…Αnd heal the earth fully, as they had been healed.

And the people stayed home. And read books, and listened, and rested, and exercised, and made art, and played games, and learned new ways of being, and were still. And listened more deeply. Some meditated, some prayed, some danced. Some met their shadows. And the people began to think differently.

And the people healed. And, in the absence of people living in ignorant, dangerous, mindless, and heartless ways, the earth began to heal.

And when the danger passed, and the people joined together again, they grieved their losses, and made new choices, and dreamed new images, and created new ways to live and heal the earth fully, as they had been healed.

–Kitty O’Meara

… Και όταν ο κίνδυνος πέρασε, και οι άνθρωποι ενώθηκαν ξανά, θρήνησαν τις απώλειές τους, και έκαναν νέες επιλογές, και ονειρεύτηκαν νέες εικόνες, και δημιούργησαν νέους τρόπους για να ζήσουν και να θεραπεύσουν πλήρως τη γη, καθώς είχαν και οι ίδιοι θεραπευτεί…

Αμήν !!!

nightcallers.gr

Καθώς το διαδίκτυο κατακλύζεται από εκατομμύρια συγκεχυμένα στοιχεία σχετικά με το COVID-19 και τις πολλές επιπτώσεις του,  είναι σχετικά αναμενόμενο για κάποιον να κρυφτεί σε μια τρύπα και να περιμένει την αποκάλυψη.

Επίσης είναι σχετικά αναμενόμενο για κάποιον άλλον να τα αγνοήσει όλα αυτά και να περάσει στο άκρο της αδιαφορίας και αντίδρασης.

 Αλλά αυτό που είναι δύσκολο να γίνει σε αυτούς τους καιρούς της υψηλής αβεβαιότητας και του υψηλού άγχους-όταν το έδαφος μετατοπίζεται από κάτω μας και πολύ λίγα είναι τα ίδια όπως ήταν πριν από δύο εβδομάδες-είναι να διαχειριστούμε την εσωτερική σας κατάσταση.

Δεδομένου ότι η θύελλα και οι  πολύ-επίπεδες επιπτώσεις της φαίνεται να μην σταματούν να λυσσομανούν σύντομα, θεωρώ ότι θα ήταν  χρήσιμο ένα σχέδιο δράσης που θα βοηθούσε να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε την ισορροπία μας κατά την διάρκεια αυτής , της άνευ προηγουμένου περιόδου.

Βήμα πρώτο:Να είστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα, μην πανικοβάλλεστε.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ προετοιμασίας και πανικού. Εάν προετοιμάζεστε, αξιολογείτε λογικά μια κατάσταση, κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή και παρακολουθείτε για τυχόν σημαντικές εξελίξεις. Αν πανικοβάλλεστε, πιθανότατα πελαγοδρομείτε χωρίς να κάνετε  τίποτα ουσιαστικό. Γίνεστε  βάρος για τον εαυτό σας και τους άλλους.

Για να αποφύγετε το άγχος, του να αισθάνεστε απροετοίμαστοι ,κάντε την έρευνά σας, κάντε μια λίστα με το τι χρειάζεστε, αποκτήστε αυτά τα αντικείμενα και δημιουργήστε πρωτόκολλα για να διατηρήσετε το σπίτι και το περιβάλλον σας (συμπεριλαμβανομένου του χώρου εργασίας, εάν υπάρχει) μια ασφαλή ζώνη ανά πάσα στιγμή.

Βήμα δεύτερο: Λειτουργήστε στην πραγματικότητα και στο σήμερα, όχι στο άγχος και το αύριο.

Το άγχος είναι μια άσκηση σε μελλοντική προβολή.

Λαμβάνει χώρα σε ένα διαφορετικό μέρος του εγκεφάλου από το φόβο.

 Ο φόβος είναι μια άμεση απάντηση σε έναν υπαρκτό κίνδυνο.

Το άγχος είναι μια άσκηση της φαντασίας.

Και μερικοί άνθρωποι φαντάζονται το χειρότερο.

 Αλλά αν έχεις τον εαυτό σου, τους ανθρώπους που αγαπάς, και καταφέρνεις να παραμείνεις υγιής μέσα από αυτή την δίνη , έχεις τα πάντα..

Τα υπόλοιπα, αν και επώδυνες απώλειες, μπορούν να ξαναχτιστούν.

Αν η ζωή γίνει πολύ σκληρή, πρέπει να παλέψουμε, να φανούμε  πιο δυνατοί, και με ευγνωμοσύνη για αυτά που ήδη έχουμε, στο τέλος θα ανακάμψουμε.

Η πρώτη προτεραιότητα είναι να φροντίσετε την υγεία σας και την ασφάλεια σας και η προσθήκη περιττού στρες βλάπτει και τα δύο.

 Καταβάλλετε την  εσωτερική δουλειά  που απαιτείται για να έχετε την πολύτιμη εσωτερική ηρεμία σας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε κάθε γεγονός στον έξω κόσμο, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας σε αυτά.

Να θυμάστε αυτή την εξίσωση: Συμβάν + Αντίδραση = Αποτέλεσμα

Το μισό αυτής της εξίσωσης είναι σταθερό.. Τώρα είναι η ώρα να επεξεργαστείτε το άλλο μισό, να  εξασκήσετε τα αντανακλαστικά σας και να ισορροπήσετε τον εσωτερικό σας κόσμο.

Βήμα τρίτο: Δημιουργία καθεστώτος αυτοφροντίδας

Ενώ  ουσιαστικά αποσυνδεόμαστε από τους άλλους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου,  υπάρχουν πολλές κοινωνικές επιπτώσεις που αναδύονται και είναι  συγκλονιστικές… Αναφέρομαι σε όλα αυτά που προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε και πολλές φορές να θάψουμε ή να θεραπεύουμε μέσω της εργασίας, του σεξ, του γυμναστηρίου, της κοινωνικοποίησης και γενικά της απασχόλησης και της κίνησης. Τώρα όμως οι διέξοδοι αυτοί λείπουν όλο και περισσότερο…

Η μεγαλύτερη πρόκληση για πολλούς είναι να κάθονται μόνοι τους. Για άλλους είναι να κάθονται κλεισμένοι με τις οικογένειές τους προσπαθώντας να ορίσουν ξανά τον ζωτικό τους χώρο. Σχέσεις επαναπροσδιορίζονται, ξανακτίζονται ή καταστρέφονται ολοκληρωτικά.

Οπότε η κύρια δουλειά σας είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας, μέσα και έξω..

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα και μείνατε σ’ αυτό. Φτιαχτέ μια πρωινή ρουτίνα, υιοθετήστε μια υγιεινή διατροφή, διαλογιστείτε ή προσευχηθείτε, γυμναστείτε με κάθε τρόπο καθημερινά.. Βρείτε  έξω, πάρτε καθαρό αέρα.

Ο πραγματικός στόχος εδώ δεν είναι να βυθιστούμε  σε καινούργιες νευρώσεις  ή λήθαργο, αλλά να αποκτήσουμε  ή να διατηρήσουμε τα  κίνητρα αυτοσυντήρησης και αυτοβελτίωσης…

Ερχόμενος σε επαφή με τόσους πολλούς ανθρώπους, διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι διαμαρτύρονταν ότι ο προηγούμενος  τρόπος ζωής και το πρόγραμμα εργασίας τους,  τους απέτρεπε από το να ζήσουν όσα τους έκανα να νιώθουν ζωντανοί. Τα πάθη τους. Λοιπόν, αυτή είναι η ευκαιρία σας. Πολλοί από εσάς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  αυτή την μεταβατική περίοδο για να αλλάξετε . Να κάνετε ένα reset. Nα ζήσετε τα πάθη σας. Να κάνετε μια καινούργια αρχή για να καταφέρετε κάτι διαφορετικό αυτή την φορά. Αν δεν το κάνετε εσείς , ποιος θα το κάνει για εσάς;

Βήμα τέταρτο: Προσαρμογή και άνθηση

Συνήθως μου επικοινωνούν δυο απόψεις:

Απάντηση 1: Όλα αυτά  με τα οποία είχα μάθει να ζω έχουν φύγει τώρα, θα πρέπει να ζήσω χωρίς αυτά πια. Δεν θα μπορέσω να ξανασταθώ όπως πριν.

Απάντηση 2: Όλα αυτά τα οικεία έχουν φύγει τώρα, θα βρω και θα  κάνω άλλα πράγματα αντ ‘αυτών.

Η πρώτη απάντηση είναι  δηλωτική μιας σταθερής νοοτροπίας, η δεύτερη είναι δηλωτική μιας νοοτροπίας ανάπτυξης.

Ο κόσμος που κάποτε γνωρίζαμε έχει χαθεί προς το παρόν. Είμαστε σε μια νέα πραγματικότητα.

Και για να επιβιώσουμε, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χαρακτηριστικό που επέτρεψε στο είδος μας να επιβιώσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα: προσαρμοστικότητα.

Εάν το επιχειρηματικό σας μοντέλο υποφέρει, αν τα κοινωνικά σας σχέδια είναι σε αναστολή , αν χάσατε την δουλεία σας, αν είστε πιο μόνος από ποτέ, τώρα είναι η ώρα να χτίσετε μια βαθιά σύνδεση με κάτι  νέο. Τώρα είναι η ώρα να κάνετε τολμηρές κινήσεις  και να ξεκινήσετε μια νέα ζωή.

Πρέπει να μεταβούμε  από τον εγκέφαλο φόβου και  έλλειψης ,στον εγκέφαλο επίλυσης προβλημάτων και αφθονίας.

Όταν η πλάτη σου είναι στον τοίχο, είναι καλή στιγμή να βρεις μια νέα πόρτα!

αγάπη παντού!😎😎😎

 Βήμα πέμπτο: Υπηρεσία

 Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν, και αρκετοί πιθανότατα θα υποφέρουν  και περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Ευκαιρία;

Εάν έχετε τα οικονομικά μέσα, δείτε αν υπάρχει μια χρήσιμη πρωτοβουλία στην οποία μπορείτε να κάνετε δωρεά για την κοινότητά σας ή τους ηλικιωμένους και άλλους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Υπάρχει κάτι υλικά ή σωματικά που μπορείτε να κάνετε; Περάστε μια μέρα σκεπτόμενοι τρόπους εξυπηρέτησης /βοήθειας των αδυνάτων και, στη συνέχεια, προσθέστε το στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Μέσα  σε όλα αυτά, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βγείτε από τα δικά σας συναισθηματικά χαμηλά είναι να βοηθήσετε τους άλλους.

Και η απόλυτη σχέση μας με τον κόσμο γύρω μας θεραπεύεται , διαμορφώνεται και εξελίσσεται μέσα από μια  διαδοχική μετάβαση κατά την οποία η αυτοβοήθεια δίνει την θέση της στην αλληλοβοήθεια, η θεωρία στο βίωμα, η πνευματική και σωματική αυτοϊκανοποίηση στην πληρότητα που δίνει η αληθινή  ανθρώπινη επαφή.

Η αγάπη, η συμπόνια και η κοινότητα είναι το καλύτερο φάρμακο. Διαρκεί περισσότερο από το γέλιο.

Tip: Λίγο βαρύ αλλά και άξιο μελέτης και διαλογισμού:

«Πρώτη Απάθεια είναι η τέλεια αποχή από τα έμπρακτα κακά. Δεύτερη Απάθεια η τέλεια αποβολή από την ψυχή των εμπαθών λογισμών. Τρίτη Απάθεια  η τέλεια ακινησία της επιθυμίας από τα πάθη. Τέταρτη Απάθεια η τέλεια απώθηση από τη διάνοια όλων των αισθητών φαντασιών…

 …Οι αρετές που είναι οι φρουροί της ψυχής είναι η εγκράτεια και η υπομονή…» (Και όχι,δεν είναι Βουδιστικό… Φιλοκαλία τόμος 2!)

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *