Ειρήνη υμίν…Part I

Το κέντρο… Το κέντρο μας..Η πηγή της ισορροπίας και της γαλήνης. Της Ιερής Ησυχίας μας. Παίρνουμε τα βουνά και τα απόμακρα ερημονήσια για να την βρούμε. Διακοπές πολυήμερες. Το σκάμε από την ζωή που κτίζουμε 11 μήνες τον χρόνο. Αλλά αυτός ο καταραμένος θόρυβος μας ακολουθεί κατά πόδας. Λίγο τραγικό νομίζω…

Silence isn’t empty. It’s full of answers. nightcallers.gr

Μάλλον ψάχνουμε σε λάθος μέρη. Μέσα μας είναι ο πόλεμος. Μέσα μας είναι ο θόρυβος. Μέσα μας και η ειρήνη και η Ησυχία. Εκεί πρέπει να χτίσουμε τα ισχυρά θεμέλια της προσωπικής μας δύναμης. Και αυτά θα χρησιμοποιήσουμε για να μείνουμε ακλόνητοι και τις πιο σκοτεινές μας ώρες.

Για να βρούμε αυτήν τη ειρήνη πρέπει να σβήσουμε τον θόρυβο. Την βαβούρα και την διάσπαση.

Φανταστείτε ένα βρώμικο ρούχο. Για να καθαρίσει πρέπει να απομακρύνουμε το περιττό και το βρώμικο ώστε να αποκαλύψουμε το  καθαρό ύφασμα. Δεν μεταφέρουμε την καθαριότητα από κάπου αλλού. Ναι, χρησιμοποιούμε κάποια εξωτερικά μέσα, αλλά η ουσία είναι να απομακρύνουμε την φθορά ώστε να φανεί το ρούχο. Βρώμικο ρούχο και η ψυχή μας μερικές φορές. Δεν μπορείς να κατασκευάσεις την ειρήνη, την γαλήνη και την ησυχία κάπου αλλότρια και μακριά και σε δεύτερο χρόνο να την μεταλαμπαδεύσεις μέσα σου. Ούτε να στην κάνουν δώρο γίνεται. Ατομικός αγώνας είναι. Μάχη προσωπική. Και για να αποκαλύψεις τον πυρήνα σου, πρέπει να απομακρύνεις ότι βρώμικο επικάθεται μέσα σου. Για να αποκαλύψεις ότι είναι ήδη βαθειά μέσα σου, οφείλεις να απομακρύνεις ότι δεν είναι απαραίτητο.

Και για να το καταφέρεις αυτό, να βρεις την ειρήνη μέσα σου, μερικές φορές είναι θέμα επιλογής. Προσωπικής επιλογής. Επιλέγεις να δώσεις προσοχή και χρόνο μόνο σε αυτά που έχουν σημασία. Σε αυτά που σε γεμίζουν. Όλα τα υπόλοιπα- άγχη , σκέψεις, προσδοκίες- θόρυβος είναι. Διαλέγεις να τον σβήσεις.

Διαλέγεις να συγκεντρώνεσαι  σε αυτό που είναι και όχι σε αυτό που δεν υφίσταται.

Η ζωή εμπεριέχεται τόσο στην παρουσία όσο και στην απουσία. Ας συγκεντρωθούμε στον θετικό πόλο. Στο φως. Στην αγάπη. Και το πιθανότερο, το αρνητικό και το σκοτεινό  να ξεθωριάσει από το σκηνικό της ζωής μας.

…Πόσο μεγάλο κατόρθωμα να μην βλέπεις το σκοτάδι στην ζωή σου!

Για να ζούμε ευτυχισμένα και συνειδητά, οφείλουμε να καταλάβουμε ότι έχουμε επιλογή. Την επιλογή να επικεντρώσουμε  την ενέργεια μας  σε οτιδήποτε μας κάνει καλύτερους και να αποφύγουμε  ότι μας βυθίζει!

Tip: Κοιτάξτε γύρω σας. Σκεφτείτε τρία πράγματα σημαντικά στην ζωή σας Πχ: Την  δουλεία σας, τον/την  σύντροφο σας και την γνώμη που έχετε για εσάς…

Α: Κάντε τρεις ερωτήσεις με ένα μικρό διάλειμμα  5 δευτερολέπτων ανάμεσα τους… 1.Τι είναι απαίσιο σε σχέση με την δουλεία μου; 2.Τι είναι απαίσιο σε ότι αφορά τον/την σύντροφο μου; 3.Τι είναι απαίσιο σε σχέση με την γνώμη που έχω για τον εαυτό μου;

…..

Β:Για τα ίδια ακριβώς πράγματα, με τον ίδιο τρόπο, κάντε τις παρακάτω ερωτήσεις: 1. Τι είναι υπέροχο σε σχέση με την δουλεία μου; 2.Τι είναι υπέροχο σε σχέση με τον/την σύντροφο μου; 3.Τι είναι υπέροχο σε σχέση με τον εαυτό μου;

Ε;;;;😎😎😎

Νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι  ολοφάνερα και άμεσα. Η πηγή της ευτυχίας μας είναι να στρεφόμαστε προς το θετικό. Εκεί κρύβετε και η ειρήνη. Δοκιμάστε το με κάθε τομέα της ζωής σας. Νομίζω ότι θα διώξετε πολύ από το βάρος που κουβαλάτε μέσα σας!

To be continued…

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *