Αλλάζει η ταυτότητα;

Καιρός

για αλλαγή!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι περισσότεροι, πιο φρέσκοι και πιο ξεκούραστοι, δίνουμε μια επαναλαμβανόμενη υπόσχεση να αλλάξουμε πράγματα που μας ενοχλούν. Να γίνουμε καλύτεροι. Να ζούμε λίγο διαφορετικά. Λίγο πιο καλά. Να γίνουμε άλλοι άνθρωποι.

Μην περιμένετε ωστόσο να παρακινηθείτε   από κάτι έξω από εσάς  κάθε μέρα, για να βγείτε εκεί έξω και να κάνετε τις αλλαγές να συμβούν. Δεν θα γίνει.

Επίσης μην  βασίζεστε μόνο στα κίνητρα. Βασιστείτε  αρχικά στην πειθαρχία.

Σε δεύτερο χρόνο θα δείτε ότι υπάρχει κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, το οποίο είναι πιο ισχυρό ακόμα και  από την πειθαρχία. Για να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας για τα καλά, πρέπει να αρχίσετε να πιστεύετε νέα πράγματα για τον εαυτό σας.

Οι τρέχουσες συμπεριφορές  είναι απλά μια αντανάκλαση της τρέχουσας ταυτότητάς σας. Αυτό που κάνετε τώρα είναι μια  εικόνα στον καθρέφτη του τύπου του ατόμου που πιστεύετε ότι είστε (είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα).

Πρέπει να γίνετε ο τύπος του ατόμου που θέλετε  να είστε, και αυτό ξεκινά με την απόδειξη της νέας σας ταυτότητας στον εαυτό σας…

Πείστε τον εαυτό σας ότι είστε ήδη το άτομο που θέλετε να γίνετε και ΚΑΝΤΕ  πράγματα που αυτός ο τύπος ανθρώπου θα έκανε. Δοκιμάστε μια μικρή αλλαγή στη νοοτροπία σας και  ΓΙΝΕΤΕ το άτομο που θέλετε να είστε συνδέοντας την ταυτότητά σας με αυτό.

Για να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου για τα καλά, πρέπει να αρχίσεις να πιστεύεις νέα πράγματα για τον εαυτό σου. Πρέπει να χτίσεις συνήθειες βασισμένες στην  καινούργια σου ταυτότητα.

Κίνητρο > πειθαρχία > συνήθεια > ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Καληνύχτα!

Nighcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *