Ειρήνη υμίν! Part III

….Το χθες και το αύριο είναι θόρυβος. Ανάσες είναι ο χρόνος μας.

Μερικές φορές θόρυβος είναι οι άλλοι. Αυτοί , που το μόνο που ξέρουν είναι  να ζητάνε, με μόνο γνώμονα τις ανάγκες και τα θέλω τους, αγνοώντας τις συνθήκες της ζωής σου και παραβιάζοντας τα όρια σου.

Μέσα μας είναι το ταξίδι. nightcallers.gr

Και πόσο συχνά δεν  έχουμε βρεθεί να σπαταλάμε την πολύτιμη ενέργεια μας, γιατί στην ουσία, μας απασχολεί κυρίως η γνώμη των άλλων για την δουλειά, την προσωπικότητα, το σπίτι, την εμφάνιση μας. Ζητάμε να καθρεφτιστούμε στα πρόσωπα των άλλων και να υπάρξουμε μέσα από την επιβεβαίωση τους.

Μα δεν νομίζω ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να γεμίσει το κενό που μπορεί να μας βασανίζει, παρά μόνο εμείς. Μόνο εμείς μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε τις δυνάμεις που έχουμε μέσα μας.

Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε παρέα με τον εαυτό μας. Και αυτό δεν έχει να κάνει με εγωκεντρισμό. Έχει να κάνει με το να μένεις συγκεντρωμένος και εστιασμένος στα μέσα σου.

Η γνώμη των άλλων, οι υπερβολικές και ατελείωτες ανάγκες και τα θέλω τους… Θόρυβος. Πολύ θόρυβος! Κάποια στιγμή πρέπει να κλείνεις την πόρτα και να μην αφήσεις τίποτα να περάσει. Εσύ με σένα. Αυτές είναι οι μεγάλες στιγμές μας.

Όταν εστιάσεις μέσα σου, όταν ησυχάσεις, τότε η φλυαρία του έξω κόσμου γίνεται ασήμαντη. Και ανακαλύπτεις ότι οι σπόροι της διαύγειας, της χαράς, της ηρεμίας και της αγάπης είναι θαμμένα μέσα σου-απλά περιμένοντας να ανθίσουν. Απλά πρέπει να αγκαλιάσεις αυτό που ήδη ξέρεις και να συγκεντρωθείς στον εαυτό σου.

Μερικές φορές θόρυβος είναι και οι προσδοκίες… Ειδικά αυτές που είναι ξένες, που δεν είναι συμβατές με την πραγματικότητα. Ένα σημαντικό ποσοστό  λοιπόν του θυμού και της θλίψης μας, προκύπτουν από ανεκπλήρωτες ευχές και επιθυμίες. Και γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να είμαστε ρεαλιστές.

Προφανώς  είναι απαραίτητο να βάζουμε στόχους. Αυτό είναι σημαντικό για την εξέλιξη μας. Ωστόσο οφείλουμε στους εαυτούς μας, να μην εξαρτηθούμε απόλυτα από αυτούς τους στόχους. Δεν έχει καμία αξία άλλωστε να σπαταλάμε χρόνο και ψυχική ενέργεια, μετανιώνοντας  ή θρηνώντας για ανεκπλήρωτες ελπίδες ή προσδοκίες. Η απογοήτευση αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι να ληστεύει το παρόν μας.

Οφείλουμε να είμαστε εύκαμπτοι (be like water)-και πάντα να δεχόμαστε αυτό που είναι-προκειμένου να βρούμε εσωτερική γαλήνη.

Φανταστείτε έναν γλάρο ….κόντρα στο βοριά… Αιωρείται χαλαρός υπακούοντας στην δύναμη του ανέμου χωρίς να φαίνεται να χει συγκεκριμένες  προσδοκίες προς τα που θα κατευθυνθεί και πως θα τελειώσει το ταξίδι του. Πλέει ανεμπόδιστα στο παρόν όσο δύσκολες και να είναι οι συνθήκες. Φίλος με τον άνεμο που τον χτυπάει.

Να είστε έτοιμοι για αυτά που μπορεί να προκύψουν. Και τα καλά και τα κακά. Όλα είναι στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανησυχείτε συνεχώς και να προσπαθείτε να προβλέπετε κάθε πιθανό σενάριο.

Οι αλλαγές θα έρθουν. Ψάξτε βαθειά μέσα σας και νιώστε την δύναμη μέσα σας. Να είστε έτοιμοι. Και ήσυχοι…

Tip:1. Όταν οι άνθρωποι είναι αγενείς, σκληροί ή επικριτικοί , καταλάβετε ότι δεν έχει να κάνει πραγματικά με  εσάς και αντισταθείτε  στην επιθυμία να αντιδράσετε συναισθηματικά. Μην αφήνετε τη συμπεριφορά τους να υπαγορεύει τη διάθεσή σας ή να κλέβει την ειρήνη και την ησυχία σας!

2.Φυλάξτε μια ώρα την ημέρα  μόνο για εσάς. Για να ησυχάζετε και να κάνετε αυτό που πραγματικά σας θρέφει. Μια ώρα, 1/24 της ημέρας. Λιγότερο από το 5%. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κάντε το να μετράει!

Το be continued!

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *