Αυτός ο μικρός γίγαντας μέσα μας…

Αυτές τις μέρες είναι όλο και πιο μεγάλη η ανάγκη για την παρουσία ανθρώπων που έχουν το κουράγιο να κάνουν την διαφορά, να κάνουν το βήμα και να αλλάξουν τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος.

Παρατηρώντας για χρόνια την ζωή των ανθρώπων, τα σκαμπανεβάσματα και τις αναποδιές τους, με τις κακοτοπιές και τα απροσδόκητα διαπίστωσα ότι στον καθένα από εμάς κρύβεται ένας μικρός ήρωας που δεν γνωρίζει φόβο. Που είναι αδίστακτος μπροστά στον κίνδυνο και δεν λυγίζει  μπροστά σε καμιά δυσκολία.

Ας  δούμε λοιπόν πως μπορούμε να ξυπνήσουμε αυτόν τον «μικρό» γίγαντα μέσα μας:

1.Δημιουργήστε   μέσα σας ένα μεγάλο στοίχημα. Κάτι το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσετε. Κάτι το οποίο θα σας αποφέρει τρελά κέρδη και οφέλη  αν καταφέρετε να ξεπεράσετε την επικείμενη δυσκολία. Το σχέδιο σας θα είναι σχεδόν αυθάδες, θα έχει θράσος και μάλλον θα αγνοεί επιδεικτικά κάθε κοινή λογική.

Να θυμάστε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάνετε κάτι είναι απλά να το κάνετε.

Δείξτε στους υπόλοιπους ότι μπορείτε να είστε πιο πάνω από τις πεποιθήσεις των πολλών και αποδείξτε ότι τα πράγματα  όντως αλλάζουν.

Μέσω του μεγάλου αυτού στοιχήματος οραματιστείτε  το μέλλον και κάντε το πραγματικότητα.

2.Για να αλλάξετε τον κόσμο, είτε τον προσωπικό σας περίγυρο είτε ολόκληρο τον πλανήτη, πρέπει οπωσδήποτε να ξεβολευτείτε. Να είστε τολμηροί και να μην φοβάστε να παίρνετε ρίσκα.

Αν νιώθετε μέσα σας μια φωνή να σας παροτρύνει να κάνετε το βήμα, αποδεχθείτε τα ρίσκα και  πάρτε απόφαση ότι η διαδρομή δεν θα είναι εύκολη.

Σε αυτή την προσπάθεια σας,  να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να εφεύρετε τα πάντα από την αρχή… Καλός ο εφευρέτης  καλό και το σφουγγάρι , όπως έλεγε και ο Έντισον. Παρατηρήστε τον δρόμο που έχουν ακολουθήσει οι υπόλοιποι, δείτε τα λάθη και τις αναποδιές που τους έτυχαν και διδαχθείτε από αυτά.

Το να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης και δράσης, φαντάζει ριψοκίνδυνη επιλογή τις περισσότερες φορές αλλά αν θέλετε να γλυτώσετε από τις τύψεις και τις ενοχές, μάλλον είναι καλύτερα να αρχίστε να παίρνετε ρίσκα. Να τολμάτε. Στο τέλος, οι πιο πολλοί από εμάς θα μετανιώσουν όχι γιατί έκαναν την επιλογή να τολμήσουν, αλλά γιατί αποφάσισαν να  παραμείνουν σε ένα ασφαλές μονοπάτι.

«Μόνο αυτοί που τολμάνε να αποτύχουν παταγωδώς, είναι αυτοί που θα πετύχουν θαυμαστά έργα» R.Kennedy

3.Και μια και ο λόγος για τις αποτυχίεςόταν προκύψουν, κάντε τες να μετράνε.

Ο ιδρυτής της IBM, T. Watson, υποστήριζε ότι αν θέλετε να επιτύχετε,  πρέπει να διπλασιάσετε το ποσοστό αποτυχίας σας. Και συμπληρώνει πολύ χαρακτηριστικά ο Αϊνστάιν « η αποτυχία είναι η επιτυχία σε εξέλιξη !»

Αυτό που πραγματικά μετράει είναι να έχετε πάντα τα μάτια στραμμένα  προς τον μεγάλο στόχο, την μεγάλη εικόνα, και να μπορείτε να κάνετε κτήμα σας τα μαθήματα που κρύβονται πίσω από τις αναπόφευκτες αποτυχίες που θα βρεθούν στον δρόμο σας.

4. Βγείτε  έξω από την φούσκα ασφαλείας σας. Σπάστε την.

Αρχικά, κοιτάζοντας έξω από τα όρια αυτής της φούσκας, θα αναγνωρίσετε τι πραγματικά γίνεται στον κόσμο και θα ξεφορτωθείτε κάθε προκατάληψη που ενδεχομένως σας τυφλώνει.

Σε δεύτερο χρόνο, το να ερευνήσετε τον χώρο έξω από τα όρια της  ζώνης ασφάλεια σας, είναι και το μόνο μέσο που θα σας οδηγήσει σε συνεργασίες και συμμαχίες απρόσμενες που θα σας πιάσουν από το χέρι και ενδεχομένως να  σας δείξουν το ασφαλές μονοπάτι όταν όλα θα γίνονται πραγματικά δύσκολα.

5.Το τελευταίο βήμα που χρειάζεται για να αφήσουμε ελεύθερο τον ατρόμητο γίγαντα που έχουμε μέσα μας , είναι να επιτρέψουμε στην επείγουσα ανάγκη να ξεπεράσει τον φόβο μας.

Ο φόβος λειτουργεί  σε αρκετούς από εμάς σαν ασπίδα προστασίας. Ταυτόχρονα είναι και ένα άτιμο χαλινάρι, που δεν θα μας αφήσει να κάνουμε εκείνες, τις τολμηρές, κρίσιμες επιλογές και να πραγματώσουμε τα απίθανα πράγματα. Για να προσπεράσουμε αυτό τον φόβο, οφείλει η ανάγκη να αναλάβει τα ηνία και να ενδώσουμε στο ένστικτο μας. Στο ένστικτο που συνταράσσει   το είναι μας κατά την διάρκεια μιας κρίσης ή μιας απειλής.

Όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στο τοίχο ή πολλές φορές βλέπουμε άλλους σε αυτή τη θέση, μας πλημμυρίζει αδρεναλίνη και καταλήγουμε να κάνουμε αντίστοιχα πράγματα που δεν συμβαίνουν σε φυσιολογικές συνθήκες

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας.

Από το “fly or fight”  μάθετε να επιλέγετε στην οθόνη του μυαλού σας το «Fight!».Να είστε οι πρώτοι στην δράση. Μην επιτρέψετε να παγώσετε.

Πολλές φορές το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάτε αναλύοντας μια κατάσταση, το πιο πιθανό είναι να παραλύσετε και τελικά να αδρανοποιηθείτε εντελώς. Κάθε μεγάλη ιδέα, μπορεί  τελικά να μετατραπεί σε προκατάληψη όταν περάσουμε πολύ χρόνο αναλύοντας την. Γι αυτό θεωρώ ότι είναι απαραίτητο η δράση μας  να οδηγείτε από το επείγον.

Αν ανακαλύψετε κάτι μέσα σας που ξυπνά  πάθος, μάλλον θα αξίζει να του δώσετε ζωή. Σίγουρα θα υπάρχουν ενδιάμεσα ζητήματα που θα πρέπει να ταχτοποιηθούν , αλλά πάντα θα βρίσκετε τρόπο να τα διευθετείτε στην πορεία.

Μην περιμένετε για τις τέλειες συνθήκες. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χαραμίσετε πολύτιμο χρόνο, άφθονο ταλέντο και σημαντικές προσωπικές σχέσεις περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή.

…Το να ασφαλίσετε τον εαυτό σας σε ένα σπίτι , ένα καλό αυτοκίνητο και μια καλά αμειβόμενη εργασία είναι μια σεβαστή επιλογή. Το  να επιτύχετε ως άνθρωποι κάνοντας κάτι ωφέλιμο για εσάς και τους υπόλοιπους είναι μια επιλογή που αφορά ένα άλλο επίπεδο…

Και το πιο ωφέλιμο για όλους μας είναι να μπορούμε να ξεπεράσουμε τον φόβο μας και  να αναζητήσουμε  την αλήθεια. Την αλήθεια στην δουλεία μας, στην σχέση μας με τα παιδία, με τους φίλους, την αλήθεια με τον σύντροφο μας και στο τέλος την αλήθεια με τον εαυτό μας.

Και όταν θα το έχουμε κατακτήσει αυτό, σμιλεύοντας ένα χαρακτήρα ατρόμητο -γιατί σε ποια αναζήτηση χρειάζεσαι περισσότερο κουράγιο από το να αντικρίσεις την αλήθεια σου- ίσως τότε γίνουμε και άφοβοι μπροστά στις κακοτοπιές της ζωής.

Και ίσως κατά την διάρκεια αυτής της αναζήτησης βρούμε και πιο βαθιές αλήθειες, μέσα και πέρα από τα ανθρώπινα, που θα κάνουν το ταξίδι μας πιο ουσιαστικό, πιο ¨ελαφρύ¨ και αισιόδοξο.

Ζωή απόλεμη δεν μπορούμε να  επιλέξουμε να έχουμε. Ζωή μακριά από συνενοχές όμως ναι! Ζωή γενναία οπωσδήποτε!!!

Καληνύχτα!!!

NIghtcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *