Αγαπητέ εαυτέ…

Αγαπητέ εαυτέ…

… Κάθε επαγγελματίας ήταν κάποτε ερασιτέχνης, και κάθε μάστερ ξεκίνησε την πορεία του ως αρχάριος. Να θυμάσαι  ότι οι συνηθισμένοι άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε εξαιρετικά επιτεύγματα αν ιεραρχήσουμε τις σωστές συνήθειες !

A diamond is just a piece of charcoal that handled stress exceptionally well. Nightcallers.gr

Οι σπουδαιότεροι άνθρωποι δεν ορίζονται από το φυσικό τους ταλέντο, αλλά από τον βαθμό στο οποίο το κεφαλαιοποιούν.  Η αυτοπειθαρχία και η επιμονή υπερτερούν πάντα του ταλέντου και της πρακτικότητας. Αντί λοιπόν να σκέφτεσαι  ότι δεν έχεις αυτό που χρειάζεσαι αξιοποιήστε τα χαρίσματα που έχεις  για να κάνεις τη διαφορά.

Το να καταφέρεις να μην αποσπάται η προσοχή σου είναι το κλειδί. Πάρα πολλοί άνθρωποι σήμερα σπαταλούν ώρες με την εθιστική αλλά ουσιαστικά κενή-ανούσια τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν θέλεις να κερδίσεις, πρέπει να εστιάσεις, να απλοποιήσεις και να συγκεντρωθείς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις λιτοδίαιτος στις απολαύσεις της ζωής, να επικεντρωθείς σε λίγα και καταπληκτικά  και όχι σε πολλά  ας είναι και καλά. Και στην καθημερινή ζωή, σημαίνει να απογυμνώσεις  οτιδήποτε σου  αποσπά την προσοχή από την αδιάκοπη εστίαση σε ότι είναι πιο σημαντικό. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις σου και ακυρώστε τις άσκοπες συναντήσεις που σε απομακρύνουν από δράσεις  που πραγματικά προσθέτουν αξία. Κέρδισε έστω και  μια ώρα χωρίς περισπασμούς κάθε μέρα για να επικεντρωθείς σε ότι είναι σημαντικό

Οι πραγματικά σπουδαίοι καταλαβαίνουν τη δύναμη της συσσώρευσης ανά  ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι τα μικρά πράγματα που γίνονται καθημερινά είναι πολύ πιο σημαντικά από τα μεγάλα πράγματα που γίνονται μια στο τόσο. Σκέψου  να βελτιώνεις μια ικανότητα ή δεξιότητα κατά 1% κάθε μέρα. Είναι μια μικρή αλλαγή, αλλά σε ένα χρόνο ισοδυναμεί με βελτίωση 365%!

Τέλος, γίνε κυριάρχησε στις αδυναμίες σου, στην τάση που έχεις να τεμπελιάζεις. Κυριάρχησε στον χαρακτήρα σου. Θυμήσου, ότι ένα άτομο πρέπει να επενδύσει τουλάχιστον 2,75 ώρες καθημερινής εξάσκησης σε μια δεξιότητα για δέκα χρόνια για να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια ενός ελιτίστικου επιπέδου ικανότητας, μιας ικανότητας  επιπέδου  ενός μάστερ .

Αν θες λοιπόν  να κερδσίσεις την μάχη με την σκοτεινή πλευρά σου, θα πρέπει να αφιερώσεις έστω μια  ώρα κάθε μέρα για να ασχοληθείς  βαθιά με εσένα, τη νοοτροπία σου, αλλά και στον τρόπο που προσεγγίζεις την υγεία, την πνευματικότητα και την αγάπη.

Είναι καιρός να καταλάβεις  πως οφείλεις   να καλλιεργήσεις την καλύτερο εκδοχή σου.

Μα πάνω από όλα ,αγαπητέ εαυτέ μου, βρες λίγο χώρο και χρόνο για να μπορέσεις να σε συγχωρείς. To κάνεις τόσο άπλετα για τόσους άλλους. Νομίζω ότι εσύ αξίζεις λίγο περισσότερο τον χρόνο και την προσπάθεια.

Το να μπορέσεις να συγχωρέσεις τον εαυτό σου, είναι η άδεια που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις πιο μπροστά.

Το να μπορείς να συγχωρείς τον εαυτό σου, δημιουργεί χώρο για καινούργια ξεκινήματα.

Ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά πια, πως το να ξεκινάς όσες φορές κι αν χρειαστεί από την αρχή, το να σηκωθείς όσες φορές και να πέσεις αν μη τι άλλο, είναι γενναιότητα!

Αλλά στην διαδικασία αυτή οφείλεις να είσαι ωμός, ειλικρινής και αυθεντικός. Κι όσο κι αν το συναίσθημα βαρύνει σε αυτή την διαδικασία μην κιοτεύεις και  μη πισωπατάς .

Καθοδήγησε τον εαυτό σου. Πίεσε τον. Είσαι ότι ο καλύτερος δάσκαλος που μπορείς να βρεις.

 Κι αν φοβάσαι να μονολογείς, γράφτα σε ένα χαρτί… Το χαρτί δεν θα σε κατακρίνει  ποτέ….

Αγαπητέ εαυτέ…

Να σε αγαπάς… ΕΣΥ πρώτος το αξίζεις. Και μετά όλοι οι άλλοι!

Καληνύχτα!

Nightcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *