ΑΓΑΜΟΙ ΓΑΜΟΙ

 

Λένε ότι αν δεν θες να ξανακάνεις σεξ στην ζωή σου…τότε παντρεύεσαι!!!

Το σεξ είναι , ίσως ,το πιο σημαντικό θέμα στην διάρκεια ενός γάμου, δεύτερο ίσως μετά τα οικονομικά.

Υπάρχουν ζευγάρια τα οποία δεν έχουν επαφή  για μήνες ίσως και χρόνια. Και αυτό είναι ίσως αποδεκτό , εφόσον ζουν ευτυχισμένοι και είναι ικανοποιημένοι από αυτή την κατάσταση.To πρόβλημα ανακύπτει όταν σε αυτή την σχέση ο ένας  επιθυμεί να κάνει σεξ και ο άλλος όχι.

 Έρευνες στην Αμερική δείχνουν ότι σε σύνολο 100.000 ερωτηθέντων , 75% των έγγαμων είναι ικανοποιημένοι στην σχέση τους, αλλά  >50% δυσαρεστημένοι από την σεξουαλική τους ζωή. Επομένως κάνουν σεξ, αλλά από ότι φαίνεται την λάθος στιγμή και μάλλον με τον λάθος άνθρωπο.😏

Στα πλαίσια της ίδιας έρευνας προκύπτει , οτι συνήθως έχουμε ενεργό  σεξουαλική ζωή  για  τουλάχιστον 10 χρόνια πριν τον γάμο. Πρακτικά μπαίνουμε στην έγγαμο ζωή έχοντας ήδη εμπλακεί σε μακροχρόνιες σχέσεις και έχοντας εξαντλήσει τις σεξουαλικές μας ανησυχίες.

Έτσι λοιπόν , οι περισσότεροι νεόνυμφοι δεν κάνουν σεξ την πρώτη νύχτα του γάμου τους, ενώ το 50% των ανδρών δεν θα παντρευόταν ,αν ήξερε ότι θα κατέληγε σε έναν γάμο χωρίς σεξ.

Τα περισσότερα ζευγάρια έχουν επαφή κάτι περισσότερο από 1 φορά την εβδομάδα ,την πρώτη δεκαετία του γάμου τους, ενώ το 20% των γάμων πληροί τα κριτήρια των ειδικών ως ¨¨γάμοι χωρίς σε με συχνότητα επαφής <10 φορές τον χρόνο.

Γιατί λοιπόν δεν κάνουμε σεξ στο γάμο μας;

1.Ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα πρώτα δύο χρόνια μιας σχέσης , υπάρχει μια διαρκής μείωση της PEA (φαινυλαιθυναμίνη) , μιας διεγερτικής ορμόνης , υπεύθυνη για την διέγερση  και τον ενθουσιασμό , μια αμίνη που ουσιαστικά δημιουργεί το συναίσθημα του έρωτα.(και ναι υπάρχει και στην σοκολάτα)

2. Η παραδοσιακή  σεξουαλική εκπαίδευση που έχουν οι περισσότερες γυναίκες της γενιάς αυτής , ενοχοποιεί το σεξ σαν μέσο ικανοποίησης και ολοκλήρωσης. Οι όροι οργασμός και ικανοποίηση εξακολουθούν να είναι σχεδόν απαγορευμένοι η να θεωρούνται υπερτιμημένοι.

3.Από την άλλη μεριά , η σεξουαλική εκπαίδευση  των αγοριών και των αντρών της αντίστοιχης γενιάς , παρέχεται απλόχερα και δωρεάν από την ιντερνετική πορνογραφία…Εκεί όροι  όπως οικειότητα, επικοινωνία ,μοίρασμα , έρωτας είναι όροι άγνωστοι .

4.  ΄Ενας γάμος πολύ εύκολα, μετατρέπεται από ¨Άγιο μυστήριο  σε ‘Άγρια κόλαση , κάτω  από το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων , της ανατροφής των παιδιών , τα οικιακά , τις πιθανές ασθένειες .Οι σύγχρονες γυναίκες δουλεύουν σχεδόν πάντα δυο δουλειές ταυτόχρονα (σπίτι και επαγγελματικός χώρος) ενώ συνήθως εξαντλούνται προσπαθώντας να γεφυρώσουν την φροντίδα δύο γενιών….Των παιδιών και των μεγαλύτερων ηλικιωμένων! ¨Αντίστοιχα βάρη φαίνονται να σηκώνουν και οι ώμοι των αντρών , παλεύοντας με τους κύκλωπες της σύγχρονης οικονομικής συγκυρίας.

5. Το ιντερνέτ και τα μέσα δικτύωσης. 10% τσεκάρουν τα κινητά τους κατά την διάρκεια της επαφής ενώ 33% αμέσως μετά. Είμαστε συνδεμένοι με το δίκτυο  και αποσυνδεμένοι από τους αγαπημένους μας .

6. Ένα σημαντικό ποσοστό των αντρών στις ηλικίες 30-50  χρόνων , θα  πρώτο-εμφανίσει συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας. Η ενοχή , η προκατάληψη και τα κοινωνικά ταμπού εμποδίζουν αρκετούς να ζητήσουν θεραπευτική  βοήθεια .Ταυτόχρονα , υπονομεύουν την συνολική τους υγεία ,καθώς τέτοιου είδους διαταραχές συνδέονται , με στρες, καρδιαγγειακά νοσήματα ,ορμονικά προβλήματα και την παρουσία διαβήτη.  ‘Όλα  αυτά οδηγούν πολύ συχνά σε μειωμένη επιθυμία και προφανώς σε μείωση της συχνότητας σεξουαλικής επαφής.

7. Η σεξουαλική κακοποίηση σε νεαρότερα ή ακόμα και παιδικά χρόνια , ιδίως από οικεία πρόσωπα ,δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο .Η νοσηρότητα που αφήνει ως κατάλοιπο, εύκολα αναζωπυρώνεται μέσα στα πλαίσια του γάμου και αυξάνει την απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι .

 Οπότε….Γιατί όλη αυτή η φασαρία ; Είναι τόσο σημαντικό το σεξ στα πλαίσια ενός γάμου ;

Το σεξ δείχνει να είναι το βαρόμετρο της ποιότητας ενός γάμου .

 • -Οι άνθρωποι που ζουν σε γάμους χωρίς σεξ, νοιώθουν απογοητευμένοι , απελπισμένοι , ανάξιοι να αγαπηθούν , με χαμηλή αυτοεκτίμηση και το χειρότερο από όλα , νιώθουν μόνοι .
 • Η μοναξιά , όσο κι αν ξενίζει ορισμένους , είναι υπεύθυνηγια περισσότερους θανάτους σε σύγκριση με την παχυσαρκία ή την κατάχρηση αλκοόλ.
 • Η μοναξιάθα οδηγήσει σε λύσεις ανάγκης .Σε λύσεις καταστροφικές για τον γάμο. ‘Άντρες και γυναίκες φτάνουν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις ίσως για διαφορετικούς λόγους , αλλά μάλλον με το ίδιο αποτέλεσμα .
 • Η τεχνολογία αντικαθιστά ταχύτατα την ανθρώπινη διασύνδεση .
 • Η ιντερνετική πορνογραφία γίνεται η ερωμένη του σήμερα , και το on line sex η εύκολη διέξοδος για τους περισσότερους. Και ο λαβύρινθος της απομόνωσης γίνεται  απέραντος και ο κύκλος όλο και πιο φαύλος. Και ο γάμος χωρίς σεξ , γίνεται σχέση νεκρή.

 1.  Δείξτε περισσότερο προσοχή στους συντρόφους σας από ότι στο κινητό σας .
 2. Περάστε περισσότερο χρόνο στην κρεβατοκάμαρα σας από ότι στο γραφείο σας , αλλιώς το γραφείο σας θα γίνει η κρεβατοκάμαρα σας.
 3. Αντιμετωπίστε τα προβλήματα του γάμου σας. Μιλήστε.
 4.  Κοιμηθείτε στο ίδιο κρεβάτι , την ίδια ώρα .
 5. Μην αφήνετε κανέναν άλλο η τίποτα άλλο να μπει μέσα στην σχέση σας. 

 •  Το πιο σημαντικό σεξουαλικό μας όργανο είναι ο εγκέφαλος και η φαντασία μας. Και η αγάπη πάνω από όλα θέλει για να ζήσει , ενεργητική στάση και προσπάθεια.
 • Η αγάπη δεν βλέπει με τα μάτια. Βλέπει με το μυαλό” Σαίξπηρ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *