάλασσα…😂😂😎😎

-Στοχαστείτε  τις επόμενες δεκαετίες και στοχεύετε την  συνεχή εξέλιξη των δυνατοτήτων σας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσετε την αυτοσυγκέντρωσή σας και χωρίς να απογοητεύεστε από μεμονωμένες στιγμιαίες κακοτοπιές.

-Δημιουργήστε μια προεπιλεγμένη δημιουργική  ρουτίνα η οποία θα είναι το καθημερινό σας καταφύγιο ακόμα κι όταν νιώθετε ότι δεν είναι η καλύτερη μέρα σας.

 Το κλειδί είναι η συνέπεια της δράσης. Οι προσπάθειες των εξαιρετικά παραγωγικών και δημιουργικών ανθρώπων μπορεί να μην έχουν πάντα το ιδανικό αποτέλεσμα, αλλά θα τις κάνουν όπως και να έχει. Συνεχίζουν να δημιουργούν, να τρέχουν ή να γράφουν ούτως ή άλλως.

“Οι μεγάλοι στοχαστές θα σκεφτούν  αρχικά ιδέες που είναι περίεργες μεταλλάξεις, αδιέξοδα και εντελώς αποτυχίες. Το κόστος αξίζει τον κόπο ωστόσο , επειδή δημιουργούν επίσης μια μεγαλύτερη δεξαμενή ιδεών. Η ποσότητα είναι ο πιο προβλέψιμος δρόμος προς την ποιότητα”  Robert Sutton.

Η δημιουργικότητα υπάρχει σε όλες τις μορφές. Οι πιο ικανοί άνθρωποι ξέρουν πώς να απαιτούν περισσότερα από τον εαυτό τους. Χτίζουν ρουτίνες που υποστηρίζουν την καθημερινή δημιουργική τους έκφραση. Αλλά δεν περιορίζονται από τις κοινές παραγωγικές δομές.

Διατηρούν ευέλικτες νοοτροπίες για να εξελίσσονται με το χρόνο ή να προσαρμόζονται όταν είναι απαραίτητο. Οι συμβατικοί κανόνες δεν τους περιορίζουν.

Μάθε τους κανόνες σαν επαγγελματίας, ώστε να μπορείς να τους σπάσεις σαν καλλιτέχνης”. Πάμπλο Πικάσο

 Σήμερα, τα εργαλεία δημιουργικής έκφρασης είναι πιο άφθονα από ποτέ.

Ενώ άλλοι βρίσκουν δικαιολογίες, εσείς αναλάβετε δράση. Εξασκείστε την τέχνη σας. Όπως αναπνέετε. Συνεχως!

Η ανάληψη δράσης υπερτερεί όλων των μέτρων σχεδιασμού και μάθησης, αλλά και κάθε ανησυχίας και αμφιβολίας που θα έχετε ποτέ.

Το να γίνεις δημιουργικός και ουσιαστικά παραγωγικός απαιτεί δράση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Μπορείτε να γίνετε ο καλύτερος δημιουργικός εαυτός σας αν είστε πρόθυμοι να παίξετε το μεγάλο παιχνίδι. Και θα πρέπει να το παίξετε μέχρι το τέλος.

 “Όταν καθόμαστε κάθε μέρα και κάνουμε τη δουλειά μας, η δύναμη συγκεντρώνεται γύρω μας… γινόμαστε σαν μαγνητισμένη ράβδος που προσελκύει σιδερένιες καταθέσεις. Οι  ιδέες έρχονται. Οι ιδέες αποδίδουν» Steven Pressfield.

Εντυπωσιακά «παράλογα» οι μεγάλες αυτές προσωπικότητες που προσπαθώ να σκιαγραφήσω, είναι άνθρωποι άριστοι  στο να διατηρούν την έντονη προσπάθεια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου  να πετύχουν τον στόχο που επιθυμούν. Δομούν την ημέρα τους για να υποστηρίξουν τον παραγωγικό τρόπο ζωής τους, με επιμονή , υπομονή και συνέπεια.

Ωστόσο δεν νομίζω υπάρχει μια καθολική , παγκόσμια ρουτίνα για να έχουμε δημιουργική απόδοση. Πρέπει να βρούμε  ένα προσωπικό στυλ που να υποστηρίζει την πνευματική και την σωματική μας απόδοση. Και μετά να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να αναπτύσσουμε την ρουτίνα μας μέχρι να γίνει τόσο καλή, ώστε η παραγωγικότητα και η δημιουργία να έχει γίνει φυσική και αναπόφευκτη συνέπεια.

Να θυμάστε ότι κάθε δυνατό άτομο που συναντάτε μπροστά σας, έχει κατακτήσει  τα δικά του σκοτάδια μέσα στην προσωπική του ιστορία. Και νομίζω ότι η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια  είναι τα βασικά τους όπλα για αυτές τις κατακτήσεις.

Εύχομαι η δική σας ιστορία και οι δικές σας κατακτήσεις να γίνουν οδηγοί επιβίωσης και παράδειγμα προς μίμηση  για όσους ακολουθούν τα βήματα σας.

Το μυστικό της επιτυχίας σας ας είναι η σταθερότητα του μεγάλου σκοπού σας.

Καληνύχτα!

NIghtcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Eva λέει:

    Πολλές φορές όλα φαντάζουν υπερβολικά δύσκολα όμως πάντα, μα πάντα, πρέπει να θυμόμαστε πως η απόφαση είναι αυτό που όταν καταφέρεις να την πάρεις (που είναι θεωρώ το πιο δύσκολο απ’ όλα ) τότε έχεις κάνει τη μισή “δουλειά”. Επιμονή για επίτευξη ισορροπίας αρχικά και όλα τα όλα τα υπόλοιπα έρχονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *