Ένα γράμμα από τον Δάσκαλο…(τα πιο μεγάλα ψέματα στα πιο αθώα βλέμματα)

Κάθισα στο παγκάκι με θέα την θάλασσα. Νόθος χειμώνας ακόμα, με χρωματισμούς από άνοιξη, τον ήλιο να λάμπει και το λίγο κρύο να είναι ανεκτό. Έβγαλα τον φάκελο από την μέσα τσέπη του μπουφάν και άφησα το βλέμμα μου να χαϊδέψει τον γραφικό χαρακτήρα… Του είχα υποσχεθεί ότι θα διαβάσω κάθε τι που μου άφησε και δεν πρόλαβε να το συζητήσουμε από κοντά… Όπως και να το κάνεις ο γραφικός χαρακτήρας κρατάει κάτι από την ψυχή του καθένα μας. Και μας κάνει λίγο αθάνατους….

Για να δούμε λοιπόν  τι γράφει:

Αν θες να θεραπευτείς συνάντησε την θάλασσα και τα άστρα! nighcallers.gr

 «….όλη μου η ζωή συνενοχή και πως γουστάρω, τα πιο μεγάλα ψέματα στα πιο αθώα βλέμματα…(Μ.Πασχαλίδης)

Μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους. Πως μιλάνε , τις χειρονομίες τους , την στάση  του σώματος τις εκφράσεις τους… Το τελευταίο διάστημα οι μάσκες κρύβουν την έκφραση. Αλλά από την άλλη αναδεικνύουν το βλέμμα. Και πόσο δύσκολο είναι να κρύψεις αυτό που κρύβεις στα μάτια σου;

Οι άνθρωποι λέμε ψέματα. Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Σε ποιον; Κυρίως στον ίδιο μας τον εαυτό. « Συνενοχή και πως γουστάρω …» Δείχνουμε να επιλέγουμε να ζούμε ρόλους  που μας επιβάλουν ή που φανταζόμαστε ότι πρέπει να έχουμε, αγνοώντας τις πραγματικές, τις ουσιαστικές συνθήκες που υπάρχουν γύρω μας. Σαν να διαλέγουμε να είμαστε τα πιόνια και όχι οι παίχτες.

Μας έχουν προγραμματίσει να πιστεύουμε ότι η ευτυχία, η αγάπη και η ελευθερία αποκτάται μέσα από την κατοχή αγαθών και την άσκηση εξουσίας με αποτέλεσμα να χάνουμε όλο και περισσότερο αυτό που πραγματικά έχει αξία :Τον πραγματικό μας εαυτό…

Είσαι εθισμένος στην θλίψη; Δεν θες να είσαι ευτυχισμένος;

Στην πραγματικότητα μπορείς να έχεις ότι επιθυμείς, δόξα, υγεία, θεϊκές ικανότητες, αν όλα αυτά είναι που σε κάνουν ευτυχισμένο κι χαρούμενο.

Και μπορείς να τα χεις μέσω μιας δύναμης που ήδη υπάρχει μέσα σου, και απλά χρειάζεται να την θυμηθείς, να την ανακαλύψεις και να την ελευθερώσεις.

Το μεγαλύτερο παράδοξο της ζωής μας είναι ότι εκατομμύρια άντρες και γυναίκες αναζητούν την αλήθεια έξω από τον εαυτό τους και όχι μέσα τους. Φαντάσου έναν άνθρωπο που πάσχει από αμνησία, ο οποίος  βγαίνει και εγκαταλείπει το αληθινό του σπίτι, στην προσπάθεια του να ανακαλύψει που μένει!!! Έτσι και εμείς για να ανακαλύψουμε τη αλήθεια μας, βγαίνουμε και απομακρυνόμαστε από την αλήθεια. Και μπλεκόμαστε σε ένα ατέλειωτο,  θανατηφόρο για την συνείδηση και ακεραιότητα μας λαβύρινθο ,με μόνη μας ελπίδα να έρθει  εκείνη η μέρα της αφύπνισης, όπου θα δούμε επιτελούς τον κόσμο όπως είναι και όχι όπως νομίζουμε ότι είναι.

Είσαι έτοιμος να κατέβεις βαθιά πέρα από την λογική και την συνειδητή νόηση μέσα στην απόλυτη Ησυχία, την  οικουμενική μήτρα από την οποία όλοι καταγόμαστε;

Τα βάσανα μας ξεκινούν από ότι ζούμε μια ζωή σύμφωνα με αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε και όχι με αυτό που πραγματικά είμαστε. Η άγνοια αυτή μας καταδυναστεύει και από αυτή πρέπει να απελευθερωθούμε.

Η πρώτη απαίτηση ενός πνευματικού και όχι μόνο πολεμιστή  πρέπει να είναι :Κάνε οτιδήποτε χρειάζεται για να ζήσεις μια αυθεντική ζωή.

Γιατί διαφορετικά, νοθευμένη φαντασία, ξένα και δανεικά όνειρα, αλλότρια υποκινούμενες ενέργειες  θα εξασφαλίσουν μια ζωή την οποία την βιώνουμε  κατά το ήμισυ, με δυνατότητες σε μόνιμη ύπνωση που δεν αναγνωρίστηκαν και δεν κατακτηθήκαν ποτέ.

Ανακάλυψε, συνάντησε και αντιμετώπισε τους φόβους  που σε κατατρέχουν ώστε να αναδείξεις και να ζήσεις την δύναμη σου. Κοίτα τον φόβο στα μάτια και αρνήσου τον. Ο φόβος είναι ένας μικρός θάνατος. Αγνόησε την φωνή  του και  παραμέρισε τον. Άσε το όραμα σου να αναδυθεί και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους υποφέρεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο  θα πορευτείς το αληθινό μονοπάτι του πεπρωμένου σου.

Ο νους   σου πρέπει να απελευθερωθεί  και να  απαλλαγεί από την χειραφέτηση παλιών συνηθειών, προκαταλήψεων, και οποιαδήποτε περιοριστική διαδικασία ακόμη και αν αυτό είναι ο   συνηθισμένος τρόπος σκέψης.

Απορρόφησε ότι σου  είναι ωφέλιμο. Ότι γιατρεύει το μέσα σου. Κάθε τι που θεριεύει την ψυχολογική σου σταθερότητα, την αφύπνιση της διάνοιας , την πνευματική και φυσική σου δύναμη και αντοχή.

Μπορείς να έχεις ότι επιθυμείς! Πίεσε τον εαυτό σου στα άκρα, ώστε να γίνεις ένα με όλα. Ανακάλυψε την δύναμη σου και άφησε πίσω τους αυτοπεριορισμούς σου.»

Δίπλωσα το γράμμα πολύ προσεκτικά, σαν να είχε ζωή και θα το πλήγωνα αν το έκανα άτσαλα.  Ακόμα και από εκεί που είναι έχει βρει τον τρόπο του να με βάζει σε τάξη…

Tip:  Challenge your beliefs. It’s the ultimate form of wisdom.

Καληνύχτα!

NIghtcallers.gr

manos

Σκέψεις, ερωτήσεις,αγωνίες ,προσωπικές αναζητήσεις την ώρα που όλα τα σημαντικά δείχνουν να κάνουν παύση.... Θέλουμε να ελπίζουμε πως μέσα από τις δικές μας θεωρήσεις ,θα βρείτε και εσείς αφορμές και απαντήσεις στα διλήμματα του προσωπικού σας μονοπατιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *