Η άχρηστη πληροφορία της εβδομάδας!

Ξέρετε πόσο χρόνο χρειάζεται μια γυναίκα να αντιληφθεί μια υποτιθέμενη κίνηση απόρριψης και να αλλάξει διάθεση; Ξέρετε πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί αυτό; 250 milliseconds!!!!  Σε ένα τέταρτο του δευτερολέπτου!!! Πιο γρήγορα από ένα βλεφάρισμα των ματιών. Μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει συναισθηματική κατάσταση πριν προλάβει να καταλάβει ότι άλλαξε!!!!

Καμία ελπίδα δεν έχουμε;;;;

«Η Αγάπη είναι υπομονετική, η Αγάπη είναι ευγενική, η Αγάπη δεν ζηλεύει…. κτλ»  1 προς Κορινθίους 13:4…..

Μα όλα εκεί μέσα είναι;

Η παραπάνω πρόταση ίσως κρύβει το μυστικό για το πώς μπορούμε να κάνουμε μια γυναίκα να νιώθει ότι αγαπιέται, είναι αποδεκτή και κατά  επέκταση  ήρεμη και λιγότερο αγχωμένη.(Kαι κατά συνέπεια και εμείς όλα τα παραπάνω😎😎😎😎)

Οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιο καλά συντονισμένες και ρυθμισμένες  σε ότι αφορά το εύρος που έχουν  οι  αισθήσεις τους. Κοινωνικά και συναισθηματικά ευφυέστερες, είναι πιο αποτελεσματικές στο να διαβάζουν τις διάφορες αποχρώσεις του τόνου της φωνής, τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις επιλογές των λέξεων ακόμα  και τις διάφορες μικροεκφράσεις του προσώπου που  συνοδεύουν τα λεκτικά μηνύματα.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Η συμπυκνωμένη αντρική σοφία,😜😜 όπως αυτή αναδεικνύεται στο πέρασμα των αιώνων, επικεντρώνει την λύση σε δυο κεντρικά σημεία:

-Πρώτον: Παρατηρώντας τις γυναικείες παρέες θα δείτε ότι οι κουβέντες, τα σχόλια και η ανταλλαγή απόψεων είναι ο τρόπος που δημιουργεί και ενδυναμώνει τους δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Επομένως μιλήστε… Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε την σύντροφο σας να νιώθει ιδιαίτερη και επιθυμητή είναι να της δίνετε προσοχή και να ακούτε πραγματικά χωρίς να διακόπτετε ή να κρίνεται πριν καν αυτή ολοκληρώσει την φράση της. Μοιραστείτε συναισθήματα, εντυπώσεις , κουτσομπολιά… Περάστε χρόνο κάνοντας ουσιαστικά τίποτα, αλλά περάστε τον μαζί. Χρησιμοποιήστε τον λόγο όχι σαν ένα μέσο προκειμένου να πετύχετε κάτι, αλλά σαν κοινωνική άσκηση. Με αυτό τον τρόπο θα συνδεθείτε μαζί της με ένα τρόπο που αυτή καταλαβαίνει καλύτερα… Και σίγουρα από αυτή την σύνδεση θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη και για τους δύο σας σε διαφορά επίπεδα.😍😍😍

– Δεύτερον: Οι γυναικείες παρέες αρέσκονται στο να αγγίζονται. Περπατάνε χέρι χέρι, αγκαλιάζονται, δίνουν φιλία η μια στην άλλη , πολύ πιο συχνά και εύκολα από ότι οι άντρες… Και αυτό γιατί οι γυναίκες είναι εθισμένες στην ωκυτοκίνη !!!Ναι σωστά! Η ωκυτοκίνη είναι το κλειδί. Είναι η ορμόνη που παράγεται στον  υποθάλαμο η οποία μεταξύ των άλλων, όταν εκκρίνεται, παράγει το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της σύνδεσης. 20 δεύτερα στενής επαφής, από ένα πρόσωπο με το οποίο είναι σε εγγύτητα αρκούν να προκαλέσουν την έκκριση αυτής της ορμόνης και  να καταστείλουν τα ποσοστά άγχους σε μεγάλο βαθμό. Μελέτες σε μαγνητικούς τομογράφους έδειξαν σημαντική μείωση της λειτουργίας των περιοχών του εγκεφάλου που πυροδοτούσαν αντιδράσεις στρες σε γυναίκες που θα εκτίθονταν σε πιθανά επώδυνα ερεθίσματα, όταν  ο σύντροφος τους κρατούσε το χέρι. Δεν αναγνωρίστηκε το ίδιο αποτέλεσμα όταν το χέρι τους, το κρατούσε κάποιος άγνωστος!

Μια καλή έστω και σύντομη αγκαλιά λοιπόν το πρωί, ένας μικρός περίπατος χέρι χέρι, ένα άγγιγμα τυχαία μες στην μέρα, μικρές αόρατες λεπτομέρειες ενισχύουν τους δεσμούς μας και συντελούν στο να είναι οι σύντροφοι μας πιο ήρεμοι και να νιώθουν αξιαγάπητοι και αποδεκτοί!!!

(Όχι ότι και πάλι έχουμε πολλές ελπίδες να συλλάβουμε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος, αλλά λέμε τώρα🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️… Κουβέντα να γίνεται!!!)

Η «άχρηστη» πληροφορία της εβδομάδας!

Τip: Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα. Είναι άνθρωποι. Είναι συναισθήματα και στιγμές και χαμόγελα και γέλια.

Καληνύχτα.

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *